Κοπέλα σε κομμωτήριο, στεγνώνει τα μαλλιά της
© Unsplash/ Theme Photos
Beauty

Foilayage: Η τεχνική για τέλειο καλοκαιρινό χρώμα μαλλιών

Θα το δοκίμαζες;

Foilayage: Μετά το ombre και το balayage, μια νέα τεχνική υπόσχεται εκπληκτικά αποτελέσματα στα μαλλιά για να φαίνονται σαν να έχουν ανοίξει από τον ήλιο.

Κάποτε τρέχαμε ενθουσιασμένες στο κομμωτήριο ζητώντας «ombre» στιλ για τα μαλλιά μας. Όταν εμφανίστηκε το balayage, θυμηθήκαμε πόσο υπέροχα έδειχναν τα μαλλιά μας τα καλοκαίρια που ήμασταν μικρές και «ξάνοιγαν» φυσικά από τον ήλιο. Σε αντίθεση με τις ανταύγειες όπου τούφες μαλλιών τυλίγονται σε αλουμινόχαρτα με ντεκαπάζ, στο μπαλαγιάζ το χρώμα εφαρμόζεται ελεύθερα από τον ειδικό χρώματος σε διάφορα σημεία των μαλλιών ώστε να φωτίζεται το πρόσωπο.

Αν και η πιο δημοφιλής τεχνική χρώματος, φαίνεται ότι κάτι νέο έρχεται να την αντικαταστήσει. Το foilayage είναι ένας συνδυασμός της τεχνικής μπαλαγιάζ με αλουμινόχαρτα (foils) όπως στις κλασικές ανταύγειες. Εφαρμόζεται για τη δημιουργία πιο φωτεινών, πιο ανοιχτών σημείων στα μαλλιά, ενώ διατηρεί το απαλό, φυσικό τελείωμα.

 

 

Στην ουσία, η βαφή εφαρμόζεται ελεύθερα από τον ειδικό χρώματος στα μαλλιά, ενώ κάποια σημεία τυλίγονται με αλουμινόχαρτα και μένουν για να «ξανοίξουν» περισσότερο. Οι φωτεινές τούφες γύρω από το πρόσωπο παραμένουν απλά οι τόνοι γίνονται πιο ανοιχτοί. Η διαφορά βρίσκεται στον τρόπο που εφαρμόζονται τα αλουμινόχαρτα.

 

 

Στις ανταύγειες, η βαφή απλώνεται από τη ρίζα μέχρι την άκρη πριν η τούφα διπλωθεί μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο. Στο φόιλαγιαζ, το σημείο βάφεται προσεκτικά, αφήνοντας συνήθως έξω τη ρίζα ή με τη βαφή να εφαρμόζεται υπό συγκεκριμένη γωνία. Για να μην ανακατευτεί η βαφή με τα υπόλοιπα μαλλιά, ο ειδικός χρησιμοποιεί δύο φύλλα αλουμινόχαρτου για να εγκλωβίσει (σαν σάντουιτς) τα μαλλιά μέχρι να έχει το αποτέλεσμα χρώματος που χρειάζεται. Το αλουμινόχαρτο ανεβάζει τη θερμοκρασία και επιταχύνει την διαδικασία ανοίγματος του χρώματος.

 

 

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι όπως και το μπαλαγιάζ, το φόιλαγιαζ δεν χρειάζεται συχνή συντήρηση, παραμένει το ίδιο εντυπωσιακό χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο κάθε 3 εβδομάδες.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice