Τσαλακωμένο πλαστικό μπουκάλι KORRES
©Μαργαρίτα Νικητάκη
Beauty

H KORRES μετατρέπει τις άδειες συσκευασίες σε design αντικείμενα

Και τα κάνει δώρο σε σένα που συμβάλλεις ανακυκλώνοντας τις άδειες συσκευασίες των καλλυντικών σου

Korres Recycle Lab: Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης στο Φαρμακείο. Οι άδειες συσκευασίες καλλυντικών γίνονται εικαστικά ή χρηστικά αντικείμενα.

Εδώ και χρόνια έχουμε αναγνωρίσει πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση για το μέλλον του πλανήτη και το δικό μας. Ξεκίνησε ως κίνηση καλής θέλησης, έγινε συνήθεια και τελικά συνείδηση ότι ο κύκλος ζωής των πραγμάτων πρέπει να επιμηκύνεται όσο το δυνατόν περισσότερο με νέες μορφές και χρήσεις. Έτσι, σε έναν πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών, η KORRES δημιουργεί από το «άδειο» μία νέα «όμορφη» διάσταση.

Τσαλακωμένα πλαστικά μπουκάλια KORRES

Μέχρι τώρα εστιάζαμε στην αγορά προϊόντων και συσκευασιών που αποτελούνται κυρίως από ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Όταν στη συνέχεια πετούσαμε τις συσκευασίες είχαμε στο μυαλό μας ότι με κάποιο τρόπο θα ακολουθήσουν τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Η KORRES το αλλάζει αυτό με μια ανακύκλωση που δεν γίνεται με συμβατικούς όρους (κάποιοι, κάπου, κάπως) αλλά από την ίδια και τις ομάδες γύρω της. Ούτως ή άλλως, τα 6 KORRES Labs ακολουθούν τη διαδρομή «από τη φύση στην επιδερμίδα και ξανά πίσω». Στον πυρήνα των Soil Lab, Extraction Lab, Molecular Lab, Formulation Lab, Design Lab και Recycle Lab βρίσκεται το δίκτυο ηθικών συνεργασιών με Έλληνες καλλιεργητές, η zero-waste εκχύλιση βοτάνων, τα βιολογικά μονοπάτια ισχυρών φυσικών δραστικών, η ανάπτυξη συνθέσεων με απουσία (άνω των 1,500) συνθετικών συστατικών, οι sustainable τρόποι παραγωγής, η έμφαση στην αισθητική και τη λειτουργικότητα, η ανακύκλωση.

Το πρόσφατα δημιουργημένο KORRES Recycle Lab αναλαμβάνει να δώσει στις άδειες συσκευασίες καλλυντικών μια νέα ζωή μετατρέποντάς τις σε εικαστικά ή χρηστικά αντικείμενα που γίνονται ξανά στοιχείο της καθημερινότητας. Με αυτόν τον τρόπο η KORRES κλείνει τον πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών που αποτελεί την πυξίδα της και για κάθε κομμάτι αυτού του κύκλου καθίσταται η ίδια υπεύθυνη. Τοποθετώντας ειδικούς κάδους KORRES Recycle Lab στα φαρμακεία, δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να επιστρέψουμε τις άδειες καλλυντικές συσκευασίες: πλαστικό, χαρτί, γυαλί.

Τσαλακωμένο σωληνάριο KORRES

Οι άδειες συσκευασίες επιστρέφουν στη μονάδα ανακύκλωσης όπου διαλέγονται, ταξινομούνται, καθαρίζονται, συμπυκνώνονται και ανακυκλώνονται, είτε μέσα στο Recycle Lab όσον αφορά στο πλαστικό ή σε συνεργάτες όσον αφορά στο γυαλί και στο χαρτί. Στη συνέχεια, γίνονται αντικείμενα που επιμελήθηκαν οι designers της μάρκας και τα οποία θα προσφέρονται ως δώρο σε όσους συμμετέχουν στο σχέδιο ανακύκλωσης, συμβάλλοντας με τις δικές τους άδειες συσκευασίες. Κουτιά, σακούλες, υλικά διακόσμησης των σημείων πώλησης, έντυπα, νέοι κάδοι ανακύκλωσης είναι επιπλέον αντικείμενα παραγωγής του Recycle Lab.

Κοπέλα με γυρισμένη πλάτη και μπλε τσάντα KORRES κρεμασμένη στον ώμο
Το πρώτο δώρο για κάθε 5 συσκευασίες KORRES είναι η τσάντα ανακύκλωσης KORRES

Πώς θα συμμετέχεις:

Βήμα 1ο - Συγκεντρώνεις τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών.

Βήμα 2ο - Τις τοποθετείς στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης KORRES Recycle Lab στα φαρμακεία που συμμετέχουν - (έχοντας ιδανικά καθαρίσει πρώτα τις συσκευασίες και ισιώσει τα χάρτινα κουτιά).

Βήμα 3ο - Για κάθε 5 άδειες συσκευασίες KORRES παίρνεις ένα δώρο. Το πρώτο είναι η τσάντα ανακύκλωσης KORRES, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλα. Αυτό ήταν!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice