7 κόλπα για να εφαρμόσεις τέλεια το concealer

Δε θα το πιστεύεις στα μάτια σου! 

Concealer λέμε και πίνουμε νερό στο όνομα της Max Factor που το πρωτοκυκλοφόρησε το 1938. Το έχουμε αγαπήσει γιατί αποτελεί τον ιδανικό μας σύμμαχο στον αφανισμό των μαύρων κύκλων και λοιπών τυχώς ατελειών στο πρόσωπο. Κάθε όπλο όμως έρχεται και με οδηγίες χρήσης, διότι αν δε το εφαρμόζεις σωστά πόσα να κάνει κι αυτό το έρημο; Μπορεί να νομίζεις ότι ξέρεις ήδη το σωστό τρόπο να εφαρμόζεις το concealer -έτσι νόμιζα κι εγώ- αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Για πάμε... 

1. Διάλεξε τη σωστή απόχρωση

image

Αλλιώς δε θα δέσει ποτέ με το δέρμα και το μακιγιάζ σου. Χρειάζεσαι ένα concealer που να πλησιάζει πολύ χρωματικά το δέρμα και το foundation σου. Όταν απλώνεις το προϊόν θέλεις να δίνει μια φυσική λάμψη, σωστά; Η λάθος απόχρωση, είτε είναι πολύ ανοιχτή είτε πολύ σκούρα θα ξεχωρίζει και δε το λέω για καλό. Θυμήσου να δοκιμάζεις τα προϊόντα που αγοράζεις στο δέρμα σου, αλλά στο σωστό σημείο -δηλαδή το λαιμό σου.

2. Εφάρμοσέ το μετά το μέικαπ αλλά πριν το ρουζ

Αν βάλεις το concealer πρώτα, απλώνοντας το μέικαπ σου από πάνω μπορεί να το σβήσεις. Καλύτερα λοιπόν εφάρμοσε ταμποναριστά το concealer μετά το μέικαπ. Ο τρόπος που αναμειγνύεις τα δύο προϊόντα είναι ο πιο σημαντικός για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έπειτα άπλωσε το ρουζ με ένα πινέλο ώστε να μην αφαιρέσεις το concealer.

3. Εφάρμοσέ το κάτω από το μάτι σε τρίγωνο σχήμα

image

Αυτή η τεχνική σου δίνει μια στιγμιαία ανάκαμψη απομακύνοντας τα βλέμματα από τους μαύρους κύκλους των ματιών σου. Άπλωσε το από τη βάση του τριγώνου σε όλο το πλάτος του ματιού μέχρι το ζυγωματικό. Με αυτή την τεχνική και καλύπτεις τους μαύρους κύκλους και φωτίζεται ολόκληρο το πρόσωπό σου.

4. Χρησιμοποίησε ένα πράσινο concealer στα σπυράκια και έπειτα ένα στο χρώμα του δέρματός σου

image

Ένα πράσινο concealer θα πρέπει να είναι η πρώτη σου επιλογή αν υποφέρεις από ακμή, διότι το χρώμα του εξουδετερώνει την κοκκινίλα που προκαλούν τα σπυράκια. Αφού το απλώσεις καλά, πέρασε από πάνω ένα σε φυσική απόχρωση που θα δέσει με το δέρμα σου.

5. Στέγνωσέ το με ένα μαντήλι για να προλάβεις τις ζάρες

Μόλις εφαρμόσεις το concealer, ταμπονάρισέ το απαλά με ένα μαντήλι για να αφαιρέσεις το έξτρα προϊόν από το να δημιουργήσει ζάρες γύρω από τα μάτια σου. Αυτό είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεις γιατί διαφορετικά οι ρυτίδες που μπορεί να έχεις θα φαίνονται ακόμα πιο έντονες.

6. Αναμειξέ το με κρέμα προσώπου για φυσική λάμψη

Αν θες πλήρη κάλυψη προσώπου με το concealer, δεν έχεις παρά να το αναμείξεις με τη κρέμα προσώπου σου. Αν σε βολεύει χρησιμοποίησε το πίσω μέρος του χεριού σου για να τα ανακατέψεις και έπειτα άπλωσέ το σε όλο το πρόσωπο. Αυτό το απλό κόλπο συνδυάζει ενυδάτωση και κάλυψη χαρίζοντάς σου στη στιγμή φυσική λάμψη.

7. Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, χρησιμοποίησε foundation ως concealer

image

Αν δεν είσαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα του concealer, μπορείς να δοκιμάσεις κάτι άλλο. Άπλωσε κανονικά το foundation σου και εφάρμοσε το ρουζ σου. Τέλος, βάλε ταμποναριστά σταγόνες foundation στα σημεία που θέλεις να καλύψεις. Αυτό το κόλπο λειτουργεί ιδανικά στο μέτωπο όπου τα σπυράκια συνήθως φαίνονται πολύ έντονα.


Ακολουθήστε μας στο instagram: lookmag

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice