Τα πινέλα της ομορφιάς

Τα 5 απαραίτητα

|

Ούτε οι ζωγράφοι δεν έχουν τόσα.

Είπαμε, κορίτσια είμαστε, θέλουμε να τα ξέρουμε όλα, τα θέλουμε όλα, αλλά για όνομα! Πόσα πινέλα υπάρχουν-χρειάζονται για ένα μακιγιάζ; Θα «κάψουμε» εγκέφαλο και σίγουρα όχι από βαφή. Τόση εξειδίκευση δεν την αντέχουμε. Άσε που μέχρι να μάθουμε τι πάει που, τι κάνει τι, θα ‘χει σχολάσει το γλέντι.

Τα «βασικά» κορίτσια. Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στους υπερ-ειδικούς.



image



Πινέλο Πούδρας

Διάλεξε ένα σε φλατ κωνικό σχήμα και γίνε η κυρίαρχος του παιχνιδιού ελέγχοντας απόλυτα την εφαρμογή αλλά και την ποσότητα όλων των προϊόντων πούδρας, compact ή σκόνης. Για φυσικό look (το γνωστό natural) ταμπονάρεις ελάχιστα στο μάγουλο και την «Τ» ζώνη.

image

Όταν πέσει η νύχτα απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο, ομοιόμορφα με κυκλικές κινήσεις. Ανάλογα από το μήκος της τρίχας προσφέρει από έντονη κάλυψη έως λάμψη, φωτεινότητα, φυσικότητα.



Πινέλο εφαρμογής μέικ-απ - κονσίλερ

Το βασικό είναι να είναι συμπαγής και συνθετική η τρίχα για υψηλή ακρίβεια των υγρών και κρεμώδες προϊόντων στις δύσκολες περιοχές.

image

image

image

Μαύροι κύκλοι: Είτε έχεις είτε δεν έχεις (τυχερή!) δεν χρησιμοποιούμε τα δάχτυλα. Το καλύτερο υγιεινότερο δυνατό αποτέλεσμα, το πινέλο. Δουλεύεται ταμποναριστά πάνω στο κόκαλο.



Ακολουθήστε το LOOKmag στο Instagram.



Ρουζ

Δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Παντού υπάρχει ένα. Όσο πιο φουντωτό τόσο το καλύτερο. Δεν κινδυνεύουμε από «έντονα» λάθη.

image

Οι πυκνές φυσικές του τρίχες είναι το μυστικό. Το ίδιο πινέλο καλύπτει τις ανάγκες μας και στα προϊόντα teracotta (ηλιοκαμένη όψη;).



Σκιάς

Υπάρχουν όσα δεν φαντάζεσαι. Το καθένα κάνει κάτι λίγο παραπάνω παρακάτω παραδίπλα. Με φυσική ή συνθετική τρίχα. Για κοψίματα στις γωνίες, για τελειώματα, για μίξης. Τα πινέλα μικρού μεγέθους είναι για τις λεπτομέρειες ενώ τα μεγάλα ότι πει η λέξη -για κάλυψη μεγαλύτερης επιφάνειας.

imageimage

Καλύτερο είναι το «διπρόσωπο» πινέλο. Από τη μια λοξό (ιδανικό για σκιά σε μορφή γραμμής) από την άλλη στρογγυλεμένο με κοντές φυσικές τρίχες (για εντυπωσικά τελειώματα).



Κραγιόν

Είναι μέχρι να το δοκιμάσεις. Κολλάς μαζί του. Πρώτα το σχέδιο (περίγραμμα) μετά γεμίζουμε με το χρώμα. Ότι ισχύει στο σχέδιο-ζωγραφικής, το ίδιο ισχύει και στο βάψιμο των χειλιών. Το περίγραμμα μπορεί να είναι λίγο παραπάνω από τη φυσική γραμμή των χειλιών μας. Μετά παίρνουμε το πινέλο και περνάμε ένα χέρι για ελαφριά απόχρωση, δύο για πιο έντονη, τρία για φινίρισμα. Γνωρίζουμε βέβαια πως αν παραβάλουμε το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αφήνουμε σημάδια παντού.

image

image

Τι λένε οι ειδικοί: όση ώρα βάφουμε τα χείλη μας να τα έχουμε κλειστά. Τα ανοίγουμε μόνο για να σβήσουμε το χρώμα στις άκρες.

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

image

ΑΠΟΡΙΑ έχω έχεις έχει. Συνθετική ή φυσική τρίχα;

Όλα είναι ατμός. Όχι. Eίναι και τρίχες και μάλιστα διαφορετικές. Φυσική τρίχα στα προϊόντα σε μορφή σκόνης όπως ρουζ, πούδρα, σκιές.

Συνθετική τρίχα στα προϊόντα που είναι σε υγρή ρευστή μορφή όπως μέικ-απ, κονσίλερ, κραγιόν. Ο λόγος: δεν απορροφούν προϊόν άρα ελέγχουμε την ποσότητα και πλένονται πιο συχνά.

Mεγάλες ή κοντές τρίχες;

Δεν τελειώνει το μαρτύριο. Πάνω που τα ξεκαθαρίσαμε έχει κι άλλο. Ας είναι μετά απ αυτό τελειώνουμε.

Tι μας λένε οι ειδικοί. Ελαφριά κάλυψη μακριές τρίχες. Μεγάλη κάλυψη, κοντές τρίχες.

Πότε το πετάω;

Όταν το πινέλο σου αρχίζει να μαδάει και αντί για χρώμα βλέπεις τρίχες τότε ήρθε η ώρα του αποχωρισμού.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice