Γυναίκα με μαύρη φούστα
© Unsplash/ Mason Wilkes
Fashion

5 τρόποι για να «απογειώσεις» μια μαύρη φούστα

Μίνι, μάξι, υφασμάτινη, δερμάτινη, κλασική, όπως και να είναι μια μαύρη φούστα, έχει πολλούς τρόπους για να φορεθεί. Σας προτείνουμε τους πιο εύκολους και μοντέρνους.

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη |

Η μαύρη φούστα είναι ένα από τα πιο κλασικά κομμάτια που βρίσκεται στην ντουλάπα κάθε γυναίκας. Ο τρόπος όμως που θα τη φορέσετε, κάνει όλη τη διαφορά.

1. Με λευκό πουκάμισο

All time classic συνδυασμός που δεν χάνει ποτέ είναι η μαύρη φούστα με λευκό πουκάμισο. Όποιο και να είναι το σχέδιό της, το λευκό πουκάμισο δίνει πάντα μια chic πινελιά και κύρος. Μπορεί να συνδυαστεί από το πρωί σε office look μέχρι και το βράδυ για ποτό. Ωστόσο, αν έχετε στην ντουλάπα σας μια πολύ κλασική μίντι μαύρη φούστα και ειδικά pencil, αποφύγετε μονόχρωμο ή γενικά λευκό γιατί το στιλ μπορεί να παρα-γίνει συντηρητικό. Σε αυτήν την περίπτωση, προτιμήστε ένα σατέν ή μεταξωτό πουκάμισο με prints.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olivia Palermo (@oliviapalermo)

 

 

 

2. Με μαύρο body

Ανήκουμε στο κλαμπ των total black fans και δεν το κρύβουμε. Αν διαθέτετε μια τούλινη μαύρη φούστα ή μαύρη φούστα με όγκο, ένα μαύρο body από πάνω είναι ένα σίγουρος συνδυασμός καθώς τονίζει τη μέση και φέρνει σε ισορροπία την εμφάνιση. Είναι ένας ιδανικός συνδυασμός για γυναίκες που έχουν πιο λεπτό το πάνω μέρος του σώματος. Extra tip: αν επιλέξετε αυτό το look για μια πρωινή εμφάνιση, μπορείτε να το φορέσετε στην πιο ροκ εκδοχή του με ankle boots ενώ σε μια βραδινή εμφάνιση συνδυάστε το με πέδιλα με λεπτό τακούνι.

3. Με oversized σακάκι ή παλτό

Αν έχετε ένα oversized σακάκι είτε είναι μονόχρωμο, είτε σε χρώμα ή με γεωμετρικά σχέδια (καρό, ριγέ κ.α.), τότε μη διστάσετε να το φορέσετε πάνω από τη μαύρη σας φούστα. Αν δεν έχετε ένα τέτοιο σακάκι, τότε ήρθε η ώρα να βγάλετε από τη ναφθαλίνη τα blazer των μπαμπάδων σας από τα ‘80s και να τα αξιοποιήσετε. Επίσης, ένα μακρύ παλτό, ταιριάζει πολύ πάνω από τη μαύρη φούστα, ειδικά αν είναι πιο κοντή και θα δώσει «αέρα» στο στιλ σας. Και οι δυο αυτές επιλογές, αν συνδυαστούν με opaque καλσόν και Oxford shoes ή γόβες, μπορούν να φορεθούν και στο γραφείο. Προσοχή μόνο με τα μακριά μαύρα παλτό σε δερμάτινες ή κροκό υφές γιατί μπορεί να δείχνετε σαν ήρωας του Matrix.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lorna luxe (@lornaluxe)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by alecs (@jenanistonlovebot)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAINT LAURENT (@ysl)

4. Με πουλόβερ και over-the-knee μπότες

Το απόλυτο item της φετινής σεζόν είναι σίγουρα οι over-the-knee (δηλαδή: πάνω-από-το-γόνατο) μπότες, φλατ αλλά και ψηλοτάκουνες. Με ένα πουλόβερ τύπου «γιαγιάς», τη μαύρη φούστα σας- ακόμα και αν είναι μίντι πλισέ- και τις μπότες, να δημιουργήσετε ένα άψογο all day στιλ που θα τραβήξει τα βλέμματα. Extra tip: Αν έχετε σωματότυπο «μήλο», οπότε έχετε αδύνατα καλλίγραμμα πόδια, τολμήστε να υιοθετήσετε αυτό το look, διατηρώντας το πουλόβερ και έξω από τη φούστα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ASOS (@asos)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CAMILA COELHO (@camilacoelho)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Griseldis (@ich_bins_griseldis)

 

5. Με signature καλσόν

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, η τάση ακούει στο όνομα «καλσόν». Ένα τόσο απλό αξεσουάρ, το οποίο όμως αν συνδυαστεί σωστά, θα δώσει αέρα και χαρακτήρα στην απλή μαύρη φούστα σας. Αποτελεί την σούπερ τάση του χειμώνα, γι’ αυτό και δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε πολλά και διαφορετικά σχέδια και prints. Ωστόσο, χρειάζεται μια προσοχή στο πώς θα το φορέσετε για να μην γίνει υπερβολικό. Η δική μας πρόταση είναι να διατηρήσετε τα υπόλοιπα χρώματα σε ουδέτερους τόνους, ενώ, αν είναι βράδυ, μπορείτε να το φορέσετε άνετα και με πέδιλα (να μια καλή πρόταση και για το ρεβεγιόν!).

 

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice