Πορτοκαλί κραγιόν έχεις; Να πάρεις!
© Getty Images
Beauty

Πορτοκαλί κραγιόν έχεις; Να πάρεις!

Η νέα τάση στα social media

Το πορτοκαλί κραγιόν είναι η καλοκαιρινή τάση στα social media, με το hashtag #orangelipstick να είναι γεμάτο αναρτήσεις και ωραία χείλη.

Για ενάμιση χρόνο, καθώς καλύπταμε το πρόσωπό μας με τις μάσκες, το τελευταίο πράγμα που έβαζαν οι γυναίκες ήταν το κραγιόν, οπότε και οι πωλήσεις ανά τον κόσμο έπεσαν κατακόρυφα. Τώρα όμως που οι μάσκες πέφτουν, το κραγιόν επιστρέφει με φόρα και μάλιστα σε χρώμα έντονο και εντυπωσιακό.

Το ζωντανό πορτοκαλί κυριαρχεί στα σόσιαλ μίντια δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας στο timeline μας. Το hashtag #orangelipstick έχει δεκάδες χιλιάδες αναρτήσεις. Εκτός από τις περσόνες του κυβερνοχώρου, μένει ωστόσο να δούμε αν θα το επιλέξουν και οι κανονικές γυναίκες στην κανονική ζωή.

Σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας και μετά από όσα περάσαμε, υποτίθεται πως το φετινό καλοκαίρι θα κυριαρχούσε το χαμηλόφωνο μακιγιάζ και η φυσικότητα. Τα χείλη θα έπρεπε να είναι λαμπερά και ζωντανά, αλλά χωρίς χρώμα, και τα μάτια διακριτικά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Afnan Dano💋 (@afnandano)

Κι όμως ξαφνικά εμφανίζεται το πορτοκαλί για να δηλώσει τι; Το τέλος της πανδημίας; Αυτό δεν το ξέρει κανείς ακόμα. Σίγουρα όμως αυτό το ζωντανό χρώμα βροντοφωνάζει τόλμη, ενέργεια, χαρά και αισιοδοξία.

Λέγεται πως αν δεις στον ύπνο σου το πορτοκαλί χρώμα, σημαίνει πως βρίσκεσαι σε φάση ισορροπίας και αρμονίας. Την ίδια στιγμή το πορτοκαλί μας «ζητά» να δραστηριοποιηθούμε βελτιώνοντας την καθημερινότητά μας. Το πορτοκαλί συμβολίζει την ευτυχία, τη φιλία, τη ζεστασιά, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, και επιλέγεται από ανθρώπους που απολαμβάνουν τη ζωή. Επομένως είναι το πιο ταιριαστό χρώμα για τους καιρούς που διανύουμε!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rio Translado (@riotranslado)

Συνήθως, οι εκκεντρικότητες εμφανίζονται το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι είναι ανέμελο ακόμα και στο μακιγιάζ του. Φέτος, αφού χάσαμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όλα δείχνουν να αλλάζουν και το θέρος αποκτά φως, τόλμη και μια κάποια επιτήδευση. Και αυτό δεν είναι καθόλου άσχημο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice