Κοπέλα με γυαλιά οράσεως
©Unsplash/ Apostolos Vamvouras
Beauty

Φοράς γυαλιά; Δες 7 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου

Μην αδικείς τον εαυτό σου

Γυαλιά οράσεως και μακιγιάζ: τι να προσέξεις για να έχεις ωραίο αποτέλεσμα.

Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες experts στο μακιγιάζ. Κάποιες αγνοούμε επιδεικτικά το contouring, φοράμε την ίδια απόχρωση κραγιόν όλη μέρα και δεν έχουμε ειδικό συρτάρι με θήκες για τα δεκάδες προϊόντα μας. Δεχόμαστε όμως κάθε πολύτιμη συμβουλή και tip που αφορά το μακιγιάζ γιατί θέλουμε να δείχνουμε περιποιημένες και σικ. Τι γίνεται αν φοράς γυαλιά οράσεως που καλύπτουν ένα μέρος του προσώπου σου; Τότε πρέπει να ανεβάσεις level στο μακιγιάζ σου γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα θα σε αδικεί. Δες μερικά πράγματα που μάλλον κάνεις λάθος στο μακιγιάζ σου.

1. Χρησιμοποιείς σκούρες σκιές

Αν θέλεις να βάλεις σκιά, επίλεξε ανοιχτούς τόνους. Οι σκούρες σκιές αντανακλούν στο τζάμι και κάνουν τα μάτια σου να φαίνονται πιο μικρά και σκοτεινά, ενώ τονίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια κάτω από τα μάτια. Το ίδιο ισχύει και για το eyeliner. Διάλεξε κάποιο που να είναι 1-2 τόνους πιο ανοιχτό από το σκελετό των γυαλιών σου. Έτσι δε θα συγκεντρώνονται πολλές σκοτεινές αποχρώσεις σε τόσο μικρή περιοχή. Αν τα γυαλιά σου έχουν πολύ λεπτό σκελετό, διάλεξε ανοιχτά αλλά πιο έντονα χρώματα eyeliner όπως μωβ ή τιρκουάζ.

2. Σχεδιάζεις λεπτή γραμμή eyeliner

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι θέλεις μια μικρή, διακριτική γραμμή eyeliner αλλά στην πραγματικότητα αυτή απλά θα χαθεί πίσω από τα γυαλιά. Για να φαίνεται και να αναδεικνύει τα μάτια σου θα πρέπει να την κάνεις πιο φαρδιά και έντονη.

3. Βάζεις πολλή μάσκαρα

Το χειρότερο με τη μάσκαρα είναι ότι αν δεν έχει στεγνώσει καλά όταν φορέσεις τα γυαλιά, το πιθανότερο είναι να βρεθείς με πασαλειμένους φακούς και μάτια. Μία μόνο στρώση όμως δεν φτάνει για να αναδείξει τις βλεφαρίδες σου πίσω από τα γυαλιά, οπότε τι κάνεις; Θυμάσαι το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες; Εκεί είναι η σωτηρία σου. Άρχισε να το χρησιμοποιείς ξανά για να δώσεις όγκο και κίνηση στις βλεφαρίδες σου χωρίς να χρειαστεί να τις περάσεις 5 στρώσεις μάσκαρας.

4. Δεν φροντίζεις τις «σακούλες» των ματιών

Αν οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι μια φορά αντιαισθητικές σε ένα πρόσωπο, γίνονται δέκα σε ένα πρόσωπο με γυαλιά που τις τονίζει. Επένδυσε σε μια μάσκα που θα απομακρύνει το πρήξιμο και ένα καλό concealer που θα εξαφανίζει τις «σκιές».

5. Δεν βάζεις πούδρα ή σπρέι σταθεροποίησης

Το καλοκαίρι με τη ζέστη, ούτως ή άλλως το μακιγιάζ χρειάζεται «βοήθεια» για να μείνει στη στη θέση του περισσότερη ώρα. Σκέψου τώρα να ιδρώνεις και να έχεις και τα γυαλιά που ακουμπάνε στη μύτη και κάποιες φορές στα ζυγωματικά σου να σου πασαλείβουν το μέικαπ. Μόλις ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου, πέρνα οπωσδήποτε μια πούδρα ή ένα σπρέι σταθεροποίησης αλλιώς θα πάει χαμένος ο κόπος σου!

6. Φοράς κραγιόν ίδιο χρώμα με τα γυαλιά σου

Εκτός κι αν θες να τα συνδυάζεις όπως η Ζουμπουλία στο Παρά Πέντε, «σταυρωτά», το κραγιόν σου δεν πρέπει να έχει την ίδια απόχρωση με το σκελετό των γυαλιών σου. Αν σου αρέσει πολύ το κόκκινο κραγιόν, μην αγοράσεις κόκκινο σκελετό γυαλιών αλλά έναν πιο nude. Διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι... υπερβολικό!

7. Δεν καθαρίζεις συχνά τα γυαλιά σου

Οκ, αυτό είναι γενικά λάθος, όχι μόνο για το μακιγιάζ. Κάθε φορά που ντεμακιγιάρεσαι, φρόντισε να καθαρίζεις και τα γυαλιά σου για να απομακρύνεις λιπαρότητα και βακτήρια που μπορεί να συγκεντρώνονται στην επιφάνειά τους. Με το μαντηλάκι ντεμακιγιάζ πέρασε όλο το σκελετό των γυαλιών, όχι μόνο το σημείο που ακουμπάει στη μύτη.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice