Να τι πρέπει να κάνεις για αυτά τα ατυχήματα ομορφιάς
© ivanovgood

Να τι πρέπει να κάνεις για αυτά τα ατυχήματα ομορφιάς

Οι λύσεις στα πέντε πιο συχνά προβλήματά μας
  • A-
  • A+
Έσπασες το νύχι σου, έφυγε ο πόντος του καλσόν, έσπασε το τακούνι σου, η πούδρα σου θρυμματίστηκε ή κόλλησε τσίχλα στα ρούχα σου; Να οι λύσεις!

Σε όλες μας έχουν τύχει ατυχήματα με τα ρούχα μας, τα καλλυντικά μας ή και την εμφάνισή μας. Συνήθως, μάλιστα, τυχαίνουν την χειρότερη δυνατή στιγμή: όταν είμαστε έξω στον δρόμο ή βιαζόμαστε να πάμε κάπου.

Ωστόσο, δεν χρειάζονται πανικοί. Για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση και εμείς σας λέμε τους τρόπους για να διορθώσετε κάποια από τα πιο συχνά προβλήματα, που μπορεί να αντιμετωπίζετε. Και για να σας δώσουμε μερικά στοιχεία, έχουν άμεση σχέση με νύχια, καλσόν, τακούνια, πούδρες και τσίχλες!

Σπασμένο νύχι
Τα κακά νέα είναι ότι πρέπει να αγοράσεις τουλάχιστον ένα προϊόν και αυτό είναι η κόλλα νυχιών. Τα καλά νέα είναι ότι, ανάλογα την λύση που θα διαλέξεις, μπορείς να μην κάνεις κανένα άλλο έξοδο. Η πιο απλή και γρήγορη λύση είναι η επιλογή ενός ψεύτικου νυχιού πάνω από το σπασμένο, το οποίο θα έχει το ίδιο μήκος με τα υπόλοιπα νύχια σου και θα το περάσεις με το ίδιο βερνίκι.

Από την άλλη, αν δεν έχεις πρόχειρα στο σπίτι σου ψεύτικα νύχια ή αν δεν θες να αγοράσεις, μπορείς να λύσεις το πρόβλημα, με τη βοήθεια ενός φίλτρου καφέ ή με ένα σακουλάκι από τσάι. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κόψεις το σπασμένο κομμάτι του νυχιού μέχρι όσο πιο κοντά στο δάχτυλο γίνεται, να περάσεις το νύχι με την κόλλα ή με ένα διαφανές βερνίκι νυχιών και αφότου κόψεις το φίλτρο ή το σακουλάκι στο σχήμα του νυχιού και σε μέγεθος που θα καλύπτει το σπάσιμο, να το κολλήσεις πάνω στο νύχι όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Μόλις στεγνώσει, ακολούθησε την ίδια ακριβώς διαδικασία ακόμα μία φορά, ώστε να δημιουργήσεις ένα δεύτερο στρώμα και να αποκτήσεις μεγαλύτερη σταθερότητα. Τέλος, πέρνα σε όλα σου τα νύχια ένα έγχρωμο βερνίκι.

DIY: Fix a Split Nail with a Teabag!

Η τελευταία λύση μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα, αλλά είναι και η πιο χημική. Χωρίς να κόψεις το σπάσιμο, περνάς πάνω από το νύχι την κόλλα και στη συνέχεια το βουτάς μέσα σε μία λευκή πούδρα. Επαναλαμβάνεις δύο φορές και στη συνέχεια περνάς πάνω από το νύχι διαφανές τζελ βερνίκι και στη συνέχεια βάφεις όλα σου τα νύχια το ίδιο χρώμα.

Σε κάθε περίπτωση, σιγουρευτείτε πρώτα ότι δεν έχετε δερματική αλλεργία στην κόλλα πριν ακολουθήσετε κάποια από τα παραπάνω βήματα.

Έφυγε πόντος στο καλσόν
Λύση να επαναφέρουμε το καλσόν στην αρχική του σώα κατάσταση δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν τρόποι να προλάβουμε την μεγαλύτερη ζημιά και να μην μας φύγει κι άλλος πόντος. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι είτε να ρίξεις λακ πάνω στον πόντο, είτε να περάσεις από πάνω του ένα διάφανο βερνίκι νυχιών.

Βέβαια, η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη και η ύπαρξη ενός δεύτερου καλσόν στην τσάντα μας.

Σπασμένο τακούνι
Ανάλογα το σπάσιμο, ίσως είναι δυνατόν να το επανατοποθετήσεις αμέσως χωρίς δυσκολία. Αυτό μπορεί να γίνει αν είσαι αρκετά τυχερή, ώστε κανένα καρφί του τακουνιού να μην έχει φύγει από τη θέση του και απλά χρειάζεται να περάσεις το καθένα ξανά στην αντίστοιχη οπή.

Αν η ζημιά είναι μεγαλύτερη, τότε υπάρχει η λύση της κόλλας. Προσπάθησε πρώτα να ξύσεις από το παπούτσι και το τακούνι τα απομεινάρια της αρχικής κόλλας και πέρνα την νέα. Φυσικά δεν μας κάνει οποιαδήποτε κόλλα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις σούπερ κόλλα ή ειδική κόλλα παπουτσιών. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις ίσως μία κόλλα για ξύλο να κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά.

Θρυμματισμένη πούδρα
Αν οποιοδήποτε καλλυντικό σου σε μορφή πούδρας θρυμματίστηκε, ενώ δεν πλησίαζε καν στο να τελειώσει, δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να το πετάξεις. Ρίξε λίγες σταγόνες οινόπνευμα, πίεσε τα κομμάτια για να ενωθούν, άσε να στεγνώσουν και σύντομα όλα θα είναι όπως πριν.

Κόλλησε τσίχλα στα ρούχα σου
Ακούμπησες κάπου, που κάποιος ευγενικός συμπολίτης μας αποφάσισε ότι είναι καλό σημείο να κολλήσει την τσίχλα του, με αποτέλεσμα τώρα αυτή να βρίσκεται στα ρούχα σου. Ευτυχώς υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι για να την ξεκολλήσεις χωρίς να καταστρέψεις το ύφασμα.

Μπορείς να εφαρμόσεις κολλητική ταινία πάνω στην τσίχλα και να τραβήξεις ώστε να ξεκολλήσει (ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις πάνω από μία φορά). Διαφορετικά μπορείς να ψεκάσεις πάνω της με λακ, ώστε να σκληρύνει και να φύγει πιο εύκολα ή να ρίξεις λευκό οινόπνευμα (το μπλε μπορεί να αφήσει λεκέ) σε ένα σφουγγάρι και να αρχίσεις να την τρίβεις ελαφριά ώστε να ξεκολλήσει. 

© Elisa Schmidt

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γυναίκες με μαγιό στην παραλία που σηκώνουν τα χέρια ψηλά
4 tips για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο
Back to top