4 πολύ «τώρα» χτενίσματα από το χθες

Το 2000 επέστρεψε 21 χρόνια μετά, τουλάχιστον στην κόμμωσή μας, με τον κωδικό Y2K hair trends

4 χτενίσματα που μιμούνται τις μόδες της εμβληματικής χρονιάς του 2000, στο μεταίχμιο μεταξύ δύο αιώνων.

Οι τάσεις στα μαλλιά που μπορεί να δει κανείς τώρα είτε στο TikTok είτε στο instagram είτε στην πραγματική ζωή δεν μας είναι διόλου άγνωστες. Στην πραγματικότητα είναι αναβίωση παλιών χτενισμάτων, με μια πινελιά τόλμης αλά 2021.

Η χρονιά του 2000, όταν άλλαξε ο αιώνας και από τον 20ό περάσαμε στον 21ο, είναι γνωστή με τον κωδικό Y2K. Οι καταστροφολόγοι περίμεναν τη συντέλεια του κόσμου ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου, αρχίζοντας με έναν ιό που θα χτυπούσε τους υπολογιστές και θα έσβηνε τα data ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο κακό θα προξενούσε. Ο ιός είχε το όνομα Y2Κ, όρος που τελικά έμεινε στην ιστορία για να χαρακτηρίσει ολόκληρη τη χρονιά του 2000. Τελικά την 1η Ιανουαρίου του 2000 δεν συνέβη κάτι τρομακτικά κακό, αν εξαιρέσει κανείς τους πονοκεφάλους μας από το hangover. Και προς τι αυτό σύντομο μάθημα ιστορίας; Βάλτε στο google Y2K hair trends και ό,τι ίσχυε το 2000 στα μαλλιά ισχύει και 21 χρόνια αργότερα.

Η ομορφιά και η βολικότητα αυτών των τάσεων είναι πως απαιτούν μερικά απλά μαθήματα ιστορίας, τύπου τι μαλλιά είχαν τα αγαπημένα μας κορίτσια του 2000 (Beyonce, Shakira, Τζένιφερ Άνιστον), και μια κάποια περιπετειώδη διάθεση.

Φράντζες

Οι φράντζες στην πραγματικότητα δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα, απλώς ανεβοκατεβαίνει το μήκος τους. Φέτος μπορείς να δεις φράντζες κοντές, πολύ πάνω από τα φρύδια, μέχρι και πολύ μακριές. Η φράντζα σε κάνει «γλυκούλα» και κόβει χρόνια.

Λαστιχάκια, κλαμεράκια, κοκκαλάκια

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Επανέρχονται όλα τα αξεσουάρ των 2000s. Που σημαίνει: κοτσιδάκια και τσιμπιδάκια, αλογοουρές και λαστιχάκια, scrunchies και κλάμερ είναι και πάλι εδώ.

Σγουρά μαλλιά

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Το 2000 άκουγες Destiny’s Child και θαύμαζες τα κατσαρά μαλλιά της Beyonce ή της Σακίρα. Τα σγουρά μαλλιά είναι και πάλι πολύ in. Δεν σου λέμε να κάνεις περμανάντ, αλλά μπορείς να κάνεις άλλα πράγματα. Καταρχάς, δεν ισιώνουμε μαλλί για κανέναν λόγο. Αντιθέτως, στεγνώνουμε τα έστω σπαστά μαλλιά μας ανάποδα και με τη φυσούνα του σεσουάρ για να πάρουν όγκο. Επίσης χρησιμοποιούμε τον γιαγιαδίστικο τρόπο της κάλτσας, για να τα σγουρύνουμε με τον πιο απαλό τρόπο.

Δίχρωμα μαλλιά

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Τότε τρέντι ήταν οι ανταύγειες αλλά και το κόλπο άλλο χρώμα η φράντζα, άλλο τα υπόλοιπα μαλλιά. Φέτος βλέπουμε και «πλαίσιο» χρωματιστό και έντονο γύρω από το πρόσωπο. Πάρτε πινέλο και πειραματιστείτε ελεύθερα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice