Κοπέλα βάζει κραγιόν
© Unsplash/ Andriyko Podilnyk
Beauty

Κραγιόν: Η ομορφιά της απλότητας

Η πανδημία επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που φοράμε και (κυρίως) αγοράζουμε τα κραγιόν μας

Σχόλιο για τις νέες τάσεις στα κραγιόν την εποχή του κορωνοϊού και της μάσκας.

H μάσκα μίσησε το κραγιόν όσο κανείς. Η πανδημία άλλαξε πολλές συνήθειες. Και επέβαλε άλλες. Αλλά το μικρό νεσεσέρ τα κατάφερε και ξαναμπήκε στην τσάντα. Είχε πάψει να είναι απαραίτητο, αναγκαίο. Ποιος νοιαζόταν για το τέλειο μέικ-απ. Συρτάρια με κρέμες, ρουζ, σκιές, μολύβια, μάσκαρες και άπειρα κραγιόν ξεχάστηκαν. Μόνο τα βασικά είχαν σημασία, τα πολύ βασικά μέσα στον ορυμαγδό. Για όποια είχε κέφι. Θα κάνεις φέις σκραμπ ή θα καθαρίσεις τα ψώνια με απολυμαντικά μαντιλάκια και σπρέι; Θυμάστε; 

Το «πολύ», το φαντεζί, έδωσε τη θέση του στο «λίγο». Έδωσε τη θέση του στην απλότητα. Το βαρύ μακιγιάζ, ιδίως όταν δεν το «έχεις», μην το κάνεις. Είναι μάλλον ξεπερασμένο. Βέβαια, περί ορέξεως…

Ωστόσο, η απλότητα είναι η λέξη κλειδί. Σε όλα, αλλά και στο μακιγιάζ. Οι εταιρίες των καλλυντικών συλλαμβάνοντας την τάση ή την ανάγκη στράφηκαν και σε σειρές κραγιόν που δεν είναι ακριβώς τα κλασικά κραγιόν. Δίνουν λάμψη και ένα ελαφρύ, βελούδινο χρώμα στα χείλη έχοντας φυτικά συστατικά που περιποιούνται αντί απλά να βάφουν. Πιο ελαφριά σύνθεση σχεδόν σε όλες τις γνωστές μάρκες καλλυντικών από τo Gucci Rouge de Beauté Brilliant Glow and Care Shine Lipstick, έως το Kiss Kiss Shine Bloom Lipstick της Guerlain, περιποιητικά κραγιόν όπως το Rosy Lip Enhance του Οίκου Ηermès, το Addict Lip Glow του Dior, τη σειρά Ultra Shine Lip color του Tom Ford, τα Νudes της Rituals, τα αντίστοιχα της Clinique, σειρές της NYX και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Σαν να φοράς βούτυρο κακάο με γκάμα αποχρώσεων επικεντρωμένη στα nudes, από το ροζ έως το «ουδέτερο» καφέ. Το ίδιο και για το foundation. Η τάση είναι τα πιο λεπτόρευστα με αντηλιακό δείκτη προστασίας ή κρέμα cc με χρώμα και αντηλιακό.

Απλότητα. Και διαφάνεια και στο ρουζ. Κάτι ανάμεσα σε cheektint ή ρουζ σε φυσική απόχρωση για την όψη καλής υγείας. Όπως το Vanish Blush Stick της Hourglass, το Melting Color Balm του Giorgio Armani και το ροζάκι Playtint cheek and lip της Benefit. Κέφι να ’χεις. Και μότο: ντύσου όμορφα και βάλε το λιπγκλός σου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice