7 οικονομικά skincare προϊόντα που ανταγωνίζονται τα πιο ακριβά
©Fleur Kaan/Unsplash
Beauty

7 οικονομικά skincare προϊόντα που ανταγωνίζονται τα πιο ακριβά

Όταν πρόκειται για την επιδερμίδα του προσώπου σου μπορεί να πληρώνεις πολλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει

Τα πιο δημοφιλή, budget friendly προϊόντα ομορφιάς που ανταγωνίζονται τις πολυτελείς εκδοχές της αγοράς.

Το skincare, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην βιομηχανία της ομορφιάς. Πλέον το ζητούμενο δεν είναι το εφέ μιας αψεγάδιαστης επιδερμίδας μέσω ενός «μαγικού» makeup αλλά η πραγματική απόκτηση της. Αρκετές εταιρίες εκμεταλλεύονται την τάση αυτή στο έπακρο, κάνοντας την αγορά των απαραίτητων προϊόντων ένα αρκετά ακριβό χόμπι. Πώς θα σου φαινόταν όμως αν σου έλεγα ότι υπάρχουν πολλά προσιτά προϊόντα που προσφέρουν τις ίδιες πολυπόθητες φόρμουλες, τα ενεργά συστατικά και τις καινοτόμες τεχνολογίες χωρίς να σε κάνουν να δώσεις μια περιουσία; Συχνά τείνουμε να εξισώνουμε τις χαμηλές τιμές με ένα προϊόν κακής ποιότητας, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι κανόνας. 

Καταλαβαίνω ότι απλώνοντας στο πρόσωπο μια κρέμα με απόσταγμα 24ων καρατίων χρυσού και πάχνη διαμαντιών νιώθουμε θεές. Το να ξοδεύουμε όμως ένα μεγάλο ποσό για ένα βαζάκι σε μέγεθος δείγματος, δεν θα μας δώσει απαραίτητα ένα πιο νεανικό, υγιές ή λαμπερό δέρμα. Επιπλέον, μια βασική αρχή για ορατά αποτελέσματα είναι μια συνεπής και με διάρκεια εφαρμογή ενός προϊόντος. Έτσι, αξίζει να γνωρίζεις προϊόντα καλής ποιότητας με εύκολη πρόσβαση και λογικές τιμές.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 7 από τα πιο δημοφιλή και φιλικά προς το πορτοφόλι σου skincare προϊόντα για να πάρεις μια ιδέα. Αρκετά από αυτά όχι μόνο ανταγωνίζονται τις ακριβότερες εκδοχές της αγοράς, μπορεί και να τις ξεπερνούν.

Αν έχεις κανονική επιδερμίδα δοκίμασε την:

Embryolisse Lait-Crème Concentré

Embryolisse Lait-Crème Concentré
Η στροφή προς τα γαλλικά skincare-φαρμακευτικά προϊόντα είναι μια τάση που αρχίζει να διογκώνεται τα τελευταία χρόνια. Η κρέμα Embryolisse έχει λατρευτεί από τους μεγαλύτερους makeup artists των celebrities, λόγω της ιδιότητας της να μετατρέπεται σε ότι εσύ ζητήσεις. Θέλεις ενυδάτωση; Priming πριν το μακιγιάζ; Ντεμακιγιάζ; Μάσκα; Οι λάτρεις του συγκεκριμένου προϊόντος την αγοράζουν επαναλαμβανόμενα και δεν αλλαξοπιστούν ποτέ. Μια από αυτούς είναι και η Kim Kardashian. Είναι ένα προϊόν που σου δίνει την ίδια πολυτελή αίσθηση μιας ακριβής κρέμας χωρίς την τσουχτερή τιμή. 

Αν έχεις ξηρή, ευαίσθητη επιδερμίδα δοκίμασε την:

CeraVe moisturising cream

CeraVe moisturising cream
Πριν προκαλέσει χαμό online από τους Gen Z του Tik-tok (οι οποίοι πάντα ξετρυπώνουν κάποιο οικονομικό dupe που γίνεται μανία) ίσως την είχες ξανακούσει από δερματολόγους. Λόγω του μεγάλου ντόρου και της αρκετά χαμηλής τιμής, οι πωλήσεις της σε Αμερική και Αγγλία έχουν εκτοξευτεί τόσο που πλέον δεν μπορεί κανείς να βρει ένα βαζάκι σε κάποιο φυσικό κατάστημα. Τα βασικά της συστατικά είναι τα ceramides και το υαλουρονικό οξύ, τα οποία κρατούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη με μια απίστευτη διάρκεια. Είναι ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από τις πιο ευαίσθητες ή προβληματικές επιδερμίδες λόγω των προσεγμένων και εγκεκριμένων από δερματολόγους συστατικών. 

Αν έχεις μικτή ή λιπαρή επιδερμίδα δοκίμασε την:

Neutrogena Hydro Boost Water Gel

Neutrogena Hydro Boost Water Gel
Τα μικτά και λιπαρά δέρματα εξακολουθούν να χρειάζονται μια καλή ενυδάτωση αρκεί να είναι σε μια μορφή εξαιρετικά ελαφριάς υφής. Η συγκεκριμένη, έχει αγαπηθεί από κανονικές έως και λιπαρές επιδερμίδες λόγω της δροσερής σύσταση της σε μορφή τζελ, η οποία μόλις απλωθεί δίνει την αίσθηση δροσερού νερού. Αν και τόσο ανάλαφρη, η ενυδάτωση που προσφέρει δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει μια κανονική κρέμα λόγω της περιεκτικότητας της σε υαλουρονικό οξύ. Η τιμή σε προκαλεί να τη δοκιμάσεις.

Αν ψάχνεις για ένα χημικό peeling δοκίμασε το:

The Ordinary AHA 30% +BHA 2% Peeling Solution

The Ordinary AHA 30% +BHA 2% Peeling Solution
Αν παρακολουθείς τις τάσεις του skincare σίγουρα θα έχει πάρει το μάτι σου την νέα εμμονή με τα χημικά peeling. Λόγω της εξειδικευμένης φύσης των οξέων που εμπεριέχονται στα προϊόντα αυτής της φιλοσοφίας, δυστυχώς μπορούσαμε να στραφούμε κυρίως σε hi-end εταιρίες. Μέχρι που ήρθε στον κόσμο του skincare (πλέον επίσημα και στην Ελλάδα) η εταιρία The Ordinary. Την έχουν λατρέψει από influencers, beauty editors μέχρι και δερματολόγοι για τα φυσικά δραστικά συστατικά που εμπεριέχονται στην πιο απλή και καθαρή τους μορφή. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος για το χαμηλό τους κόστος. Η θεραπεία του χημικού peeling της ordinary, είναι το προϊόν που ξεχωρίζει και άνετα το καθιστά το πιο value for money της αγοράς.

Αν η επιδερμίδα σου δείχνει κουρασμένη δοκίμασε την:

VITAMIN C Glow boosting moisturiser Closed

Body shop Vitamin C Glow Boosting Cream
Κάθε ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου χρειάζεται ένα προϊόν με βιταμίνη “C”- το απόλυτο αντιοξειδωτικό που προσφέρει λάμψη στη θαμπή, κουρασμένη επιδερμίδα. Η κρέμα Vitamin C Glow Boosting Moisturiser της εταιρίας Body Shop έρχεται σε μια υπέροχη υφή τζελ, έχει ένα αναζωογονητικό άρωμα πορτοκαλιού και φυσικά ξεχωρίζει για την υψηλή της συγκέντρωση στην πολυπόθητη βιταμίνη “C”. Σώζει αποτελεσματικά το πρόσωπο σου από τα μεγαλύτερα ξενύχτια, χωρίς να επιβαρύνει το πορτοφόλι σου.

Αν αναζητάς έναν εντατικό ορό νύχτας δοκίμασε το:

Revolution Skincare Restore oil

Revolution Skincare Restore oil
Η βασίλισσα όλων των dupes Revolution, είναι γνωστή για την μέθοδο της να αντιγράφει πιστά κάθε επιτυχημένη σύσταση από τα πιο γνωστά και ακριβά προϊόντα της αγοράς. Οι επανορθωτικοί οροί που υπόσχονται θαύματα μέσα σε μία νύχτα, συνήθως έρχονται μαζί με πολύ υψηλές τιμές. Εδώ τα βρίσκουμε όλα στο γνωστό και αγαπημένο συνδυασμό που προσφέρει το brand. Υψηλή ποιότητα και απίστευτα χαμηλή τιμή. Ο παραπάνω ορός θα σου προσφέρει μια υπέροχη χαλάρωση πριν τον ύπνο λόγω της λεβάντας που περιέχει και ένα ξύπνημα με τη επιδερμίδα σου στα καλύτερα της. 

Αν θες έναν απαλό τρόπο καθαρισμού δοκίμασε το:

Bioderma Sensibio H2O

Bioderma Sensibio H2O
Εδώ έχουμε ακόμη ένα εύρημα του Γαλλικού φαρμακευτικού skincare που έχει γίνει πλέον διεθνής θησαυρός. Η φόρμουλα Micellaire του Sensibio H20 αφαιρεί απαλά κάθε ίχνος ρύπων και μακιγιάζ από το πρόσωπο, καθιστώντας το κατάλληλο ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Στην αγορά θα βρεις πολλά νερά Micellaire στην τριπλάσια τιμή, το γεγονός όμως ότι ένα μπουκαλάκι Bioderma υπάρχει πάντα στο βαλιτσάκι κάθε makeup artist δεν είναι διόλου τυχαίο. Είναι εξαιρετικό και η τιμή  ιδανική για να το αγοράζεις ανά δεκάδες. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice