Ακολούθησε αυτά τα tips για δυνατά, υγιή νύχια
©Unsplash/ Element5 Digital
Beauty

Ακολούθησε αυτά τα tips για δυνατά, υγιή νύχια

Μην παραλείπεις αυτό το βασικό κομμάτι της προσωπικής σου φροντίδας

Πώς θα αποκτήσεις δυνατά και υγιή νύχια ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.

Ένα ωραίο δαχτυλίδι σε ένα χέρι με απεριποίητα ή σπασμένα νύχια δεν λέει και πολλά έτσι δεν είναι; Δεν χρειάζεται να περιμένεις μια στο τόσο να πας σε κάποιον επαγγελματία για να φροντίσει τα νύχια σου, μπορείς να το κάνεις κι εσύ στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα. Αρκεί να ενσωματώσεις μερικές συνήθειες στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

1. Βάζε κρέμα μετά το πλύσιμο των χεριών

Τα νύχια έχουν 10 φορές περισσότερους πόρους απ' ό,τι το δέρμα των χεριών, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να ξεραίνονται με το συχνό πλύσιμο των χεριών. Κρύο νερό, σαπούνι και αλκοόλη (από τα αντισηπτικά που βάζεις κάθε τόσο) μπορούν να δημιουργήσουν ξηρασία στα δάχτυλα και να σπάνε πιο εύκολα. Βάζε απαραιτήτως κρέμα χεριών μετά από κάθε πλύσιμο.

2. Καθάριζέ τα με ασετόν

Ο σωστός τρόπος να καθαρίσεις τα νύχια σου από το προηγούμενο χρώμα είναι το ασετόν και όχι να τα ξεφλουδίσεις. Βασικά μη το διανοείσαι καν γιατί ξεφλουδίζεις και τις εξωτερικές στρώσεις του νυχιού κάνοντάς το πιο λεπτό και αδύναμο. 

3. Μην κόβεις τα πετσάκια

Μη τα τρως, μη τα τραβάς με τα χέρια, μη τα κόβεις με το ψαλίδι. Η αφαίρεσή τους είναι μια διαδικασία που πρέπει όντως να αφήσεις σε έναν ειδικό διαφορετικά μπορεί να δημιουργήσεις πληγές και να αφήσεις τα νύχια σου εκτεθειμένα σε μολύνσεις και φλεγμονές. Αν σε ενοχλούν, χρησιμοποίησε ένα ειδικό λαδάκι για να ενυδατώσεις.

4. Άφησέ τα να αναπνεύσουν

Παρ'όλο που τα βαμμένα νύχια είναι πιο καλαίσθητα, προσπάθησε μια φορά το μήνα να τα αφήνεις μερικές ημέρες να αναπνεύσουν. Αν τα έχεις συνέχεια βαμμένα είναι πιθανόν να γίνουν πιο αδύναμα και να κιτρινίσουν. Ειδικά αν τους βάζεις ακρυλικό, τζελ, ημιμόνιμο πρέπει οπωσδήποτε να τα «ξεκουράζεις» κάποιες ημέρες.

5. Πάρε βιταμίνες

Αν τα νύχια σου διαρκώς σπάνε ή έχουν γεμίσει λευκά σημάδια, είναι πιθανόν να έχει συσσωρευτεί κούραση στον οργανισμό σου ή να σου λείπει κάποια βιταμίνη. Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες που στοχεύουν σε μαλλιά και νύχια και κάνουν πραγματικά θαύματα. Δοκίμασέ τις.

6. Φόρα γάντια όταν πλένεις πιάτα

Σου ακούγεται υπερβολικό ίσως, αλλά η επαφή των χεριών σου με τα χημικά που περιέχονται στα απορρυπαντικά καταστρέφει και το δέρμα και τα νύχια σου. Επιπλέον, αν τα νύχια σου είναι συνέχεια βρεγμένα θα μαλακώσουν και θα σπάνε πιο εύκολα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice