Ξαπλωμένη κοπέλα σε μπανιέρα με νερό και λουλούδια
©Unsplash/ Hanna Postova
Beauty

L'Oréal: 8 προϊόντα που ενσαρκώνουν τους στόχους βιωσιμότητάς της

Οι φιλόδοξοι στόχοι της L'Oréal για τη βιωσιμότητα προς το 2030

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Οι φιλόδοξοι στόχοι της L'Oréal για τη βιωσιμότητα προς το 2030. Ποια προϊόντα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια.

Στο πλαίσιο των αυξανόμενων περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων, ο Όμιλος L'Oréal έχει επιταχύνει το μετασχηματισμό του προς ένα μοντέλο λειτουργίας, που σέβεται τα όρια του πλανήτη, ενώ παράλληλα ενισχύει τις δεσμεύσεις για βιωσιμότητα και κοινωνική ενσωμάτωση.

Θέτοντας ως έτος ορόσημο το 2030, η L’Oréal έχει δεσμευτει να φέρει εις πέρας μια γενιά φιλόδοξων στόχων για τη βιωσιμότητα, μέσα από το πρόγραμμα L'Oréal for the Future.

Πιο συγκεκριμένα, η L'Oréal δεσμεύεται ότι:

  • Μέχρι το 2025, όλες οι εγκαταστάσεις της θα έχουν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, μέσα από τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης.
  • Μέχρι το 2030, θα μειώσει κατά 50% ανά τελικό προϊόν, σε σύγκριση με το 2016, τις συνολικές εκπομπές της σε αέρια του θερμοκηπίου

Συμβάλλοντας στην επίλυση των προκλήσεων του κόσμου, η L'Oréal θα διαθέσει επίσης 150 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων. Τα προϊόντα της κατέχουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή – αυτά είναι κάποια από τα πιο δυνατά παραδείγματα του πώς οι στόχοι βιωσιμότητας του Ομίλου L'Oréal ζωντανεύουν μέσα από τα προϊόντα της.

Giorgio Armani - My Way

Giorgio Armani - My Way

Για πρώτη φορά στον κλάδο της υψηλής αρωματοποιίας, παρουσιάζεται ένα πρωτοποριακό και καθαρό σύστημα εύκολου refill, χωρίς τη χρήση χωνιού. Ο οίκος ομορφιάς Giorgio Armani, προσφέρει συνδυαστικά, ένα μπουκάλι αρώματος MY WAY των 50ml και ένα ανταλλακτικό μπουκάλι των 150ml. Έτσι, εξασφαλίζεται 55% μείωση της χρήσης γυαλιού, 64% μείωση της χρήσης πλαστικού, 75% μείωση της χρήσης μετάλλου και 32% μείωση της χρήσης χαρτονιού, σε σύγκριση με τη χρήση τεσσάρων μπουκαλιών αρώματος των 50ml. Στις συσκευασίες χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα υλικά μετά από την κατανάλωση (PCR), γυαλί, πλαστικό και μέταλλο, ενώ τα μέρη του αρχικού αρώματος μπορούν να διαχωριστούν, προκειμένου τα στοιχεία από μέταλλο και γυαλί να ανακυκλώνονται στα αντίστοιχα εργοστάσια. Πέρα από το ίδιο το άρωμα MY WAY, ενσωματώνονται βιώσιμες αξίες στη σχεδίαση και στα υλικά των σημείων πώλησης και των καταστημάτων λιανικής, με τη χρήση πιστοποιημένου χαρτιού και χαρτονιού από δάση βιώσιμης διαχείρισης (FSC/PEFC), ανακυκλωμένων υλικών, και την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας.

Biotherm - Water Lovers Sunmilk

Biotherm - Water Lovers Sunmilk

Το 1ο οικολογικά σχεδιασμένο αντιηλιακό, φιλικό προς την υδρόβια ζωή, είναι το Biotherm Waterlover Sun Milk SPF30 της Biotherm με πιστοποίηση Nordic Swan Ecolabel. Ο οργανισμός Nordic Swan Ecolabel αξιολογεί την περιβαλλοντική επίπτωση ολόκληρου
του κύκλου ζωής ενός προϊόντος, διασφαλίζοντας ότι τα πιστοποιημένα προϊόντα πληρούν πολύ αυστηρές περιβαλλοντικές και χημικές απαιτήσεις. Με φόρμουλα από 97% βιοδιασπώμενη βάση και προσεκτικά επιλεγμένα ηλιακά φίλτρα, έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις στο νερό και την υδρόβια ζωή. Παράλληλα, το 2021 η Biotherm παρουσιάζει την πρώτη συσκευασία αντηλιακού από χαρτόνι. Η νέα αυτή συσκευασία περιέχει 45% λιγότερο πλαστικό και είναι διαθέσιμη για τα αντηλιακά Waterlover Hydrating Sun Milk SPF30 & SPF50. Το μπουκάλι του eco-labelled WATERLOVER SUN MILK SPF30 & SPF50 κατασκευάζεται από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και είναι ανακυκλώσιμο.

La Roche-Posay - Lipikar Baume AP+Μ

La Roche-Posay - Lipikar Baume AP+Μ

Πάνω από 15.000 συλλέκτριες καρπών στην Μπουρκίνα Φάσο λαμβάνουν άμεση και δίκαιη αμοιβή μέσω του προγράμματος υπεύθυνου πορισμού του βουτύρου shea, το οποίο είναι βασικό συστατικό όλων των προϊόντων Lipikar. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα υπεύθυνου πορισμού του Ομίλου L’Oréal, από το οποίο επωφελούνται πάνω από 26.000 γυναίκες. Το πρόγραμμα αυτό προστατεύει επίσης το περιβάλλον μέσω της προστασίας των δέντρων shea. Ακόμη, το Lipikar συσκευάζεται στο πρώτο σωληνάριο καλλυντικής χρήσης με βάση το χαρτόνι, όπου το μεγαλύτερο μέρος του πλαστικού αντικαθίσταται από πιστοποιημένο βιολογικό υλικό σαν χαρτί. Ως αποτέλεσμα, αποτελείται από -45% λιγότερο πλαστικό σε σύγκριση με τα συνήθη πλαστικά σωληνάρια.

Vichy - Capital Soleil Solar Eco-designed milk

Vichy - Capital Soleil Solar Eco-designed milk

Ο οικολογικός σχεδιασμός του Capital Soleil Solar Eco milk είναι ολιστικός. Η συσκευασία έχει -45% λιγότερο πλαστικό και η σύνθεσή του έχει 94% βιοδιασπώμενη βάση που σέβεται το περιβάλλον και δεν βλάπτει την υδρόβια βιοποικιλότητα. Τα φίλτρα και οι νέες συνθέσεις δοκιμάζονται σε συνθήκες ζωής τόσο των γλυκών νερών όσο και της θάλασσας. H σύνθεσή του δοκιμάζεται σε 7 πλαγκτονικούς οργανισμούς και οργανισμούς που διαβιούν στα ιζήματα, αντιπροσωπευτικούς των υδρόβιων τροφικών αλυσίδων -όπως βακτήρια, ασπόνδυλα, μικροάλγες και κοράλλια. Η Vichy ανέπτυξε και δημοσίευσε μια συγκεκριμένη μέθοδο από κοινού με το Επιστημονικό Κέντρο του Μονακό, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς έρευνας πάνω στη βιολογία των κοραλλιών, δημιουργώντας ένα νέο λογότυπο που δείχνει ότι το προϊόν δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υδρόβια ζωή.

Garnier - Ambre Solaire

Garnier - Ambre Solaire

Η αντιηλιακή σειρά προσώπου, SUPER UV, χρησιμοποιεί ένα νέο είδος σωληνάριου, στο οποίο ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικού έχει αντικατασταθεί από πιστοποιημένη χάρτινη πρώτη ύλη. Συγκεκριμένα, η ποσότητα του πλαστικού έχει μειωθεί κατά 48% και προωθείται η χρήση χαρτονιού, το οποίο αποτελεί ανανεώσιμη πρώτη ύλη. Όλα τα προϊόντα της Garnier Ambre Solaire χρησιμοποιούν οικολογικά σχεδιασμένες και πλήρως ανακυκλώσιμες συσκευασίες από PCR, ενώ έχει ενσωματωθεί ελαφρύτερο καπάκι με λιγότερο πλαστικό.

Garnier - Ampoule tissue masks

Garnier - Ampoule tissue masks

Οι Ampoule Tissue Masks έχουν Vegan σύνθεση, ενώ Vegan είναι και το ύφασμα της κάθε μάσκας. Τέλος, η μικρότερη συσκευασία επιτρέπει τη μείωση του αποτυπώματος σε διοξείδιο του άνθρακα, ενώ οδηγεί τη μείωση των απορριμμάτων κατά 45% σε σχέση με τις προηγούμενες συσκευασίες Υφασμάτινων Μασκών.

Redken - Extreme Bleach Recovery

Redken - Extreme Bleach Recovery

Η Redken με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών βιωσιμότητας της, 142 προιόντα Redken έχουν βραβευτεί με πιστοποίηση Cradle to Cradle™ Product. Αυτή η παγκόσμια αναγνωρισμένη πιστοποίηση βιωσιμότητας προϊόντων θέτει τις υψηλότερες προδιαγραφές στη βιωσιμότητα, επεκτείνοντας πέραν της ελαχιστοποίησης των αποβλήτων και της ρύπανσης ώστε τα υλικά σε προϊόντα να είναι σε διαρκή χρήση, μεγιστοποιώντας τους πόρους και διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα γίνονται όσο το δυνατόν ασφαλέστερα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. 

L’Oréal Professionnel Paris - Pro Longer hair mask

L’Oréal Professionnel Paris - Pro Longer hair mask

Πιο επαγγελματική, πιο αποτελεσματική και πιο βιώσιμη από ποτέ, η νέα Serie Expert της L’Oréal Professionnel Paris επαναπροσδιορίζεται μέσα από συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό που παράγονται στο εργοστάσιο της L’Oréal στο Μπούργκος στην Ισπανία -το πρώτο εργοστάσιο του ομίλου L’Oreal, στο οποίο 100% του νερού βιομηχανικής χρήσης καθαρίζεται, ανακυκλώνεται και επαναχρησιμοποιείται. Ακολουθώντας τις δεσμεύσεις του προγράμματος βιωσιμότητας L’Oréal For the Future, η L’Oréal Professionnel Paris μέσα από τη νέα Serie Expert μειώνει δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα άνθρακα, φροντίζοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο την υγεία των μαλλιών, αλλά και την ομορφιά του πλανήτη.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice