7 κανόνες για αρχάριους στο layering αρωμάτων
© monicore / Pixabay
Beauty

7 κανόνες για αρχάριους στο layering αρωμάτων

Οι «στρώσεις» αρωμάτων είναι πλέον must

Τι είναι το layering αρωμάτων. Πώς θα έχεις ένα επιτυχημένο, όμορφο, ευωδιαστό αποτέλεσμα. 7 κανόνες για αρχάριους.

Το layering είναι εδώ και μερικά χρόνια μια μαγική λέξη που τη συναντάμε σε σχέση με τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας. Layering είναι οι «στρώσεις». Όταν μιλάμε για layering στο ντύσιμο, εννοούμε το ντύσιμο «κρεμμύδι». Όταν μιλάμε για layering στα αξεσουάρ, εννοούμε τις στρώσεις πολλών κρεμαστών.

Τώρα το layering μπαίνει και στην κατηγορία «άρωμα», κάτι που εκ πρώτης φαίνεται αδιανόητο. Πώς να μπερδέψεις το αγαπημένο άρωμά σου με μια στρώση άλλου αρώματος, έστω και αγαπημένου; Κι όμως, μία μόνο κολώνια είναι last year… Η τάση της αρωματοποιίας θέλει να ψεκαζόμαστε με διάφορα αρώματα για ένα πιο δυναμικό αποτέλεσμα.

Στα αρώματα, μια μορφή layering είναι η χρήση της τριάδας αφρόλουτρο-body lotion-άρωμα «με το ίδιο άρωμα». Την τριάδα συμπληρώνουν και αρωματικά λαδάκια για χρήση στον καρπό ή στο λαιμουδάκι, ακόμα και τα αποσμητικά ή μία κρέμα σώματος ή χεριών. Όλες αυτές οι επιστρώσεις ενισχύουν τις νότες, ζωντανεύουν το άρωμα και βοηθούν ώστε η ευωδία να παραμένει στο σώμα μας για περισσότερες ώρες.

Φυσικά το layering δεν νοείται ως ψεκασμός τυχαίων αρωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μιλούσαμε για ευωδία, αλλά για εντομοκτόνο. Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες στους συνδυασμούς που θα πρέπει να ακολουθούμε. Σας παρουσιάζουμε τους 7 σημαντικότερους.

01. Επιλέξτε αρώματα ελαφριά ή αρώματα με λίγες νότες. Τα βαριά, περίπλοκα και noir αρώματα, όπως τα Chanel No. 5, Shalimar, Opium, Versace Noir, είναι δύσκολο να συνδυαστούν με άλλα και να έχουν ευχάριστο αποτέλεσμα.

02. Ψεκάστε λίγη ποσότητα από κάθε συστατικό. Το σύνολο των ψιτ δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τα ψιτ που κάνετε όταν βάζετε ένα μόνο άρωμα. Το ότι χρησιμοποιείτε δύο μπουκαλάκια, δεν σημαίνει πως θα βάλετε διπλάσιο άρωμα από ό,τι συνήθως.

03. Αν είστε αρχάριοι στο layering, μείνετε αρχικά στην ίδια οικογένεια αρωμάτων. Συνδυάστε δηλαδή μεταξύ τους δύο αρώματα ξυλώδη, ή δύο λουλουδάτα, ή δύο με εσπεριδοειδή.

04. Η βανίλια, το musk και τα αρώματα εσπεριδοειδών είναι ασφαλή και λειτουργούν καλά στις περισσότερες περιπτώσεις layering. Η βανίλια προσδίδει στον συνδυασμό γλύκα, το must πικάντικη χροιά, τα εσπεριδοειδή ζωντάνια και φρεσκάδα.

05. Η πρώτη στρώση πρέπει να γίνεται πάντα με το πιο βαρύ άρωμα. Έτσι δεν υπάρχει ο κίνδυνος να καπελώσει το ελαφρύτερο. Πειραματιστείτε με τις ποσότητες. Ίσως χρειαστεί να ψεκάσετε ένα τσικ περισσότερο από το ελαφρύ.

06. Το καλύτερο σημείο για layering είναι οι καρποί, εκεί που χτυπάει ο σφυγμός μας δηλαδή, ο λαιμός αλλά και ο αγκώνας. Ό,τι ξέρουμε αιώνες τώρα δηλαδή.

07. Αφήστε το μείγμα περίπου μία ώρα, να χάσει το αλκοόλ και να αναμειχθεί με τις φερομόνες σας, πριν το μυρίσετε και αξιολογήσετε το αποτέλεσμα πάνω σας. Κάθε άρωμα, όπως και κάθε μείγμα, μυρίζει διαφορετικά από άτομο σε άτομο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice