Πώς έκαναν το «μάτι ψαράκι», τα μυστικά ομορφιάς τους, τα υλικά, τα χρώματα, οι συμβολισμοί
Πώς να βάφεις τα μάτια σου από μια (ώριμη) ηλικία και μετά
Τα καλύτερα tips για μακιγιάζ ματιών σε ώριμες επιδερμίδες
6 χρήσιμα tips και συμβουλές για το πώς πρέπει να μακιγιάζουμε τα μάτια σε πιο ώριμες ηλικίες.
Καθώς μεγαλώνουμε και αλλάζει η επιδερμίδα μας, καλό θα ήταν να αλλάζει και ο τρόπος που βαφόμαστε. Δεν αναφερόμαστε στο αν το μακιγιάζ μας θα είναι έντονο ή όχι, αν τα χρώματα θα είναι βαριά ή nude - όλα αυτά είναι θέματα γούστου και στιλ, δεν είναι θέματα ηλικίας.
Δυστυχώς από μια ηλικία και μετά γύρω από τα μάτια αναπτύσσονται ρυτιδίτσες, το «πόδι της χήνας» και τα συναφή, οπότε καλό είναι να διαφοροποιήσουμε τον τρόπο που βάζουμε τη σκιά μας. Η βασική αρχή είναι «less is more». Όχι στις υπερβολές τόσο στις σκιές όσο και στο κονσίλερ ή τα «βαριά» καλλυντικά που θα αναδείξουν τις ρυτίδες. Ας δούμε όμως μερικά έξυπνα και πιο εξειδικευμένα tips που προτείνουν οι ειδικοί επί τους θέματος.
Σκιά σε κρέμα και όχι σκιά σε σκόνη
Σε ένα ώριμο βλέφαρο, η σκιά σε μορφή κρέμας μπορεί να δώσει μια πιο ομαλή υφή σε σχέση με τη σκιά σε μορφή σκόνης. Η κρεμώδης σκιά προσφέρει μια πιο ενυδατωμένη εμφάνιση και σβήνει τις λεπτές γραμμούλες των ρυτίδων. Απλώνεται με το δάκτυλο, γεγονός που κάνει την όλη διαδικασία ευκολότερη. Το μακιγιάζ σε κρέμα είναι πιο εύπλαστο και επομένως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στο ρουζ αλλά και στο highlighter.
Μινιμαλισμός
Όσο μεγαλώνουμε σακουλιάζει κάπως και το «καπάκι» του ματιού. Κανένα πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση κρατάμε μινιμαλιστική τη σκιά, που έτσι κι αλλιώς δεν είναι πολύ ορατή, και δίνουμε βάρος στο eyeliner και τη μάσκαρα. Σχηματίζουμε μόνο μία γραμμή eyeliner στην πάνω μεριά του ματιού, για να δίνεται η αίσθηση ενός πιο ανοιχτού βλέμματος. Γενικώς τα περισσότερο «παιχνίδια» γίνονται με την πάνω μεριά του ματιού.
Αγοράζουμε ένα eye primer
Το eye primer όσο μεγαλώνουμε γίνεται όλο και πιο απαραίτητο. Ωστόσο δεν το χρησιμοποιούμε στο πάνω βλέφαρο, όπως όταν ήμασταν πιο νέες, αλλά κυρίως στο κάτω μέρος του ματιού. Το primer σβήνει το «πόδι της χήνας» και τις μικρές ρυτίδες και γι’ αυτό πρέπει να μπαίνει ως βάση για το κονσίλερ.
Eyeliner στο χρώμα του δέρματος
Όσο μεγαλώνουμε τα μάτια μας δείχνουν μικρότερα. Άρα μέλημά μας είναι να τα «μεγαλώσουμε». Ένας ωραίος τρόπος να δημιουργήσουμε την οφθαλμαπάτη ενός μεγαλύτερου ματιού είναι ένα eyeliner στο χρώμα του δέρματος, με το οποίο βάφουμε γύρω γύρω το μάτι τραβώντας τη γραμμή στην εσωτερική και την εξωτερική γωνία. Έτσι προκύπτει η ψευδαίσθηση μεγαλύτερων και πιο νεανικών ματιών.
Μάσκαρα για ώριμα βλέφαρα
Με το πέρασμα του χρόνου οι βλεφαρίδες μας λεπταίνουν ή και αραιώνουν. Άρα χρειαζόμαστε μια «γεμάτη» μάσκαρα για να δώσει όγκο και μήκος. Τα διάφορα brands διαθέτουν σχετικά προϊόντα.
Δεν ξεχνάμε τα φρύδια
Προσέχουμε τα φρύδια μας και το σχήμα τους, γιατί είναι σαν «πλαίσιο». Δες πώς πρέπει να βγάζεις τα φρύδια σου για να φαίνεσαι σαν να έχεις κάνει μπότοξ στο μεσόφρυδο.