3 hairstyles για να φαίνεσαι νεότερη
©Unsplash/ Gian Cescon
Beauty

Τρία hairstyles που θα σε κάνουν να φαίνεσαι μικρότερη

Διάλεξε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο πρόσωπό σου

Ώρα για ανανέωση: άλλαξε τα μαλλιά σου επιλέγοντας ένα κούρεμα που θα αφαιρεί χρόνια από την εμφάνισή σου.

Οι μέρες που πέρασαν και οι καταστάσεις που βιώσαμε (και βιώνουμε ακόμα) πρόσθεσαν άγχος και στεναχώρια στη ζωή μας -συναισθηματικές καταστάσεις που πολλές φορές μεταμορφώνονται σε λευκές τρίχες στα μαλλιά και ρυτίδες στο δέρμα. Η ανάγκη για ανανέωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ και όλες ξέρουμε ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ένα πράγμα: τα μαλλιά σου θα την πληρώσουν.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο πιστεύουμε ότι το καινούργιο μαλλί ισοδυναμεί με καινούργια ζωή (που λέει και μια γνωστή μου) και ίσως καταβάθος να έχουμε δίκιο αφού είναι η αλλαγή που υπόσχεται να μας κάνει να νιώσουμε λίγο καλύτερα με τον εαυτό μας και να βρούμε τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε πάλι. Καλά μέχρι εδώ, αλλά αφού θα κάνεις που θα κάνεις το μεγάλο βήμα, επίλεξε ένα hairstyle που θα σε κάνει να νιώθεις και να δείχνεις νεότερη.

1. Το μακρύ καρέ

Ξέχνα το μύθο που λέει ότι όσο μεγαλώνεις τόσο πιο κοντά πρέπει να είναι τα μαλλιά σου. Αν σου αρέσουν τα μακριά σου μαλλιά, κράτα τα. Το κούρεμα που ταιριάζει όμως στις περισσότερες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας και δίνει τρομερό στιλ είναι το μακρύ καρέ. Δοκίμασε να τα κόψεις μέχρι τη μέση του λαιμού ή ελάχιστα πάνω από τον ώμο. Τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και δείχνει το λαιμό πιο λεπτό και μακρύ. Αξίζει να δοκιμάσεις και το ασύμμετρο καρέ που δίνει περισσότερο όγκο στα μαλλιά και σε κάνει να φαίνεσαι πιο νέα.

2. Αφέλειες και μύτες

Ο πιο γρήγορος τρόπος να ανεβάσεις το look σου είναι οι '70s αφέλειες. Τραβούν τα μάτια προς τα πάνω κρύβοντας χρόνια, ενώ οι μύτες γύρω από το πρόσωπο αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σου και τονίζουν τα μάτια σου.

3. Κοντά με όγκο στο πίσω μέρος

Αν θέλεις οπωσδήποτε να τα κόψεις, φρόντισε να κρατήσεις όγκο στο πίσω μέρος του κεφαλιού για να φαίνεσαι πιο νέα. Το φιλάρισμα μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, καθώς τα διαφορετικά μήκη κοψίματος κάνουν τα μαλλιά να μοιάζουν πιο πυκνά. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice