Πριν ξανθύνεις τα μαλλιά σου με χυμό λεμονιού, διάβασε αυτό

Είναι ασφαλές; Δουλεύει;

Είναι ασφαλές να βάφουμε τα μαλλιά μας με χυμό λεμονιού;

Ναι, ξέρουμε. Είναι καλοκαίρι, είδες την Lana Del Rey να λέει πως έγινε ξανθιά βάζοντας χυμό λεμονιών στα μαλλιά της, θέλεις και εσύ ανοιχτές ανταύγειες αλλά λυπάσαι τα λεφτά στο κομμωτήριο.


Τι πιο λογικό λοιπόν από το να αναζητήσεις πιο εύκολους και φυσικούς τρόπους να πετύχεις αυτό το «με-έκαψε-ο-ήλιος» λουκ και να αναρωτηθείς τι θα συμβεί αν ρίξεις κι εσύ λίγη από την λεμονάδα σου στο κεφάλι. Πριν το κάνεις, καλύτερα να διαβάσεις παρακάτω. Τα λεμόνια κρύβουν κινδύνους!

lemon.jpg


Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως όντως, ο φυσικός χυμός λεμονιού μπορεί να ξανθίνει τα μαλλιά. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να δράσει από μόνος του. Χρειάζεται να ενεργοποιηθεί από τον ήλιο. Και αυτό γιατί μόνο με την βοήθεια της υψηλής θερμοκρασίας μπορούν να ανοίξουν τα θυλάκια της τρίχας, έτσι ώστε τα συστατικά του χυμού να μπορέσουν να της αλλάξουν το χρώμα. Ο καλύτερος τρόπος να εφαρμόσεις την συγκεκριμένη τεχνική είναι ανακατεύοντας μία μικρή ποσότητα φυσικού χυμού από λεμόνι με αρκετό χλιαρό νερό σε ένα μπουκάλι.

lemon2.jpg


Χρειάζεται όμως να γνωρίζεις πως, αν τα μαλλιά σου δεν έχουν ήδη κάποιο ανοιχτό χρώμα, τότε τα αποτελέσματα σίγουρα δεν θα είναι εντυπωσιακά. Ο χυμός λεμονιού λειτουργεί (στην καλύτερη περίπτωση) ως highlighter για ήδη ξανθά ή ανοιχτά καστανά μαλλιά, ενώ αν είσαι μελαχρινή μάλλον δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο κεφάλι σου, καθώς ο συνδυασμός του ήλιου και του φρούτου προκαλούν μία χημική αντίδραση που βοηθάει τις τρίχες να στεγνώσουν και να σπάσουν πολύ πιο εύκολα. Πιο συγκεκριμένα, το κιτρικό οξύ του λεμονιού εισχωρεί και επιτίθεται σε ένα από τα εξωτερικά επίπεδα της τρίχας των μαλλιών, κάνοντάς τα να είναι ευαίσθητα και να γίνονται σκληρά. Επιπλέον, αν χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητα χυμού (περισσότερες δηλαδή από μερικές σταγόνες), τότε μπορείς μέχρι και να κάψεις τα μαλλιά σου εξαιτίας του οξέος στο οποίο τα εκθέτεις.
Ο ασφαλέστερος τρόπος να δοκιμάσεις το πείραμα (σε περίπτωση που ακόμα δεν σε πείσαμε να το αποφύγεις) είναι να προσθέσεις στο μείγμα ένα καλό conditioner ή ακόμα και λάδι καρύδας, έτσι ώστε να προσθέσεις συστατικά που ενυδατώνουν και προστατεύουν την τρίχα.

lemonmain.jpg

Ή μπορείς πολύ απλά να πας σε ένα κομμωτήριο και να πάρεις την συμβουλή ενός ειδικού. Προτείνουμε το δεύτερο!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice