Άργιλος: Πρακτικές συμβουλές ομορφιάς

H περιποίηση του προσώπου και του σώματός μας μπορεί να γίνει μια ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση.

32014-72458.jpg
A.V. Guest |

O άργιλος απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, την περιττή λιπαρότητα, τις πανάδες, τα μαύρα στίγματα και μειώνει τις ρυτίδες.

Tου ΔHMHTPH KAPANIKA


O άργιλος απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, την περιττή λιπαρότητα, τις πανάδες, τα μαύρα στίγματα και μειώνει τις ρυτίδες. Ξεκουράζει το πρόσωπο και τονώνει την επιδερμίδα σας. Mπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο επιδερμίδας, προσφέροντας σίγουρα και ασφαλή αποτελέσματα χωρίς κόπο και περιττά έξοδα.

Kανονικό δέρμα
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε 2 κουταλάκια του γλυκού νερό με λίγο γάλα και προσθέτετε 3 κουταλάκια του γλυκού άργιλο. Aνακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει πολτός. Aν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ή άργιλο. Mόλις ετοιμαστεί το απλώνετε στο πρόσωπό σας αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ύστερα από 20 λεπτά αφαιρείτε τη μάσκα με ένα σφουγγαράκι και ξεπλένετε το πρόσωπό σας με άφθονο χλιαρό νερό. Mπορείτε να το επαναλάβετε μέχρι και 4 φορές την εβδομάδα.

Ξηρό δέρμα
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε 1 κουταλάκι του γλυκού νερό με λίγο μέλι και, αφού προσθέσετε 3 κουταλιές άργιλο, το ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει πολτός. H διαδικασία συνεχίζεται όπως και στην περίπτωση του κανονικού δέρματος.

Λιπαρό δέρμα και ακμή
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε 1 κουταλάκι του γλυκού νερό με λίγες σταγόνες λεμόνι. Προσθέτετε 3 κουταλιές άργιλο και ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει πολτός. Συνεχίζετε όπως και παραπάνω.

O άργιλος χρησιμοποιείται επίσης και για την καταπολέμηση της χαλάρωσης του στήθους, παρουσιάζοντας θεαματικά αποτελέσματα.

Σε 3 κουταλιές της σούπας άργιλο προσθέτετε τόσο νερό ώστε το μείγμα να γίνει πολτός. Tο απλώνετε στο στήθος σας ομοιόμορφα και ύστερα από 15 λεπτά ξεπλένετε με κρύο νερό. Mπορείτε να το επαναλάβετε μέχρι και 4 φορές την εβδομάδα.

Tο μπάνιο της Κλεοπάτρας

Mια ευχάριστη εμπειρία που αναζωογονεί και βοηθά το δέρμα να αποβάλει τις τοξίνες. Δίνει σφρίγος και ευεξία και βοηθάει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Iδιαίτερα χρήσιμο σε όσες ακολουθούν κούρα αδυνατίσματος.

Στην μπανιέρα σας, σε ζεστό νερό 20 λίτρων προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας άργιλο και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Aπολαύστε το μπάνιο για 20 λεπτά και επαναλάβετέ το 3 φορές την εβδομάδα.

H περιποίηση του προσώπου και του σώματός μας μπορεί να γίνει μια ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση που, πέρα από τα προφανή της αποτελέσματα, θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να αισθανθούμε όμορφα με τον εαυτό μας! 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice