Πρόσωπο γυναίκας με μαύρα μαλλιά
© Unsplash/ Freestocks
Beauty

6 λόγοι να σταματήσεις να βάφεις τα μαλλιά σου

Πόσο καιρό έχεις να επιστρέψεις στις φυσικές σου ρίζες;

Μαλλιά: 6 λόγοι που θα σε πείσουν να επιστρέψεις στο φυσικό χρώμα των μαλλιών σου.

Μετά από χρόνια χρήσης ντεκαπάζ και βαφών, δεν είναι εύκολο να πάρεις απόφαση να αφήσεις το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου να επανέλθει. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην θυμάσαι καν πώς είναι ή να σκέφτεσαι ότι αν ήταν ωραίο δε θα έμπαινες στη διαδικασία από την αρχή να τα βάψεις, σωστά; Βέβαια, οι γυναίκες συνηθίζουμε να θέλουμε αυτό που δεν έχουμε οπότε ό,τι χρώμα κι αν είχες θα έμπαινες στον πειρασμό να τα βάψεις γιατί θα είχες δει κάποια άλλη με αυτή την απόχρωση. Όταν μιλάμε για body positivity και self love, αυτά δεν περιλαμβάνουν και το χρώμα μαλλιών με το οποίο γεννηθήκαμε; Ίσως ήρθε η στιγμή να αγαπήσεις και αυτό το κομμάτι του εαυτού σου και παρακάτω θα βρεις μερικούς λόγους που αποδεικνύουν γιατί είναι μια καλή απόφαση.

Οικονομία

Για να πετύχεις ένα ωραίο αποτέλεσμα στα μαλλιά σου είναι απαραίτητη μια επίσκεψη στο κομμωτήριο. Όσο πιο περίπλοκη είναι η διαδικασία χρώματος, τόσα περισσότερα θα πληρώσεις. Αν μάλιστα χρειάζεται να επιστρέφεις κάθε 3 εβδομάδες για να φροντίζεις τη ρίζα ή την απόχρωση, τότε το κόστος ανεβαίνει. Επιπλέον, χρειάζεσαι εξειδικευμένα προϊόντα για τα μαλλιά και έξτρα προϊόντα περιποίησης και ανάκαμψης της τρίχας που κοστίζουν.

 

Χαλάρωση

Σκέψου για λίγο να μην χρειάζεται να πηγαίνεις κομμωτήριο κάθε 20 με 30 ημέρες, να μην ανησυχείς για το αν έχει «πορτοκαλίσει» το ξανθό σου, να μην χρειάζεται να υπολογίσεις τις μέρες για να δεις αν σε εκείνη την εκδήλωση που έχεις να πας θα έχει βγει η ρίζα ή όχι. Πόσο απελευθερωτικό είναι;

Ραπουνζέλ

Κάνεις φιλότιμες προσπάθειες να μακρύνεις το μαλλί σου αλλά η ταλαιπωρία από τις βαφές δεν το αφήνει. Τα μαλλιά μακραίνουν πολύ πιο γρήγορα όταν δεν υπόκεινται σε χημικές επεξεργασίες που καταστρέφουν την τρίχα. Πάλι θα πρέπει να κόβεις την ψαλίδα μια στο τόσο αλλά θα είναι μόλις 1-2 δάχτυλα και όχι 5 πόντους. 

​Ποιότητα

Ακόμα κι αν δε σε νοιάζει τόσο το μήκος των μαλλιών σου, σίγουρα σε ενδιαφέρει η ποιότητα της τρίχας σου. Υπάρχει γυναίκα που δε θέλει υγιή, λαμπερά μαλλιά; Τότε γιατί να τα βασανίζεις με χημικές διεργασίες που τα κουράζουν και μετά να τα μπουκώνεις βιταμινούχα διαλύματα για να λάμψουν; Άσε το φυσικό σου μαλλί να δείξει την υγεία του.

Καινούργια αρχή

Τα βάψεις καιρό τώρα κόκκινα ή μαύρα ή καστανά και ξαφνικά αποφασίζεις να τα κάνεις ξανθά. Αυτό ισοδυναμεί με πολλές καμμένες τρίχες και τρομερή ταλαιπωρία για τα μαλλιά σου. Αν όμως τα αφήσεις να μακρύνουν στο φυσικό σου και η βάση σου είναι καθαρή από τεχνητά χρώματα μπορείς να επιτύχεις πιο εύκολα και με μεγαλύτερη επιτυχία την αλλαγή στο ξανθό -και όχι μόνο.

Αγάπη μόνο

Όταν λέμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, εννοούμε τα πάντα πάνω του. Από τις καμπύλες και τις ραγάδες, μέχρι τις ρυτίδες, τα στραβά δόντια και τις άσπρες τρίχες. Όπως ξεφορτώθηκες τα φίλτρα από τις φωτογραφίες σου και τις εξαντλητικές δίαιτες που σε έκαναν να υποφέρεις για να μπεις στο νούμερο small, έτσι αξίζει να ξεφορτωθείς και τις βαφές μαλλιών που κρύβουν τη φυσική ομορφιά των μαλλιών σου. Ακόμα κι αν έχεις άσπρες ή γκρίζες τρίχες, αγκαλιάσέ τις όπως κάνουν ήδη πολλές γυναίκες πλέον. Αγάπησέ τα, ανέδειξέ τα, η φύση δεν κάνει λάθη, για να σου έδωσε αυτό το χρώμα κάτι ήξερε.

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice