Η δίαιτα της Αλίσια Βικάντερ

Πόσα να θυσιάσεις για το κορμί παραλίας;

Η Χάλι Μπέρι έχει εδώ και καιρό καθιερώσει τη fitness friday, τουλάχιστον αυτές είναι οι φωτογραφίες που ποστάρει στο insta. H Χάλι σμιλεύει ακόμη περισσότερο το αγαλματένιο κορμί της με τη βοήθεια του προσωπικού της γυμναστή και επιλέγει την Παρασκευή για να τα δώσει όλα. Συνήθως κάτω από έναν κατακλυσμό φωτός και πρασινάδας. 

-t-t-5.jpg

Καλύτερα να έχω τριαντάφυλλα στο τραπέζι μου παρά διαμάντια στο λαιμό μου, έγραφε η Έμα Γκόλντμαν. Η Χάλι Μπέρι, η Αλίσια Βικάντερ και η Βανέσα Χάτσενς, κρίνοντας από τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί, προτιμούν τα διαμάντια στον λαιμό τους και μια μεγάλη μπριζόλα με ροκφόρ στο τραπέζι τους. Και οι τρεις υπέρκομψες ηθοποιοί ορκίζονται στην κετογονική δίαιτα. 

-t-t-2.jpg

Καλοκαίρι έρχεται… Καιρός για δίαιτα ή για σωστή διατροφή. Να είμαστε λιτοί και ολιγαρκείς και τα κορμιά μας θα θυμίζουν μίσχους. Χαμηλή σε υδατάνθρακες, η δίαιτα που είναι περισσότερο γνωστή ως «κέτο» υπόσχεται κορμί παραλίας χωρίς να θεωρεί το μπέικον αμαρτία. Η «κέτο» είναι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Τα λιπαρά είναι η βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και όχι οι υδατάνθρακες. Εννοείται πως είναι απαραίτητη η συμβουλή του γιατρού ή του διατροφολόγου για να αξιολογηθούν τα πιθανά οφέλη και οι πιθανοί κίνδυνοι, αν είναι κατάλληλη η κετογονική δίαιτα για τον οργανισμό σας. Η κέτο είναι μια δίαιτα χωρίς θερμιδικό περιορισμό και υπάρχει και η vegan εκδοχή της, η vegan keto με άφθονο αβοκάντο και τόφου. 

-t-t-1.jpg

Φλας, φλας, φλας στην Αλίσια, στη Χάλι, στη Βανέσα και στα άλλα αστέρια του Χόλιγουντ που εμφανίζονται με μεσούλα α λα Σκάρλετ Ο’ Χάρα και χαμογελούν στον φωτογραφικό φακό. Υπερβολικά αδύνατες για τα φθονερά γούστα μου. Για να φανταστείτε πόσες θυσίες χρειάζονται, σύμφωνα με τους γκουρού της κέτο, οι υδατάνθρακες αντιστοιχούν στο 5% της καθημερινής πρόσληψης θερμίδων. 

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δίαιτα έγινε της μόδας σχετικά πρόσφατα, στο ψαχτήρι της Google οι αναζητήσεις για την κετογονική δίαιτα έχουν εκτοπίσει τις αναζητήσεις για την δίαιτα paleo και την Άτκινς.

-t-t-8.jpg

#myketotransformation. Τρελαμένες και τρελαμένοι με την «κέτο» ανεβάζουν τα καινούρια τους αδυνατισμένα κορμιά στο Instagram, καθώς οπαδοί της συγκεκριμένης δίαιτας δεν είναι μόνο τα αστέρια του Χόλιγουντ αλλά και επιδραστικές προσωπικότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

-t-t-9.jpg

Όπως και η δίαιτα Άτκινς έτσι και η κετογονική δίαιτα έχει πολλούς επικριτές. Έχει συνδεθεί με την άνοδο της χοληστερίνης, τον σχηματισμό πέτρας στο νεφρό, την εμφάνιση ακμής και την κακοσμία του στόματος. Αλλά έχει και πολλούς υποστηρικτές. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, οφέλη που μπορεί να προκύψουν είναι η βελτίωση της μνήμης, η μακροζωία, καθώς και η μικρότερη συχνότητα και ένταση επιληπτικών κρίσεων.

-t-t-11.jpg

Αυτή είναι η καινούρια δίαιτα. Καλή ή κακή, θα το αποφασίσει ο διατροφολόγος για τον καθένα ξεχωριστά. Το πιο ανώδυνο είναι, ως άλλες Χάλι Μπέρι, να καθιερώσετε τις Παρασκευές έντονης γυμναστικής. Και να κλείσετε τα μάτια στους λαχταριστούς πειρασμούς. Ντόνατς και λοιπούς βελζεβούληδες.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice