6 πρωινές τελετουργίες που ανεβάζουν τη διάθεση
© Katniss12 / Pixabay
Beauty

6 πρωινές τελετουργίες που ανεβάζουν τη διάθεση

Διώξτε το άγχος με ένα καλό πρωινό ξύπνημα

Πρωινές συνήθεις που καλό είναι να μπουν στη ρουτίνα μας για να μας ανεβάσουν τη διάθεση και να απαλλάξουν από περιττά άγχη.

Αν είστε βραδινοί τύποι, ξυπνάτε κάποια προχωρημένη ώρα το πρωί και με την τσίμπλα στο μάτι, διατρέχετε το timeline του instagram. Και βλέπετε πως οι πρωινοί τύποι έχουν ξυπνήσει εδώ και ώρες, έχουν κάνει το μποτέ τους, έχουν γυμναστεί, έχουν φάει τη βρώμη τους. Και τότε νιώθετε τύψεις, Προυστ φάση, αναζητώντας τον χαμένο χρόνο. Και μετά τρέχετε να προλάβετε τη μέρα.

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να νιώθετε ένοχοι για τίποτα, ο ύπνος, ειδικά ο πρωινός, είναι ωραίο πράμα. Απλώς αποφασίστε να ξυπνάτε μισή ωρίτσα νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Α, και να μην πατάτε διαρκώς το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι. 

Οι ειδικοί λένε πως αν το πρωινό μας ξύπνημα είναι αγχωμένο, έτσι θα πάει και η υπόλοιπη μέρα μας. Κι αυτό δεν είναι καλό. Αν θέλουμε να είμαστε χαλαροί, παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι στο 24ωρό μας, θα πρέπει να ακολουθούμε κάποιους απαράβατους κανόνες.

Αυτές είναι 6 πρωινές τελετουργίες που δεν πρέπει να παραλείπουμε αν θέλουμε να έχουμε μια ζεν ζωή. 

Αγοράστε το σωστό ξυπνητήρι
Ή βάλτε τον σωστό ήχο στο κινητό. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μιας αγχωτικής εκκίνησης, διαλέξτε μια γλυκιά μελωδία ή ό,τι σας κάνει να νιώθετε όμορφα. Κάποιοι ξυπνούν με το ραδιόφωνο, για παράδειγμα, και τη μυοχαλαρωτική φωνή του αγαπημένου τους παραγωγού. Επομένως ξεχάστε το παλιό ξυπνητήρι στην κατσαρόλα που ξυπνούσε όλη τη γειτονιά εκτός από μας.

Κάντε τη θετική σκέψη της ημέρας
Όταν ανοίγουμε τα μάτια μας, ο εγκέφαλός μας έχει την τάση να σκέφτεται τις υποχρεώσεις μας. «Πρέπει να σηκωθώ αμέσως», «τι να βάλω σήμερα;», «θα έρθει γρήγορα το λεωφορείο;», «θα έχει ουρά στο σούπερ μάρκετ;», τέτοια. Βάλτε φρένο στις αρνητικές σκέψεις και σκεφτείτε κάτι θετικό, κάτι για το οποίο ανυπομονείτε να σας φέρει η μέρα. Ότι θα έρθουν, ας πούμε, τα ρούχα που αγοράσατε διαδικτυακά ή ότι έστω θα έρθουν τα καλούδια που παραγγείλατε από το σούπερ μάρκετ. Πριν πηδήξετε έξω από το κρεβάτι, σκεφτείτε κάτι αισιόδοξο. 

Τεντωθείτε
Αν μπροστά σε κόσμο το να τεντωνόμαστε δεν είναι καθόλου ευγενικό, στο κρεβάτι μας, που είναι το παλάτι μας, μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Ένα καλό τέντωμα θα ενεργοποιήσει τους μύες. Μόλις σηκωθείτε από τα παπλώματα, σταθείτε όρθιοι και κάντε έστω και μια υποτυπώδη γυμναστική παίρνοντας βαθιές ανάσες. Όλα αυτά τα απλά είναι ανεβαστικά διάθεσης. 

Κάντε το μποτέ σας
Η πρωινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να μοιάζει με υποχρέωση, όμως δεν είναι. Στην πραγματικότητα είναι απόλαυση. Κακομάθετε τον εαυτό σας, δεν είναι καθόλου κακό. Απλώστε τις ενυδατικές σε πρόσωπο και σώμα, επιμεληθείτε το μακιγιάζ σας με προσοχή, αγαπήστε σας. 

Ετοιμάστε το πρωινό σας
Ένας καφές και έξω από την πόρτα δεν είναι πρωινό. Η τροφή τροφοδοτεί το σώμα, τον εγκέφαλο και τη διάθεσή μας με την απαραίτητη ενέργεια. Ακόμα και αν τηλεργαζόμαστε, χρειαζόμαστε θερμίδες, πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, τα πάντα. Φάτε τα αυγουλάκια σας, ή τη φετούλα με το μέλι, πιείτε κάνα χυμούλη ή ένα σμούθι, ό,τι σας κάνει κέφι τέλος πάντων. Και καφέ πιείτε, και τσάι, δεν απαγορεύεται τίποτα το πρωί. 

Κάντε λίστες
Η λίστα με τις υποχρεώσεις της μέρας μπορεί να μας αγχώνει, αν είναι πολλές οι υποχρεώσεις, αλλά μας δίνει τη σιγουριά ότι δεν θα παραλείψουμε κάτι σημαντικό που πρέπει να γίνει. Το αν θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας ακολουθώντας τη λίστα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, γιατί καραδοκεί πάντα ο αστάθμητος παράγοντας. Καλό είναι η λίστα να γίνεται αποβραδίς, όπως καλό είναι και να σετάρουμε τα ρούχα μας αποβραδίς. Κερδίζουμε έτσι ένα πενταλεπτάκι ύπνου χαλαρά. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice