Τρόποι για να μαζέψουμε το προγούλι και τη χαλάρωση του λαιμού
© Irina Gromovataya / Pixabay
Beauty

Τρόποι για να μαζέψουμε το προγούλι και τη χαλάρωση του λαιμού

Πώς να καθυστερήσεις την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος στον λαιμό

Μερικοί τρόποι για να μαζέψουμε το προγούλι και την εμφάνιση ρυτίδων στην περιοχή του λαιμού, που οφείλεται στην απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος.

Καθώς μεγαλώνουμε, αλλάζουν τόσο το σώμα όσο και το πρόσωπό μας. Αυτή είναι μια φυσική, νομοτελειακή αλλαγή για την οποία δεν χρειάζεται να ανησυχούμε ούτε και να ντρεπόμαστε. Μεγάλο μέρος των αλλαγών οφείλεται στα γονίδια, παράγοντας που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, αλλά και στις κακές μας συνήθειες, τις οποίες μπορούμε να αλλάξουμε. 

Ένα σύμπτωμα που μας λέει ότι μεγαλώσαμε είναι η χαλάρωση του δέρματος του λαιμού, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρυτίδες και προγούλι. Όπως δεν είναι ντροπή το πέρασμα των χρόνων από πάνω μας, άλλο τόσο δεν είναι ντροπή και να το να θέλουμε να καθυστερήσουμε την εμφάνιση των συμπτωμάτων του. 

Το προγούλι εμφανίζεται γιατί το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του. Οι απώλειες, ανάλογα με τη γενετική μας προδιάθεση, ξεκινούν από τα 20 μας χρόνια, επιταχύνονται στα 30 και κρεσεντάρουν μετά τα 40. Πώς μπορούμε να τσεκάρουμε αν το δέρμα μας έχει αρχίσει να χάνει την ελαστικότητά του; Το τραβάμε και αν επανέλθει αμέσως, τότε ακόμα όλα είναι καλά. Αν αργεί να επιστρέψει στη θέση του, τότε τα μαντάτα είναι μάλλον άσχημα. 

Ακόμα κι αν σε γενικές γραμμές το πρόσωπό μας δείχνει φρέσκο και νεανικό, το δέρμα στο λαιμό και στα πέριξ του είναι λεπτότερο από τα υπόλοιπα κομμάτια και χάνει νωρίτερα την ένταση και την κινητικότητά του. Επίσης έχει διαφορετική περιεκτικότητα σε κολλαγόνο, γεγονός που το καθιστά επιρρεπές στη φθορά του χρόνου. Άρα το προγούλι είναι το πρώτο πρόβλημα που επέρχεται με το πέρασμα της ηλικίας. 

Εκτός από την ηλικία, ένας επιπλέον παράγοντας που συμβάλλει στη δημιουργία προγουλιού είναι η συνεχής αύξηση και η απώλεια βάρους, το γνωστό φαινόμενο «ακορντεόν». 

Τέλος, επιβαρυντικός παράγοντας είναι το κάπνισμα, το οποίο αν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματός σας αλλά και να είστε εν γένει υγιείς, πρέπει να το κόψετε αμέσως. 

Για να βελτιώσετε την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας, πέρα από τα νυστέρια ή τα μπότοξ, καλό είναι να χρησιμοποιείτε κρέμες λαιμού που εμπεριέχουν υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια κολλαγόνου και γενικώς κρέμες ενυδατικές και παχύρρευστες. Επίσης η Βιταμίνη Α και η ρετινόλη έχουν την ικανότητα να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και να εξομαλύνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Λειτουργούν καλύτερα το βράδυ και βελτιώνουν την υφή του δέρματος. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice