Ξανθιά γυναίκα με πιασμένα μαλλιά χαμηλό κότσο
© Unsplash/ Gemma Chua Tran
Beauty

Tik Tok: Το λιπαντικό είναι το νέο primer στο μακιγιάζ

Ναι αυτό το λιπαντικό που κατάλαβες λέμε

#lubeprimer: Οι χρήστες του Tik Tok κάνουν viral το beauty trend που θέλει το λιπαντικό ως primer πριν το μακιγιάζ. Μάθε τα πάντα.

Καλώς ή κακώς, το Tik Tok οδηγεί τα περισσότερα beauty και fashion trends των τελευταίων δύο χρόνων, ειδικά ανάμεσα στη gen Z. Και το τελευταίο άφησε πολλούς άναυδους να αναρωτιούνται «τι άλλο θα δούμε»; Όλο και περισσότεροι εφαρμόζουν γενναίες ποσότητες λιπαντικού κατευθείαν στο πρόσωπο. Ναι, του λιπαντικού που χρησιμοποιείς στο σεξ, καλά κατάλαβες. Γιατί; Επειδή όλοι φιλοδοξούμε να έχουμε απόλυτα ενυδατωμένο δέρμα, τόσο καθαρό και λαμπερό που μοιάζει βρεγμένο και, όπως αποδεικνύεται, το λιπαντικό είναι πολύ καλό σε αυτό ακριβώς. Τόσο καλό που οι makeup artists και beauty-content creators του TikTok ισχυρίζονται ότι το λιπαντικό ξεπερνά σε αποτελεσματικότητα πολλά primers της αγοράς, όχι μόνο παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των μακιγιάζ, αλλά κάνοντάς τα να φαίνονται απίστευτα λεία και βελούδινα.

 

Πώς ξεκίνησαν όλα;
Το hashtag #lubeprimer που έχει ξεπεράσει τις 10 εκατ. προβολές τον τελευταίο μήνα φαίνεται να ξεκίνησε από τον TikTokερ Lukáš Kohutek, ο οποίος ανέβαζε από το καλοκαίρι βίντεο μακιγιάζ που ξεκινούσαν με εκείνον να απλώνει λιπαντικό στο πρόσωπό του. Ο ίδιος εξήγησε στο The Cut ότι ξεκίνησε να χρησιμοποιεί λιπαντικό ως προϊόν περιποίησης όταν η μαμά του κολλητού του το πρότεινε ως θεραπευτικό για ουλές και σημάδια ακμής. «Μετά από μερικές εβδομάδες που το χρησιμοποιούσα ως τελευταίο βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς μου, σκέφτηκα ότι θα ήταν τρομερό ως primer. Το δοκίμασα και το λάτρεψα και τώρα το χρησιμοποιώ σχεδόν κάθε φορά που μακιγιάρομαι».

 

 

Λίγο καιρό αργότερα, ένας άλλος χρήστης του Tik Tok, ο Sean Anthony ανέβασε ένα βίντεο αναφερομένος σε μια συμβουλή ομορφιάς που θα αλλάξει τη ζωή σου. Το βίντεο που έγινε viral τον έδειχνε να αναμειγνύει λιπαντικό με υγρό μακιγιάζ που απλώνεται πιο εύκολα και δίνει στη βάση του μακιγιάζ «φρεσκάδα». Ο ένας μετά τον άλλο άρχισαν να δοκιμάζουν το trend επιλέγοντας ωστόσο την τεχνική του Kohutek με την εφαρμογή του λιπαντικού κατευθείαν στο δέρμα για να δημιουργήσουν μια δροσερή αλλά σταθερή βάση.

Huda Kattan

Σιγά τα νέα!
Βέβαια, αρκετά χρόνια πριν την εμφάνιση του Tik Tok, πίσω στο 2016, η vlogger Huda Kattan, δημιουργός του brand Huda Beauty είχε δοκιμάσει ως primer στο πρόσωπό της τα KY Jelly και Vagisil επειδή περιείχαν συστατικά που βρίσκουμε και στα καλλυντικά, όπως γλυκερίνη και διμεθικόνη. Η ίδια βέβαια είχε δηλώσει στο Cosmopolitan ότι το KY Jelly έκανε το μακιγιάζ της να ξεφλουδίζει αλλά συνέχισε να χρησιμοποιεί το Vagisil ως primer στα μάγουλα γιατί ήταν εξαιρετικό.

 

 

Να το δοκιμάσεις;
Δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, ειδικά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα. Τα λιπαντικά περιέχουν κι άλλα συστατικά όπως καστορέλαιο, χλωρεξιδίνη και σπερματοκτόνα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή ερεθισμούς στο δέρμα του προσώπου σου. Επιπλέον, το λιπαντικό είναι αρκετά παχύρρευστο και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε φράξιμο των πόρων. Η ίδια η Durex σχολίασε κάτω από το βίντεο του Anthony επαινόντας το τελικό του makeup look αλλά τονίζοντας ότι δεν συστήνει τη χρήση του λιπαντικού της προϊόντος ως primer για το πρόσωπο.

 

@teawithmd

##duet with @seananthonyv why guys why?! Use a serum or actual primer instead! ##skincaretiktok ##lubeprimer

♬ Girls Want Girls - Drake

 

Η αλήθεια είναι ότι το Tik Tok έχει κυκλοφορήσει και χειρότερα trend ομορφιάς από αυτό, όπως το τρίψιμο μπάρας σαπουνιού στα φρύδια ή την ενυδάτωση προσώπου με βαζελίνη, οπότε το να χρησιμοποιήσεις λιπαντικό ως primer είναι σχετικά αθώο. Αν και μεταξύ μας μπορούμε να παραδεχθούμε ότι μερικά viral βίντεο στο Tik Tok έχει πλάκα να τα βλέπεις αλλά όχι να τα δοκιμάζεις. Το καλύτερο θα ήταν να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς ως primer τα προϊόντα που προορίζονται για αυτή τη χρήση μέχρι το επόμενο trend που θα χρειαστεί να σχολιάσουμε.

 

@caradowntonn

#stitch with @itsrady LUBE PRIMER 😳 well that was interesting….. #lubeprimer #durex #makeuphacks #tiktoktrend

♬ original sound - Caradowntonn

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice