Το Chanel No5 βάφτηκε κόκκινο

Το διαχρονικό άρωμα αλλάζει εμφάνιση και ντύνεται στο χρώμα του πάθους για τα Χριστούγεννα

Ένα από τα πιο εμβληματικά αρώματα στον κόσμο, σύμβολο μιας γυναίκας που η ίδια ορίζει την μοίρα της, αλλάζει εμφάνιση και παίρνει το χρώμα του πάθους και των Χριστουγέννων. Ο λόγος για το Chanel No5, το άρωμα που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα έχουν ερωτευτεί και φορούν εκατομμύρια γυναικών.

pa2018_01_0007.jpg

Η Coco Chanel σχεδίασε το 1921 το κλασικό μίνιμαλ και κομψό μπουκάλι του αρώματος ως ένα σύμβολο της μοντέρνας αισθητικής και ως ένα αλληλένδετο κομμάτι του περιεχομένου του και όλων όσων αυτό συμβόλιζε για εκείνη: την παθιασμένη της ψυχή και την αγάπη της για τη μόδα, τις τέχνες και τους άντρες που σημάδεψαν τη ζωή της.

carole-bouquet-_.jpg

Σήμερα το διαχρονικό αυτό άρωμα αλλάζει εμφάνιση με μία συλλεκτική σειρά, που έρχεται να εξυμνήσει την θηλυκότητα και να αποδώσει φόρο τιμής στο χρώμα που η Coco Chanel λάτρεψε. Συγκεκριμένα, το No5 L’EAU Eau de Toilette και το No5 Eau de Parfum των 100ml θα κυκλοφορήσουν μέσα σε κόκκινα - βυσσινί γυάλινα μπουκάλια, ενώ ο Oίκος θα δημιουργήσει και 55 μπουκάλια των 900ml κατασκευασμένα από κόκκινο Baccarat, τον «κρύσταλλο των βασιλιάδων». ( Δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά αυτή η συλλεκτική έκδοση)

kidman-4_1280x720.jpg

Η επιλογή του χρώματος δεν είναι τυχαία, αφού με αυτό ο οίκος έχει επιλέξει να ντύσει κατά καιρούς μεγάλες σταρ, από την Carole Bouquet, την Gisele, την Estella Warren έως την Nicole Kidman κ.α. Το κόκκινο εξάλλου αποτελεί σύμβολο της θηλυκότητας: είναι τολμηρό, δίνει μία υπόσχεση για δέσμευση και αυτοπεποίθησης και περιλαμβάνει όλο το θάρρος, την ελευθερία και τη δύναμη μίας γυναίκας που η ίδια ορίζει την μοίρα της.

estella-warren-for-chanel-e1334234219997.jpg

Τα αρώματα No5 L'EAU Eau de Toilette και το No5 Eau de Parfum, θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών.

gisele_bundchen_chanel_no_5_1.jpg

pa2018_01_0012.jpg

pa2018_01_0014.jpg

Δείτε το βίντεο του λανσαρίσματος

N°5 Comes in Red for a Limited Edition – CHANEL Fragrance

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice