Clean Look: το μακιγιάζ που σαρώνει το TikTok

Είναι η απόλυτη έκφραση του skin positivity

Η τάση Clean Look είναι η κυρίαρχη τάση μακιγιάζ στο TikTok - Πώς μπορείς να την εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου.

Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα επιβλήθηκε ο Καθαρός Δακτύλιος (άσχετο!), στο TikTok κάνει θραύση το hashtag Clean Look, ας το μεταφράσουμε στα ελληνικά Καθαρή Εμφάνιση. Τι σύμπτωση! Στην ουσία το Clean Look είναι το μακιγιάζ με το οποίο ένα πρόσωπο δείχνει αληθινό, «ανθρώπινο». 

Με τα χρόνια, ο κόσμος της ομορφιάς έχει γνωρίσει αμέτρητες παραλλαγές του «φυσικού» ή no makeup μακιγιάζ - από το σκέτο contouring για σκίαση μέχρι τις ψεύτικες φακίδες. Όμως το τελευταίο trend, με τα «εκπαιδευτικά» βίντεο του TikTok να μαζεύουν πάνω από 12 εκατομμύρια views, είναι η απόλυτη τάση του μακιγιάζ για την εποχή μετά τα λοκντάουν και τους εγκλεισμούς λόγω Covid.

Το Clean Look δεν διαφέρει και πολύ από ό,τι ξέραμε για το natural look, απλώς είναι πιο φιλικό για αρχάριους γιατί δεν απαιτεί κάποιες ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Στην ουσία βασίζεται κυρίως στο ρουζ και δεν απαιτεί πολλά προϊόντα.

Αν και κάποιες TikTokers παραλείπουν βήματα, οι βασικές αρχές του Clean Look είναι οι εξής:
- Αν νιώθεις την ανυπέρβλητη ανάγκη να κρύψεις κάποιες ατέλειες, απλώνεις είτε μια ενυδατική με χρώμα είτε χρησιμοποιείς στοχευμένα το concealer.
- Βάζεις ρουζ στα ζυγωματικά για να τα «σηκώσεις».
- Στη συνέχεια χτενίζεις τα φρύδια, βάζεις μάσκαρα και λίγο κραγιόν ή λιπ γκλος και είσαι έτοιμη για έξω.

Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ένα εφέ φρεσκάδας και φυσικότητας. Το Clean Look είναι ιδανικό τόσο για το γραφείο όσο και για μια έξοδο για φαγητό. Και γίνεται νυχτερινό μέικ απ με την προσθήκη λίγου highlighter, για να μπει λάμψη στο πρόσωπο, και μιας γραμμής eyeliner, για να τονιστεί το βλέμμα.

@_keeees_

Getting the “clean look” down for all my POC besties 🤎 #cleanlook #makeup #richlook #expensive

♬ Manhattan - ELLA FITZGERALD

Η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτή τη νεόφαντη τάση είναι το skin positivity. Η κουλτούρα της αποδοχής του εαυτού μας και της θετικότητας απέναντί του είναι ξεκάθαρη: Δεν θα πρέπει να αλλάξουμε την εμφάνιση και το δέρμα μας, αλλά να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε την εμφάνιση και το δέρμα μας.

@radhika.p18

this also happens to be my everyday routine 🥲 #skincare #cleanlook #clearskin

♬ Manhattan - ELLA FITZGERALD

Το Clean Look, που στην ουσία διακηρύσσει πως θα πρέπει να αναδεικνύουμε τα χαρακτηριστικά μας και όχι να τα κρύβουμε, είναι η απόλυτη απόδειξη της θετικότητας απέναντι στο πρόσωπό μας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice