10 φθινοπωρινές συμβουλές ομορφιά για μαλλιά και δέρμα
© Anastasia Gepp / Pixabay
Beauty

8 φθινοπωρινές συμβουλές ομορφιάς για μαλλιά και δέρμα

Πώς να επιδιορθώσουμε τις ζημιές του καλοκαιριού και να προετοιμαστούμε για τα κρύα

8 συμβουλές ομορφιάς για το δέρμα και τα μαλλιά μας, ώστε να περιορίσουμε την ταλαιπωρία τους από το καλοκαίρι και να προετοιμαστούμε για το κρύο.

Όσο κι αν το καλοκαιράκι είναι τέλειο για τη διάθεσή μας, λόγω καιρικών συνθηκών, θάλασσας, αλμύρας και πλημμελούς φροντίδας, το δέρμα και τα μαλλιά μας ταλαιπωρήθηκαν. Ξηρό δέρμα, σκασμένα χείλη και εύθραυστα μαλλιά είναι μερικά μόνο από τα εμφανή προβλήματα. Οπότε απαιτείται ένα γενικό ρεκτιφιέ.

Καθώς η εποχή και οι θερμοκρασίες αλλάζουν, συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές και κολπάκια για το πώς να περιορίσουμε τις ζημιές του θέρους και πώς να διασφαλίσουμε ότι τα μαλλιά και το δέρμα μας θα παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο υγιή το φθινόπωρο.

01. Μεταξωτή μαξιλαροθήκη
Το μετάξι είναι ένα απαλό ύφασμα. Κατά συνέπεια, μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη εμποδίζει το σπάσιμο των μαλλιών αλλά και δεν «τσαλακώνει» το δέρμα, οπότε καθυστερεί την εμφάνιση ρυτίδων.

02. Καλή ενυδάτωση
Το φθινόπωρο είναι η εποχή που απαιτεί ενισχυμένη ενυδάτωση. Εκτός από τις συνηθισμένες κρέμες, καλό είναι να προσθέσουμε στη ρουτίνα ομορφιά έναν ορό ενυδάτωσης. Εφαρμόστε πριν τον ύπνο και αφήστε τον να δράσει όλη τη νύχτα.

03. Θεραπεία μαλλιών
Εάν τα μαλλιά σας εκτέθηκαν υπερβολικά στον ήλιο, μια μάσκα θεραπείας επιβάλλεται, δεν αναβάλλεται. Η μάσκα ενυδατώνει την τρίχα, κλειδώνει την υγρασία και αποτρέπει την επιπλέον ξηρότητα.

04. Ενυδάτωση χειλιών 
Πρώτη κίνηση είναι μια καλή απολέπιση των χειλιών. Στη συνέχεια, και πριν κοιμηθείτε, απλώστε το αγαπημένο σας balm, ή ακόμα καλύτερα, μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιου. Αφήστε το υλικό να δράσει όλη τη νύχτα.

05. Η κρέμα ματιών στο ψυγείο
Αυτό είναι ένα κόλπο που μπορείτε να υιοθετήσετε όλο τον χρόνο. Τοποθετήστε την κρέμα ματιών αποβραδίς στο ψυγείο (και για λόγους σωστής συντήρησης). Το πρωί απλώστε την (με τον γνωστό πατ πατ τρόπο) στα μάτια σας δροσερή δροσερή αρχίζοντας από το κάτω βλέφαρο. Έτσι θα δείτε τις ενοχλητικές «σακούλες» να σβήνουν αλλά και θα νιώσετε να φεύγει το στρες και να αλλάζει η διάθεσή σας.

06. Φροντίδα χεριών
Όσο ο καιρός θα κρυώνει, τόσο θα ξεραίνονται τα χέρια σας. Ειδικά τώρα με τα αντισηπτικά, τα χέρια μας υποφέρουν. Χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες αλλά και λαδάκια.

07. Νερό, νερό, νερό
Νεράκι μπόλικο πρέπει να πίνουμε όλον τον χρόνο. Το καλοκαίρι, με τη ζέστη και τον ιδρώτα, διψούσαμε, το τραβούσε ο οργανισμός μας το νερό. Τώρα θα διψάμε λιγότερο, οπότε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να πίνουμε τις γουλιές μας. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν πέσετε για ύπνο για να είστε ενυδατωμένες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πανεύκολο και φτηνό τρικ.

08. Στην μπανιέρα ολοταχώς
Αντί για τη θάλασσα, κάντε το μπανάκι σας στην μπανιέρα. Γεμίστε την με νερό και συμπληρώστε με μια γενναία ποσότητα αφρόλουτρα. Πέρα από το ότι τα μαλακτικά υλικά του προϊόντος κάνουν το δέρμα μας απαλό, είναι και τα αρώματά τους που ανεβάζουν τη διάθεσή μας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice