sindy-sussengut-wo2mfxqx2r8-unsplash.jpg
© Sindy Sussengut / Unsplash
Beauty

4 βήματα για μην ξεθωριάζει το κραγιόν κάτω από τη μάσκα

Μήπως έχεις κουραστεί να βλέπεις το κραγιόν σου να μεταφέρεται σαν στάμπα πάνω στη μάσκα; Υπάρχουν λύσεις

Διάβασε τα 4 επαγγελματικά βήματα που προσφέρουν τη μέγιστη διάρκεια στο κραγιόν σου ώστε να μην ξεθωριάζει και μουντζουρώνεται ποτέ κάτω από τη μάσκα σου.

Μα ποιο είναι το νόημα του να φοράς κραγιόν κάτω από τη μάσκα, μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος. Σκέψου το παρακάτω σενάριο: Βγαίνεις επιτέλους για ένα ποτό ή δείπνο με τον ενδιαφέροντα τύπο που μιλούσες online τόσο καιρό. Κάποια στιγμή θα αφαιρέσεις τη μάσκα σου και θα είσαι ευγνώμων αν έχει μείνει έστω και λίγο κραγιόν στα χείλη σου. Είναι αποδεδειγμένο ότι η εφαρμογή του αγαπημένου μας κραγιόν ανεβάζει τη διάθεση, δίνει αυτοπεποίθηση και για πολλές από εμάς αποτελεί βασικό στοιχείο της στιλιστικής μας ταυτότητας. Ωστόσο, το μουντζούρωμα και το ξεθώριασμα του χρώματος κάτω από τη μάσκα είναι κάποιοι παράγοντες που μας έκαναν να ξεχάσουμε τα κραγιόν βαθιά μέσα στα νεσεσέρ μας. Πώς θα σου φαινόταν όμως η ιδέα ότι με λίγο παραπάνω κόπο, μπορείς να δώσεις τεράστια διάρκεια και σταθερότητα στα κραγιόν σου; Τα παρακάτω βήματα τα ακολουθούν για χρόνια οι μεγαλύτεροι μακιγιέρ για 100% ανεξίτηλα χείλη. Τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να τα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς στον πόλεμο κραγιόν εναντίον μάσκας.

Βήμα 1: Προετοιμασία

vima_1._photo-1609357912334-e96886c0212b.jpg

 

Όλες ξέρουμε ότι για την τέλεια εφαρμογή και απόδοση του μακιγιάζ προηγείται ένας σωστός καθαρισμός και ύστερα μια καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας. Η ίδια λογική λοιπόν ισχύει και για τα χείλη μας. Αν έχεις πετσάκια στα χείλη σου, ξεκίνα κάνοντας ένα scrub χειλιών και έπειτα άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα ενός lip balm για βαθιά ενυδάτωση.

Βήμα 2: Βάση

vima_2._photo-1620334267407-30621bae1d7f.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NARS Cosmetics (@narsissist)


Αφού αφαιρέσεις το lip balm, ξεκίνα σχεδιάζοντας το περίγραμμα αλλά και το εσωτερικό των χειλιών σου με ένα μολύβι χειλιών. Η τεχνική αυτή επεκτείνει την ανθεκτικότητα κάθε κραγιόν, ακόμα και αυτών που ξεθωριάζουν γρήγορα. Προτίμησε το μολύβι να κινείται στον ίδιο χρωματικό τόνο με αυτόν του κραγιόν σου για ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Βήμα 3: Υφές και εφαρμογή

bhma_3._aggy-wide-b22hpkwdw3k-unsplash.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Makeup (@diormakeup)


Τα ματ κραγιόν και ιδιαίτερα αυτά που έρχονται σε υγρή μορφή, θα εξασφαλίσουν μεγάλη διάρκεια και δεν θα μεταφερθούν στη μάσκα σου όπως ένα σατινέ ή glossy κραγιόν. Ένα κόλπο για να φτάσεις τη διάρκεια ενός κραγιόν στο μέγιστο είναι να το εφαρμόσεις ταμποναριστά με το δάχτυλο. Πιέζοντας το χρώμα στα χείλη, ενσωματώνεται σωστά και διαρκεί πολύ μα πολύ περισσότερο.

Βήμα 4: Κλείδωμα

vima_4._photo-1615439244365-b9b37c99f29c.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Mercier (@lauramercier)


Τέλος, τοποθέτησε ένα χαρτομάντηλο πάνω στα χείλη σου και άπλωσε μια λεπτή στρώση διαφανής πούδρας πάνω του. Το τελευταίο βήμα είναι και το πιο σημαντικό διότι θα «κλειδώσει» οριστικά το αποτέλεσμα, απορροφώντας κάθε ίχνος λιπαρότητας και υγρασίας που έχει απομείνει. Αν χρειάζεσαι ακόμη πιο σταθερό αποτέλεσμα, μπορείς να απλώσεις την πούδρα κατευθείαν πάνω στα χείλη σου προσφέροντας μια έξτρα ματ όψη.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice