skincare-over-40.-what-needs-to-change.53.jpg
© Vichy
Beauty

Η αντιγηραντική περιποίηση προσώπου στα 40 αλλάζει

Όπως άλλωστε και οι ανάγκες της επιδερμίδας σου

Διαφορετικές ανάγκες έχουμε στα 20, στα 30 και στα 40. Το ίδιο και η επιδερμίδα μας. Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα μας χρειάζεται μεγαλύτερη και πιο εντατική περιποίηση για να παραμένει λαμπερό. Όλο και πιο συχνά κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και φαίνεσαι κουρασμένη κι αυτό επηρεάζει αρνητικά και την ψυχολογία σου. Δεν θα έπρεπε όμως, γιατί αν προσαρμόσεις το πρόγραμμα ομορφιάς σου και επιλέξεις τα σωστά προϊόντα περιποίησης μπορείς να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου και να επιβραδύνεις τη γήρανσή της.

Τι φταίει
Όσο μεγαλώνουμε, ο οργανισμός επιβραδύνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει σταδιακά τη σφριγηλότητά της. Υπάρχουν όμως και άλλοι, επιβαρυντικοί παράγοντες, όπως το στρες, η κακή διατροφή και οι υπερβολικές ώρες εργασίας. Πλησιάζοντας στα 40 θα παρατηρήσεις ότι οι μαύροι κύκλοι στα μάτια είναι συχνότεροι, ενώ αρχίζουν να εμφανίζονται και οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης στην άκρη των ματιών και γύρω από το στόμα. Ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας για την επιδερμίδα είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αποτέλεσμα της οποίας είναι οι καφέ κηλίδες και τα σημάδια μελάγχρωσης.

Τι χρειάζεσαι
Μια οποιαδήποτε κρέμα προσώπου δεν αρκεί πλέον για να καλύψει τις νέες αυξημένες ανάγκες της επιδερμίδας σου. Το καθημερινό πρόγραμμα ομορφιάς σου πρέπει να περιλαμβάνει ενυδάτωση, αντιηλιακή προστασία και προϊόντα αντιγήρανσης. Ένα προϊόν με ισχυρά συστατικά αντιγύρανσης, όπως υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη C, μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει την επιδερμίδα του προσώπου σου. Καλό θα ήταν όμως να δώσεις ένα περιθώριο 2 μηνών για να έχεις πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων του.

how-to-slow-down-skin-s-fastest-ager.53.jpg

Τι προτείνουμε

1. Καθημερινό καθαρισμό
Ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου και ένα ζεστό πανί θα ανοίξουν τους πόρους του δέρματος και θα το βοηθήσουν να αναπνεύσει. Ειδικά για τις γυναίκες που ζουν στην πόλη, είναι σημαντικός ο βαθύς καθαρισμός στο τέλος της ημέρας.

dos-and-donts-for-healthy-looking-skin.53.jpg

2. Ορός αντιγήρανσης
Άπλωσε ένα αντιγηραντικό serum προσώπου με βιταμίνη C ή υαλουρονικό οξύ για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να καταπολεμήσει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και να ενυδατωθεί σωστά.

sos-measures.-how-to-look-good-before-your-big-event.53.jpg

3. Αντιγηραντική κρέμα προσώπου
Για να καταπολεμήσεις τα σημάδια της γήρανσης στο δέρμα σου (ρυτίδες και χαλάρωση), χρησιμοποίησε το Liftactiv Collagen Special της Vichy με μικρά κλάσματα πρωτεϊνών.

4. Περιποίηση ματιών
Τα μάτια αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο στην περιποίηση προσώπου. Εκτός από μια κρέμα ματιών πρωί και βράδυ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις για επιπλέον ενυδάτωση και αντιγήρανση τα επιθέματα Liftactiv Micro Hyalu της Vichy με μικροκώνους που διαχέουν υαλουρονικό οξύ βαθιά στα στρώματα της επιδερμίδας.

how-to-get-smooth-glowing-skin-with-a-hydrating-face-mask.53.jpg

5. Μάσκα προσώπου
Το τελευταίο και πιο εντατικό βήμα που μπορείς να κάνεις για την περιποίηση του προσώπου σου είναι να εφαρμόσεις την αντιγηραντική μάσκα Liftactiv Hyalu Mask της Vichy με υαλουρονικό οξύ. Θα ενισχύσει το φυσικό υαλουρονικό οξύ της επιδερμίδας και θα της χαρίσει την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice