Η tattoo artist Roza Salim με τη νέα limited συσκευασία Nivea Crème που σχεδίασε
Η tattoo artist Roza Salim με τη νέα limited συσκευασία Nivea Crème που σχεδίασε
Beauty

Roza, τι σχέση έχουν τα τατουάζ με τη νέα συσκευασία NIVEA Crème;

Η limited συλλογή NIVEA Crème εξυμνεί την Αγάπη, την Ελευθερία και την Ενότητα μέσα από την τέχνη του τατουάζ

NIVEA Crème:Limited συλλογή με σχέδια καταξιωμένων γυναικών tattoo artists, όπως η ελληνίδα Roza Salim. Η Athens Voice μίλησε μαζί της για να μάθει περισσότερα.

NIVEA Crème βρίσκεται σε κάθε κομοδίνο, σε κάθε σπίτι, και αποτελεί διαχρονικά μια σταθερή επιλογή. Είναι η ίδια αριβώς κρέμα που χρησιμοποιούμε και εμείς σήμερα και αποτελεί για αρκετές γενιές το σήμα κατατεθέν της φροντίδας, της στοργής και της απαλότητας. Τι σχέση λοιπόν μπορεί να έχουν τρεις κορυφαίες tattoo artists με τη νέα της συσκευασία;

Η NIVEA Crème επανασυστήνεται μέσα από μια συλλεκτική σειρά που εξυμνεί την Αγάπη, την Ελευθερία και την Ενότητα μέσα από την τέχνη του τατουάζ. Ανάμεσα στις κορυφαίες tattoo artists που επιλέχθηκαν είναι και η Roza Salim που εκπροσωπεί την Ελλάδα με το σχέδιο “Wild & Free”. Ποια είναι η καλλιτέχνης πίσω από το κορίτσι που αγκαλιάζει την αλεπού; Μιλήσαμε μαζί της για να την γνωρίσουμε καλύτερα...

Η tattoo artist Roza Salim
Η tattoo artist Roza Salim

Τι συμβολίζει για εσένα το πορτραίτο του κοριτσιού που αγκαλιάζει μια αλεπού το οποίο διάλεξες για τη συλλεκτική συσκευασία της NIVEA; Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις;
Για τη δική μου εκδοχή της συλλεκτικής συσκευασία της NIVEA Crème, προτίμησα να χρησιμοποιήσω διαφορετικά στοιχεία όπως το κορίτσι που αγκαλιάζει την αλεπού και τα ανθισμένα τριαντάφυλλα. Μέσα από αυτό το σχέδιο ήθελα να αναδείξω πως η πηγαία ομορφιά και η ύπαρξη χωρίς περιορισμούς πρέπει να γιορτάζεται και να αποτελεί πρότυπο για κάθε σύγχρονο κορίτσι. Κάθε στοιχείο που επέλεξα να σχεδιάσω για τη συλλεκτική NIVEA Crème Wild & Free συσκευασία, είναι «ζωντανό» και ο βασικός στόχος μου είναι να μπορέσω να μεταφέρω το αίσθημα της αποδοχής.

Οι συσκευασίες NIVEA Crème που σχεδίασε η tattoo artist Roza Salim
Οι συσκευασίες Nivea Creme που σχεδίασε η Roza Salim

Γιατί πιστεύεις ότι η NIVEA διάλεξε την τέχνη των tattoo για τις συλλεκτικές της συσκευασίες;
Τα τατουάζ μάς συνοδεύουν για μια ζωή και σηματοδοτούν την αποφασιστικότητά μας, το ταξίδι μας στη ζωή, ενώ παράλληλα μας βοηθούν να αγκαλιάσουμε την ιστορία μας, δίνοντάς μας δύναμη προχωρήσουμε. Θεωρώ πως οι αξίες της NIVEA Crème, ταυτίζονται με την τέχνη tattoo, δηλαδή είναι κάτι που μένει για πάντα μαζί σου, δίνοντας παράλληλα χώρο στο μέλλον. H τέχνη του tattoo και η χαρακτηριστική NIVEA Crème δε γνωρίζουν περιορισμούς και αποτελούν κοινή «γλώσσα» για όλους.

 

 

Ποια είναι η σχέση σου με την τέχνη και πώς μπήκε στη ζωή σου το tattoo;
Πάντα με γοήτευαν οι εικαστικές τέχνες και ιδιαίτερα η διαδικασία σκέψης που υπάρχει πίσω από τη δημιουργία ενός έργου. Κάθε μορφή τέχνης αποτελεί και ένα ξεχωριστό μέσο έκφρασης για κάθε καλλιτέχνη. Για εμένα, η τέχνη του tattoo αποτελεί την πιο προσωπική έκφραση τέχνης αφού είναι κάτι που κυριολεκτικά κουβαλάς πάνω σου, αποτελώντας ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού σου. Η ιστορία του tattoo στη ζωή μου ξεκινάει συλλέγοντας διάφορα σχέδια tattoo απάνω στο σώμα μου και καταλήγοντας να έχω τη δυνατότητα να εφαρμόσω αυτό το είδος τέχνης πάνω στο δέρμα, ενώ πλέον χάρη στον Sake και την ομάδα του Sake Tattoo μπορώ και ασκώ την τέχνη αυτή ως επάγγελμα.

Τι σκέφτεσαι όταν σχεδιάζεις;
Για εμένα το σχέδιο αποτελεί κυρίως μια μορφή διαλογισμού, χάνοντας πολλές φορές την αίσθηση του χρόνου. Κάθε φορά που δουλεύω πάνω σε ένα έργο καλούμαι να παίρνω αποφάσεις που αφορούν την τέχνη και αυτή η διαδικασία είναι που με εξιτάρει κάθε φορά που δημιουργώ.

Η tattoo artist Roza Salim σχεδιάζει

Ειδικεύεσαι στα ρεαλιστικά νεο-παραδοσιακά πορτραίτα. Γιατί διάλεξες αυτό το είδος;
Μου αρέσουν τόσο τα ρεαλιστικά όσο και τα νεο-παραδοσιακά στυλ, καθώς και τα τατουάζ με τα λουλούδια. Επίσης μου αρέσει να σχεδιάζω πορτραίτα, καθώς πιστεύω ότι το ανθρώπινο πρόσωπο είναι το εκφραστικό μέσο που μεταφέρει τα δυνατότερα μηνύματα. Μέσα από τη μελέτη του πώς και γιατί τα πράγματα γύρω μας έχουν αυτή τη μορφή που γνωρίζουμε στην πραγματικότητα, κατάφερα να μεταφέρω και να χρησιμοποιήσω ορισμένα χαρακτηριστικά στο μη ρεαλιστικό έργο τέχνης μου, τονίζοντας έτσι, το συναίσθημα ή την ιστορία που θέλω να επικοινωνήσω σε κάθε μου σχέδιο.

Ποιες είναι οι επιρροές σου;
Η φύση, ο πολιτισμός, τα βιβλία και κάθε μορφή εικαστικής τέχνες, όπως οι πίνακες ζωγραφικής, η γλυπτική, ο κινηματογράφος και η φωτογραφία, αποτελούν τα βασικά στοιχεία επιρροής για τις δημιουργίες μου. Παρόλα αυτά, κάθε μορφή ανθρώπινης δημιουργίας, που έχει σχεδιαστεί για να διεγείρει ένα συγκεκριμένο συναίσθημα μπορεί να αποτελέσει στοιχείο έμπνευσης για την τέχνη μου.

Οι συλλεκτικές συσκευασίες της NIVEA Crème που σχεδίασε η tatto artist, Roza Salim

Ένα από τα χαρακτηριστικά σου σχέδια είναι τα τριαντάφυλλα. Σημαίνουν κάτι ιδιαίτερο για εσένα;
Λατρεύω τα τριαντάφυλλα και τα πολύχρωμα λουλούδια γιατί είναι ένας τρόπος με τον οποίο η φύση εκφράζει τη ζωντάνια της. Γι' αυτό τον λόγο είναι ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία στις δημιουργίες μου, καθώς εκφράζουν την ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή.

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες όταν σε επέλεξαν για να σχεδιάσεις τη συλλεκτική συσκευασία της NIVEA;
Μου άρεσε πολύ το θέμα της NIVEA Crème καμπάνιας, η οποία μας υπενθυμίζει αξίες όπως η Ελευθερία, η Ποικιλομορφία και η Ενότητα. Αισθάνομαι εξαιρετικά τυχερή που συνεργάστηκα με ένα τόσο εμβληματικό brand και κατάφερα και εγώ με την σειρά μου μέσα από την τέχνη και το Wild & Free σχέδιο μου να μεταφέρω όλα αυτά τα θετικά μηνύματα και αξίες για την ζωή.

Οι συλλεκτικές συσκευασίες της NIVEA Crème

Κατά τη γνώμη σου τι ορίζει την ομορφιά κάθε γυναίκας;
Πιστεύω, πως η αυθεντική ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και προκύπτει όταν αισθανόμαστε άνετα με το σώμα μας και την επιδερμίδα μας. Μόνο τότε αποτελεί ένα φιλόξενο και ζεστό μέρος μέσα στο οποίο μπορούμε να αισθανθούμε όμορφα.

H NIVEA επέλεξε τρεις γυναίκες για το ταλέντο και τα σχέδιά τους. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για σένα αλλά και για το "women empowerment";
Τις συλλεκτικές συσκευασίες της NIVEA συμπληρώνουν, μαζί με το Wild and Free και δύο ακόμη σχέδια επιτυχημένων tattoo artists. Το "Stronger Together" της Lucille από την Ιταλία που παρουσιάζει τη φιλία ανάμεσα σε δυο κορίτσια και τις αόρατες απειλές που προκύπτουν και ξεπερνιούνται και το "Love is Love" της Dolores από την Ισπανία που δηλώνει ότι η αγάπη είναι παντού και γι’ αυτό το σκοπό επικαλείται τον (ανεκπλήρωτο) έρωτα ενός ναύτη για μια γοργόνα. Η ανάδειξη των τριών γυναικών και της τέχνης τους, μέσα από την καμπάνια της NIVEA Crème, είναι πολύ σημαντική για το women empowerment καθώς απευθύνεται από γυναίκες σε γυναίκες με σκοπό να τις παρακινήσει να αγαπήσουν τον εαυτό τους έτσι όπως ακριβώς είναι, να αγκαλιάσουν τη φυσική ομορφιά που πηγάζει από μέσα τους και να ζήσουν γεμάτες ελπίδα και λαχτάρα για ζωή.

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από την Aναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη

Με τόσο υπέροχα σχέδια, πώς γίνεται να μην τις θες όλες;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice