Κοπέλα με ακμή στο πρόσωπο
© Unsplash/ Matt Moloney
Beauty

7 τρόφιμα που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την ακμή

Κάνε τη διαφορά για το δέρμα σου

Ακμή: Πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις μέσω μιας σωστής διατροφής. Τα τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν.

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα σύνολο, ένας μηχανισμός που λειτουργεί στην εντέλεια και κατά τη διάρκεια της ζωής μας εμφανίζει μικρά (ή και μεγάλα) προβλήματα. Η λύση σε αυτά δε βρίσκεται πάντα σε μια κρέμα ή ένα χάπι, υπάρχουν και απλοί τρόποι να ενισχύσεις τη φυσική άμυνα και αντιμετώπιση του οργανισμού σου. Ακόμα και η εμφάνιση ενόςή και πολλών σπυριών, κάτι πολύ συνηθισμένο για όλους και ειδικά τους έφηβους, μπορεί να μειωθεί ακολουθώντας μια σωστή, ισορροπημένη διατροφή. Παρακάτω θα βρεις μερικά τρόφιμα που μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την ακμή.

Νερό
Το νερό είναι το συστατικό κλειδί για οποιαδήποτε ομαλή λειτουργία του οργανισμού οπότε αν φροντίζεις να πίνεις 8-10 ποτήρια την ημέρα είσαι σε καλό δρόμο ούτως ή άλλως.

Πράσινο τσάι
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και κατεχίνες -που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση- το πράσινο τσάι είναι το ιδανικό ρόφημα για τον οργανισμό, μετά το νερό. Μπορεί να βοηθήσει με την ερυθρότητα, το πρήξιμο και τον πόνο της ακμής, αλλά και να αποτρέψει την εμφάνιση περισσότερων σπυριών.

Προϊόντα ολικής αλέσεως
Δημητριακά, ψωμί, ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι καλή πηγή σελήνιου, το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Ανάμεσά τους είναι και η αντιοξειδωτική του δράση.

Λάχανο (kale)
Τα αντιοξειδωτικά οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που βρίσκονται στο λάχανο βοηθούν την μείωση των δυσχρωμιών στην επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη C προάγει την παραγωγή κολλαγόνου ώστε να απαλλαγείς πιο σύντομα από τα σημάδια ακμής.

Γλυκοπατάτα
Η ρετινόλη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, είναι το ιδανικό συστατικό για την καταπολέμηση της ακμής και των ρυτίδων. Υπάρχουν πολλές κρέμες και οροί με ρετινόλη, όμως τα περισσότερα προϊόντα δεν ενδείκνυνται για άτομα κάτω των 30 ετών, αφού μπορεί να είναι «σκληρά» για την επιδερμίδα τους. Καταναλώνοντας γλυκοπατάτα προσλαμβάνεις Β-καροτίνη την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Πες αντίο στις ελεύθερες ρίζες που φράζουν τους πόρους του δέρματος επιτρέποντας στην ακμή να αναπτυχθεί.

Μούρα
Βατόμουρα, κεράσια, φράουλες, μύρτιλα... όλα αυτά είναι γεμάτα βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που κάνουν θαύματα στο δέρμα. Η κυκλοφορία της βιταμίνης C στο αίμα είναι ένα ισχυρό όπλο κατά των κηλίδων του δέρματος, ενώ τα αντιοξειδωτικά επιτίθονται στα μαύρα στίγματα εμποδίζοντάς τα να ξανασχηματιστούν.

Όσπρια
Ρεβίθια, φασόλια, φακές, αρακάς, τα όσπρια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη οπότε σχετίζονται με πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και λιγότερες εξάρσεις ακμής.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice