Μην αφήσεις τη ζέστη να καταστρέψει το μακιγιάζ σου

Για να μην καταλήξεις να τριγυρνάς στους δρόμους σαν τρομαχτικός κλόουν με λιωμένο πρόσωπο

5 tips για μακιγιάζ που θα παραμένει τέλειο ακόμα κι αν το θερμόμετρο βαρέσει κόκκινο

Τι είναι το καλοκαίρι; Ήλιος, θάλασσες, διακοπές, παγωτά, αντηλιακά και μακιγιάζ που αρχίζει να λιώνει σιγά σιγά. Γιατί όσα καλά κι αν έχει το καλοκαίρι, έχει και αυτόν τον καύσωνα, με όλα τα αρνητικά επακόλουθά του και ένα από αυτά είναι ότι δεν φτάνει που άνετα αν μπορούσες θα πήγαινες ακόμα και στο γραφείο με το μαγιό, έχεις και το make up να κολλάει στο πρόσωπό σου, μαζί με τις πούδρες και τα ρουζ, τις μάσκαρες και το eye liner να μουτζουρώνονται λες και πέρασες όλη την μέρα κλαίγοντας για την χαμένη σου αγάπη και τα ρούχα σου μέσα στους λεκέδες, αφού ένα μικρό άγγιγμα του προσώπου σου μπορεί να μετατρέψει τα χέρια σου σε βρώμικα πινέλα.

Δεν θα αφήσουμε βέβαια αυτή τη μικρή (;) άβολη λεπτομέρεια να μας χαλάσει τις καλοκαιρινές εξόδους. Απλά θα πρέπει να ακολουθήσουμε μερικά βασικά tips, έτσι ώστε να μην καταλήξουμε να τριγυρνάμε στους δρόμους σαν τρομαχτικοί κλόουν με λιωμένα πρόσωπα.

Βάλε στην άκρη το make up
Στην πλειοψηφία τους τα make up είναι παχύρευστα και βαριά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μοιάζουν να λιώνουν και να γυαλίζουν πολύ πιο εύκολα, αλλά και να φράζουν τους πόρους μας με τον κίνδυνο το πρόσωπό μας να «φουντώσει». Για το καλοκαίρι, λοιπόν, αντικατέστησε τα είτε με μία κρέμα CC (Color Correcting), είτε με μία ενυδατική με χρώμα.

Επίλεξε αδιάβροχα προϊόντα
Οι πιθανότητες είναι ότι η συμβατική σου μάσκαρα και το eyeliner το καλοκαίρι συνήθως καταλήγουν από το να μουντζουρωθούν λίγο και να δημιουργούν σκιές έως και πολύ και να σε μετατρέπουν σε ένα όχι και τόσο χαριτωμένο πάντα, ενώ σίγουρα θα καταλήξουν να μπαίνουν και μέσα στα μάτια σου δημιουργώντας ένα καθόλου ευχάριστο τσούξιμο. Η λύση είναι παραπάνω από απλή: αυτή την περίοδο επίλεξε αντίστοιχα αδιάβροχα προϊόντα που δεν θα σου δημιουργήσουν τέτοια προβλήματα, ακόμα κι αν μπεις στην θάλασσα με αυτά!

Άσε τις σκόνες
Είτε πρόκειται για σκιά ματιών, είτε για πούδρα, είτε για ρουζ, μην βάλεις πάνω σου προϊόντα σκόνης, αφού το καλοκαίρι έχει ζέστη, η ζέστη φέρνει ιδρώτα και ο ιδρώτας θα κάνεις τις σκόνες να αποκτήσουν μία κολλώδη υφή, που με τις σειρά της θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερο ιδρώτα. Όλα τα προϊόντα σκόνης κυκλοφορούν και σε κρεμώδεις ή τζελ εκδοχές και αυτές ακριβώς πρέπει να βάζεις στο δέρμα σου το καλοκαίρι.

Αγόρασε ένα setting spray
Το setting spray (σπρέι σταθεροποίησης μακιγιάζ) είναι ο καλύτερος σύμμαχος του καλοκαιριού, αφού καταφέρνει και να διατηρήσει τέλεια το μακιγιάζ σου μέσα στην μέρα, αλλά και να ενυδατώσει το δέρμα σου, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις τα προϊόντα αυτά έχουν και επιπλέον διαφορετικά οφέλη ανάλογα την εταιρεία.  

Ελάττωσε το μακιγιάζ
Όλα τα παραπάνω θα βοηθήσουν το καλοκαιρινό μακιγιάζ σου να φαίνεται καλύτερο, αλλά στην πραγματικότητα η πιο σοφή λύση είναι η γενικότερη μείωσή του, έτσι ώστε να αφήσεις το δέρμα σου πραγματικά να αναπνεύσει. Εξάλλου, το καλοκαίρι είναι η εποχή της ανεμελιάς και δεν χρειάζεται υπερβολές.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice