Λέω φέτος την άνοιξη να μην κάνουμε δίαιτα

Είσαι μέσα;

Ζήσε μία όμορφη και ζουμερή ζωή και το πιθανότερο είναι πως τελικά η ζυγαριά θα σου χαμογελάσει

Ο φετινός χειμώνας ήταν μακρύς, βαρύς και δύσκολος. Με λιγότερες ηλιόλουστες ημέρες από ό,τι έχουμε συνηθίσει ως κακομαθημένοι Έλληνες, διαπεραστικό κρύο με μία άρνηση να αποχωρήσει παρόλο που το ημερολόγιο θα έπρεπε να του το έχει επιβάλει μέχρι τώρα.
Κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτος είναι λοιπόν ο ερχομός της άνοιξης (αν και μέχρι στιγμής μας κάνει και αυτή καπρίτσια, αρνούμενη να εγκατασταθεί μόνιμα). Το φως του ήλιου και η ξαφνική συνειδητοποίηση πως δεν χρειάζεσαι πλέον το βαρύ σου παλτό είναι από μόνοι τους δύο τεράστιοι λόγοι για να φτιάξει η διάθεσή σου, με τρίτο (και καλύτερο) το ότι πλέον καταφθάνει η εποχή του παγωτού και οι gelaterie της πόλης σε περιμένουν σαν γλυκιά όαση ανάμεσα στα κεντρικά δρομάκια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?Ice Cream (@icecream) on


Παρ' όλα αυτά η άνοιξη μπορεί να αποτελέσει και μία άκρως αγχωτική περίοδο, κυρίως για τον γυναικείο πληθυσμό, σαν να ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου με τερματισμό το καλοκαίρι, όπου νικήτριες βγαίνουν μόνο οι αδύνατες.

Εμφανίζονται λοιπόν σιγά-σιγά τα χιλιάδες άρθρα που υπόσχονται τέλειο σώμα, σφιχτό δέρμα, σκληρούς κοιλιακούς και θεαματική απώλεια βάρους σε γρήγορους ρυθμούς, έτσι ώστε να σε βρει ο Ιούνιος άξια να ξεμυτίσεις στις παραλίες με το κεφάλι ψηλά. Οι τελάληδες των κέντρων αδυνατίσματος παραμονεύουν στο Σύνταγμα, έτοιμοι να ορμήξουν σαν τα κοράκια από πάνω σου κράζοντας «ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΦΙΞΗ! ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΦΙΞΗ!». Οι επαναστατικές δίαιτες παλεύουν μεταξύ τους για να σου αποσπάσουν την προσοχή, υποσχόμενες χάσιμο κιλών χωρίς πείνα ή κόπο.

Εσύ ποια θα διαλέξεις, την κετονική, τη διαλειμματική ή τη dukan; Έχω να προτείνω καμία. Έτσι, για αλλαγή.

body.jpg

Bikini body. Βομβαρδιζόμαστε με αυτές τις δύο λέξεις από την πρώτη ημέρα του Μάρτη, αφήνοντας το peer pressure των social media να μας πείσει πως το σώμα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι σκάρτο. Το καλοκαίρι αντιμετωπίζεται σαν σχολικές εξετάσεις, όπου στην επόμενη τάξη περνάνε μόνο όσες κρατάνε λογαριασμό θερμίδων και πηγαίνουν γυμναστήριο. Οι υπόλοιπες κοβόμαστε.

Αποτέλεσμα όλου αυτού είναι το υπερβολικό άγχος, οι ενοχές, οι βλαβερές δίαιτες και τελικά η κάκιστη πνευματική σχέση με τον εαυτό και το σώμα μας. Και όλα αυτά για ποιο λόγο; Για μια ηλιοθεραπεία; Ας είμαστε ριζοσπαστικές φέτος, λέγοντας ένα δυνατό ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ σε όλα τα προηγούμενα. Γιατί δεν θα έπρεπε να μας νοιάζει!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ModCloth (@modcloth) on


Κάπου εδώ φαντάζομαι τα σμήνη αγανακτισμένων, ανδρών κυρίως, αναγνωστών να κοκκινίζουν από το κακό τους, ξεφουρνίζοντας τα γνωστά αντεπιχειρήματα τύπου «δεν είναι υγιές» και «σταματήστε να προωθείτε την παχυσαρκία», επομένως οφείλω να δώσω το (αυτονόητο) disclaimer: Το να αγαπάς το σώμα σου δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση να μην το προσέχεις. Ίσα-ίσα που οφείλεις να του συμπεριφέρεσαι με σεβασμό και στοργή, δίνοντάς του τα σωστά καύσιμα και περιορίζοντας τις συνήθειες που μπορεί να το βλάπτουν. Όλα αυτά όμως μπορούν να συμβούν ανεξαρτήτως μεγέθους και νούμερου στα τζιν.

Και μιας που μιλάμε για τζιν, πλέον χάρη στον απέραντο κόσμο του ίντερνετ, οι plus size επιλογές σε ρούχα είναι πάρα πολλές και ενδιαφέρουσες έτσι ώστε καμία κοπέλα να μην καταλήγει να αγοράζει ρούχα που απλά της κάνουν, αντί για ρούχα που της αρέσουν. Η κάθε μία από εμάς μπορεί να βρει σύνολα που ταιριάζουν με το στιλ, το πνεύμα και τη διάθεσή της, από XS σε XXL. Και σε αυτό συμπεριλαμβάνουμε και τα bikini. Γιατί να τρελαινόμαστε λοιπόν;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carly Foster (@luckysewandsew) on


Επιπλέον, το άγχος παχαίνει! Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως, εκτός των υπόλοιπων καταστροφικών συνεπειών του, εμποδίζει τον μεταβολισμό και είναι ανασταλτικός παράγοντας στην απώλεια βάρους. Όταν λοιπόν εσύ παθαίνεις εμμονή με το πόσους πόντους έχασες ή έβαλες, πνίγοντας οποιαδήποτε άλλη λογική σκέψη, τότε σίγουρα δεν θα αδυνατίσεις ακόμα και αν αυτός εξακολουθεί να είναι ο σκοπός σου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by АЗИЯ ✭ МАНИЛА ✭ ПЛЮССАЙЗ (@tatti.girl) on


Ζήσε μία όμορφη και ζουμερή ζωή, πίνε πολύ νερό, χόρτασε στην πόλη σου με βόλτες και εξόδους και το πιθανότερο είναι πως τελικά η ζυγαριά θα σου χαμογελάσει. Αλλά αν όχι, δεν θα σε νοιάζει πια τόσο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice