Εικονογράφηση: Benoit Pare
Εικονογράφηση: Benoit Pare
Beauty

Τα πιο απολαυστικά σπα της φύσης

Είναι καλοκαίρι, μάθε τα!

● Ικαρία
Στα 2,5 χλμ. δυτικά του Άγιου Κήρυκου, πάνω στον παραλιακό δρόμο, θα βρεις την πινακίδα για την πηγή. Το μονοπάτι φτάνει στην άκρη της παραλίας, όπου τα βράχια σχηματίζουν μια μικρή, φυσική πισίνα. Τα ραδιούχα νερά συναντιούνται με τη θάλασσα. Μην ξεχαστείς, είκοσι λεπτά αρκούν.

● Λουτράκι Αριδαίας
Βάλε το μαγιό σου και προχώρησε στο δάσος. Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με πλατάνια, δίπλα στα λουτρά Πόζαρ της Αριδαίας, υπάρχει μια φυσική λίμνη που σχηματίζει ο καταρράκτης, με ζεστά ιαματικά νερά που πηγάζουν μέσα από βράχους.

● Νίσυρος
Τι θα έλεγες για μια φυσική σάουνα, δώρο των υπόγειων φλεβών του ηφαιστείου; Στη Νίσυρο υπάρχουν αρκετές, αλλά η πιο γνωστή είναι η θερμή σπηλιά στην είσοδο του χωριού Εμπορειός, 9 χλμ. από το Μανδράκι.

●Ζάκυνθος
20 χλμ. βόρεια της πόλης της Ζακύνθου βρίσκεται μια όμορφη, μικρή παραλία με βότσαλο, τα Ξύγγια. Εδώ, το θαλασσινό νερό αναμειγνύεται με τα νερά της θειούχας πηγής και το μπάνιο σου μετατρέπεται σε ένα αναζωογονητικό spa.

● Θερμοπύλες
Κάνε μια στάση, σίγουρα θα σε φέρει κάποια στιγμή ο δρόμος σου. Όμως, μετά από το χαλαρωτικό open-air ιαματικό σου spa, άφησε μία ώρα να περάσει πριν ξαναπιάσεις το τιμόνι.

● Μήλος
Το νησί με τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Έχει όμως και ηφαιστειακά δώρα, τα φυσικά thermal spa. Στον Αδάμαντα θα βρεις ένα σπήλαιο με ιαματικά νερά σε θερμοκρασία 33°C, όπου έχουν κατασκευαστεί χώροι για μπάνιο.

● Κως
Λίγο μετά το Ψαλίδι βρίσκονται τα Θερμά. Τα καυτά θειούχα νερά, που κατεβαίνουν από τις θερμές πηγές της περιοχής, αναμειγνύονται με το θαλασσινό νερό προσφέροντας ένα θαυμάσιο φυσικό ιαματικό spot.

● Καϊάφας
Διάσημα τα ιαματικά νερά του. Ακριβώς δίπλα στα οργανωμένα λουτρά υπάρχει μια μικρή λίμνη με ιαματικό νερό σε πολύ ευχάριστη θερμοκρασία, ελεύθερη για το κοινό.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice