chanel-ss23
©Chanel
LOOK

Καλοκαιρινό μακιγιάζ 2023: Οι τάσεις και οι τρόποι να το πετύχεις

Με μότο less is more, το makeup των 90s επέστρεψε δυναμικά

Η νέα τάση του 90s μακιγιάζ και οι τρόποι για να το πετύχεις 

Τα λεπτά έως ανύπαρκτα φρύδια της Kate, οι καφέ αποχρώσεις σκιάς της Naomi και τα goth χείλη της Jennifer. Τo φετινό καλοκαίρι, το μακιγιάζ ακολουθεί τάσεις εμπνευσμένες από τη χρυσή δεκαετία των 90s. Με μότο less is more, οι πασαρέλες των οίκων υιοθέτησαν μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση στο makeup, ενθαρρύνοντας την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς.  

Πρόσωπο 
Φθινόπωρο 1993, σε μια από τις πιο iconic επίδειξης του Calvin Klein, καθιερώθηκε το “no make-up" μακιγιάζ επιδερμίδας. Η Κate Moss ήταν ένα από τα μοντέλα που προκάλεσαν την απορία και μετέπειτα τις αντιδράσεις του κοινού, όταν περπάτησε με “γυμνό” πρόσωπο. Λίγη βαζελίνη στις βλεφαρίδες και τα ζυγωματικά ήταν το μόνο που χρειαζόταν, σύμφωνα με τον make-up artist Dick Page.  

Μια βάση με μέτρια προς ήπια κάλυψη, ένα bronzer και hightlighter σε υγρή μορφή, είναι ότι χρειάζεσαι για να πετύχεις και εσύ το πιο cool φυσικό αποτέλεσμα, για την όψη μιας αψεγάδιαστης και φρέσκιας επιδερμίδας.  

Φρύδια 
Από τα show της Victoria Beckham και του Marc Jacobs, έως τις γνωστές influencer του Instagram, τα αποχρωματισμένα με ντεκαπάζ φρύδια κάνουν take-over. Τα υπερβολικά λεπτά έως ανύπαρκτα φρύδια δεν είναι η πρώτη φορά που πρωταγωνιστούν στον κόσμο της μόδας. Η Cindy Crawford τα είχε φορέσει πρώτη.  

Η cat-eye και lifted ψευδαίσθηση που δημιουργεί η συγκεκριμένη τάση αποτελεί το λόγο για τον οποίο μοντέλα και beauty gurus την έχουν λατρέψει. Εάν στοχεύεις και εσύ σε ένα παρόμοιο εφέ σου έχω ευχάριστα νέα. Το ντεκαπάζ ή αφαίρεση των φρυδιών σου δεν είναι απαραίτητα. Ένα διάφανο eyebrow gel είναι ό,τι χρειάζεσαι. Χτενίζοντας τα φρύδια σε ανοδική φορά πετυχαίνεις απόλυτο snached look, ενώ παράλληλα αναδεικνύεις τα φυσικά χαρακτηριστικά σου χωρίς περιττές υπερβολές. 

Μάτια  
Και τα εύσημα για την τάση των γήινων αποχρώσεων στα μάτια απονέμονται στα 90s! Ακριβώς μετά την υπερβολή των 80s, το eye makeup πέρασε σε νέα διάσταση. Φανατική θαυμάστρια της συγκεκριμένης τάσης ήταν η Naomi, η οποία πρωτοπόρησε υιοθετώντας τα nude χρώματα στο μακιγιάζ των ματιών της.  

Η συγκεκριμένη τάση είναι πιο απλή απ’ όσο μπορεί νομίζεις και πολύ πιθανόν να διαθέτεις ήδη το προϊόν που χρειάζεται για να την πετύχεις. Χρησιμοποιώντας το bronzer σου για σκιά ματιών δημιουργείς μια σκίαση που δίνει βάθος στο καπάκι του ματιού, κάνοντας το βλέμμα πιο έντονο και sexy. 

Χείλη 
Εμπνευσμένο από τη Jennifer Anniston και τη Victoria Beckham (ως Posh Spice), τα bold nude χείλη επέστρεψαν δυναμικά. Φέτος επανήλθαν στη μνήμη μας μέσα από το makeup των μοντέλων της Chanel και The Row και αυτό ήταν μόνο η αρχή.  

Ένα κρεμώδες καφέ κραγιόν σε κοντινή με το χρώμα του δέρματος απόχρωση, αρκεί για ένα fresh καλοκαιρινό makeup look. Όσες θέλουν να το απογειώσουν, μπορούν να προσθέσουν στη ρουτίνα τους ένα μολύβι χειλιών σε μια πιο σκούρα απόχρωση από το κραγιόν τους. Η τεχνική αυτή, δημιουργεί ένα όμπρε εφέ, κάνοντας τα χείλη να δείχνουν ακόμη πιο juicy και γεμάτα.  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice