sunhair.jpg
Πώς θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο φέτος το καλοκαίρι;
Beauty

5 τρόποι να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο

Αφού ξεκίνησε να καίει

5 τρόποι να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τον καυτό ήλιο

Είναι πλέον γεγονός: το Καλοκαίρι είναι εδώ! Οι θερμοκρασίες στην πόλη ανεβαίνουν συνεχώς και οι ηλιόλουστες μέρες σε προκαλούν να κάνεις βόλτες, απολαμβάνοντας την εποχή και την ελευθερία σου.

Προσοχή όμως: όσο και αν αγαπάμε τον φωτεινό, ζεστό καιρό, άλλο τόσο πρέπει να τον προσέχουμε. Εκτός από το δέρμα μας, το οποίο οφείλουμε να προστατεύσουμε με αντηλιακό, τα μαλλιά μας είναι εξίσου ευάλωτα στον ήλιο και χρειάζονται επιπλέον φροντίδα.

Ιδού πέντε βασικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις την θαμπάδα, την ξηρότητα και τις σπασμένες άκρες αυτόν τον καιρό:

Φρόντισε το δέρμα της κεφαλής σου
Όλα ξεκινάνε από την κορυφή. Ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής σημαίνει ένα υγιές μαλλί γενικότερα. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να το προστατέψεις την καλοκαιρινή περίοδο είναι να αγοράσεις κάποιο προιόν περιποίησης, ελαφρύ και χωρίς να λαδώνει τα μαλλιά, το οποίο μπορείς να ψεκάσεις μετά το λούσιμο και να το το ανανεώσεις όσες φορές χρειαστεί μέσα στην μέρα. Συμβουλέψου τους ειδικούς έτσι ώστε να βρεις ακριβώς τι ταιριάζει στα δικά σου μαλλιά.

sunhair3.jpg
Tα πάντα ξεκινάν από την κεφαλή



Μην λούζεσαι τόσο συχνά
Είναι ένα γενικότερος κανόνας που ισχύει ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι. Τα φυσικά έλαια που παράγει το μαλλί σου λειτουργούν ως αυτοπροστασία από τον ήλιο και έτσι δεν χρειάζεται να υπερβάλεις με το λούσιμο κατά την διάρκεια των πιο ζεστών μηνών. Ως εναλλακτική λύση, σκέψου την χρήση ενός ποιοτικού dry shampoo για τις ημέρες που θέλεις να ανανεώσεις το χτένισμά σου χωρίς να βρέξεις τα μαλλιά.

sunhair1.jpg
Καλύτερα να αποφύγεις τα πολλά λουσίματα



Δημιούργησε μία ασπίδα για τις άκρες σου
Ένας εύκολος τρόπος είναι να απλώσεις κάποιο ελαφρύ ευεργετικό έλαιο ή σπρέι σε βρεγμένες άκρες και μετά να πιάσεις τα μαλλιά σου κότσο, χωρίς να τα στεγνώσεις. Έτσι και θα διατηρήσεις τις τρίχες ενυδατωμένες για το υπόλοιπο της ημέρας και θα δημιουργήσεις ένα τοίχος προστασίας ενάντια στις ακτίνες του ήλιου. Και θα είσαι και δροσερή!

sunhair4.jpg
Φρόντισε τις άκρες σου



Φόρεσε καπέλο
Είναι προφανές αλλά και απαραίτητο. Δώσε σημασία και στο ύφασμα. Σύμφωνα με το American Cancer Society, τα ψάθινα καπέλα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο εκείνα που έχουν πιο σφιχτές ίνες επομένως φρόντισε να επιλέξεις κάτι όμορφο αλλά και ασφαλές ταυτόχρονα.

sunhair2.jpg
Φόρεσε καπέλο ή μπαντάνα



Χρησιμοποίησε μάσκες
Ακόμα και αν δεν είσαι έξω όλη μέρα, λίγες ώρες έκθεσης στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο μπορεί να προκαλέσουν ζημιά για τα μαλλιά σου, έτσι μία σοφή κίνηση είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο να τα φροντίσεις με την χρήση μίας μάσκας. Προσπάθησε να σου γίνει εβδομαδιαία συνήθεια και απευθύνσου στους ειδικούς για την επιλογή που αντιστοιχεί καλύτερα στις ανάγκες σου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice