Οι τάσεις στην ανδρική μόδα για τον χειμώνα 2021-22
FENDI / DIOR / PRADA
Fashion

Οι τάσεις στην ανδρική μόδα για τον χειμώνα 2021-22

Συμπεριληπτικές, μετα-καραντίνας τάσεις για βόλτες στην πόλη και συναντήσεις μέσω Zoom για τον χειμώνα που έρχεται

Ανδρική μόδα - Τα νέα trends: Πιτζάμα πάρτι, κόκκινο, πουλόβερ, γαλότσες, σαλοπέτες, κιλτ, φούστες, σορτς και τα νέα παλτό - ρόμπες.

Aν μπορούσε να διαχωρίσει κάποιος τις κατηγορίες της μόδας, θα έλεγε ότι υπάρχει αυτή των σχεδιαστών, η γρήγορη μόδα των μεγάλων αλυσίδων και των χαμηλών τιμών και εκείνη όλων ημών που προσπαθούμε να συγκεράσουμε τάσεις με υπάρχοντα κομμάτια στην ντουλάπα καθώς και την αίσθηση ότι ανήκουμε (inclusivity) με την ανάγκη μας να ξεχωρίζουμε. Δεν απειλεί τον ανδρισμό μας κανένα ρούχο, κανένα trend, καμία μόδα.  Κανένα χρώμα δεν είναι ταμπού. Αν αλλάζουν τα πρότυπα, είναι για να χωρέσουν όλους εκείνους που για χρόνια ολόκληρα έμοιαζαν αόρατοι. Με αυτή την έννοια, οι τάσεις φέτος είναι πιο ανθρώπινες από ποτέ, μετά από μια χρονιά που ο άνθρωπος φοβήθηκε, υπέφερε, απελπίστηκε.

Πιτζάμα πάρτι
Απότοκο της κρίσης ή απελευθέρωση από το αυστηρό office look; Χαλαρές γραμμές, μαλακά υφάσματα, σακάκια που μοιάζουν με ρομπ ντε σαμπρ γέμισαν την πασαρέλα του Alessandro Sartori για τον Ermenegildo Zegna, ενώ η συνεργασία Miuccia Prada και Raf Simons για τον οίκο της πρώτης έφερε στο catwalk ονειρεμένα μάλλινα onesies και long johns. Στον οίκο Dior, τα λευκά σιρίτια σε μεταξωτά κοστούμια ήταν ευθεία αναφορά στο pyjama look. Ο βασιλιάς Tom Ford παρουσίασε το απόλυτο χαλαρό λουκ με μεταξωτό παντελόνι και ψυχεδελικές ρόμπες.

Ρίξε κόκκινο
Ως αντίδοτο στη μουντίλα της χρονιάς που πέρασε και για να τραβήξουν την προσοχή μας, οι σχεδιαστές συνεχίζουν να προτείνουν φλογερό κόκκινο για τον χειμώνα 2021-22. Από βαθύ βυσσινί μέχρι κοραλλοκόκκινο, είδαμε total look που μας αιφνιδίασαν ευχάριστα αλλά και κόκκινες λεπτομέρειες που αναδεικνύουν πιο ουδέτερες εμφανίσεις. Ermenegildo Zegna, Louis Vuitton, Isabel Marant και Jil Sander είναι μερικοί από τους πρεσβευτές του έντονου αυτού χρώματος. O Jacquemus, παρόλο που δεν είναι ένα κλασικό χρώμα στην παλέτα του, το ενέταξε δημιουργικά.

Οι τάσεις στην ανδρική μόδα για τον χειμώνα 2021-22
Ermenegildo Zelna / Louis Vuitton / Jacquemus

Τα πουλόβερ της γιαγιάς
Απέναντι στην τάση του nude χρώματος και της ήσυχης παλέτας έρχεται η παιχνιδιάρικη τάση των χρωματιστών πουλόβερ. Από τα κασμιρένια πουλόβερ του οίκου Hermès, άλλα με γεωμετρικά σχέδια και άλλα με ρετρό αναφορές, στα ζακάρ ζιβάγκο πλεκτά του Dior με απεικονίσεις των έργων του εικαστικού Peter Doig και τις καζάκες, οι πασαρέλες λουστράρισαν τη συνήθειά μας στην καραντίνα να ντυνόμαστε ζεστά και πολλές φορές βαρετά. Χαρούμενα και τολμηρά, τον δρόμο αυτόν ακολούθησαν και οι Loewe, Tod's, Prada και Canali.

Οι τάσεις στην ανδρική μόδα για τον χειμώνα 2021-22
HERMES / MSGM / PRADA

Γαλότσες και σαλοπέτες
Έχοντας πάρει τα όρη και τα άγρια βουνά στη διάρκεια της καραντίνας, μάθαμε από πρώτο χέρι πόσο χρήσιμες είναι η γαλότσα και οι στολές του σκι. Με αυτό −προφανώς− στον νου, οι σχεδιαστές πρότειναν γαλότσες, είτε κλασικές, όπως για παράδειγμα Tod’s, είτε πειραγμένες, από MSGM, GMBH, Loewe και Jil Sander. Δίπλα σε αυτές, κλασικές δερμάτινες μπότες με πλαστική, χοντρή σόλα που διατηρεί σταθερά τα βήματά μας. Και εσείς που αγαπάτε το σκι αλλά δεν καταφέρατε να ζήσετε την εμπειρία της κατάβασης μιας πλαγιάς τις προηγούμενες χρονιές, μην ανησυχείτε: οι στολές βγαίνουν στον δρόμο, οι σαλοπέτες και τα απρέ σκι πλέον είναι ιδανικά και για βόλτες στην πόλη (της Βόρειας Ευρώπης).

Οι τάσεις στην ανδρική μόδα για τον χειμώνα 2021-22
GMBH / MSGM / Jil Sander

Κιλτ, φούστες, σορτς
Η φούστα ως ιδέα επανέρχεται συχνά στις πασαρέλες. Η σταθερή επιλογή του Thom Browne ενέπνευσε κι άλλους. Ο Riccardo Tisci για τον οίκο Burberry φώτισε τη συλλογή του με κιλτ, ο Virgil Abloh για τον οίκο Louis Vuitton προτείνει καλοδουλεμένα κιλτ πάνω από παντελόνια, o Dries Van Noten παρουσίασε μακριά πουκάμισα, ενώ o Issey Miyake για τη σειρά Homme Plissé σύνολα στους ίδιους χρωματικούς τόνους με ζιβάγκο, γιλέκο, φούστα και παντελόνι. Την τιμητική τους έχουν και τα σορτς σε Etro, Loewe, Fendi, MSGM και Versace να πρωτοστατούν.

Οι τάσεις στην ανδρική μόδα για τον χειμώνα 2021-22
Issey Miyake / FENDI / Burberry

Τα νέα παλτό - ρόμπες
Ένα πανωφόρι και από μέσα πιτζάμες: πόσοι δεν το κάναμε αυτό τους δύο προηγούμενους χειμώνες; Την οικεία αυτή εικόνα δανείστηκαν οι σχεδιαστές, δίνοντάς της όμως την πιο tailored εκδοχή: τα puffed παλτό του Fendi σχεδιασμένα από την κόρη της Anna Fendi, Silvia Venturini, αλλά και τα ζωγραφισμένα με παραστάσεις του Noel Fielding, τα υπέροχα wrap coats του εκλιπόντα Virgil Abloh για τον Louis Vuitton και τα The Row, τα μιλιτέρ Jil Sanders. Παλτό που μοιάζουν με ρόμπες, που δένουν στη μέση, που ζεσταίνουν και πρωταγωνιστούν μαζί με τις καμπαρντίνες, που αποτελούν κι αυτές δυνατή τάση.

Οι τάσεις στην ανδρική μόδα για τον χειμώνα 2021-22
THE ROW / FENDI / Jil Sanders

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice