Μάραθος: Δεν παχαίνει, ομορφαίνει!
Ο μάραθος στη ρουτίνα ομορφιάς / © Katherine Hanlon / Unsplash
Beauty

Μάραθος: Δεν παχαίνει, ομορφαίνει!

Ένα βότανο για λιπαρά και με ακμή δέρματα, αλλά και ένα όπλο εναντίον των ρυτίδων

Συμβουλές ομορφιάς - μάραθος: Ένα βότανο κατά των ρυτίδων αλλά και ιδανικό για λιπαρές και με ακμή επιδερμίδες.

Το εκχύλισμα μαραθόσπορου είναι η καλύτερη τονωτική λοσιόν του δέρματος. Το λένε όσοι τον δοκίμασαν. Αλλά ας δούμε τι καλά πράγματα κάνει μια τονωτική λοσιόν και μετά θα περάσουμε και στη «μαγειρική» με βασικό υλικό τον μάραθο.

Το toner το χρησιμοποιούμε μετά τον καθαρισμό του δέρματος και πριν την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας. Στην ουσία το toner λειτουργεί ως ένα έξτρα καθαριστικό του προσώπου, αποκαθιστά το Ph, λειαίνει την επιδερμίδα, κλείνει τους πόρους και δίνει λάμψη.

Πάμε τώρα στον μάραθο, ένα μαγικό βότανο. Στην εμφάνιση μοιάζει με τον άνιθο, ενώ στη γεύση φέρνει κάπως σε γλυκάνισο και παραπέμπει στο ούζο. Θεωρείται βότανο που βοηθά στη χώνεψη. Το φυτό σε ματσάκι το βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ, ενώ τους σπόρους του σε όλα τα μπαχαράδικα. Μπορούμε πολύ εύκολα να τον καλλιεργήσουμε σε γλάστρες στο μπαλκόνι.

ehud-neuhaus-argyt7dervy-unsplash.jpg
Pixabay

Στη ρουτίνα ομορφιάς μας θα χρειαστούμε τους σπόρους. Πλούσιοι σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, με αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθούν το δέρμα να μένει καθαρό, νεανικό, ανθεκτικό. Ο μάραθος είναι κατάλληλος κυρίως για λιπαρά και με ακμή δέρματα, ενώ είναι πολύ αποτελεσματικός απέναντι στα μαύρα στίγματα και τις ρυτίδες, καθώς είναι μια πηγή σιδήρου, χαλκού, καλίου και ψευδαργύρου.

Υπάρχουν δύο πανεύκολες συνταγές ομορφιάς με μάραθο, που μπορούμε να τις «μαγειρέψουμε» άμεσα και να τις εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα.

jenn-simpson-nru_redgcws-unsplash.jpg
Μαραθόσποροι στη ρουτίνα ομορφιάς /© Jenn Simpson / Unsplash

Τονωτική λοσιόν
Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε 2 κουταλιές σπόρους μάραθου. Περιμένουμε περίπου ένα δεκάλεπτο και στη συνέχεια στραγγίζουμε το υγρό. Πετούμε τους σπόρους και τοποθετούμε το «αφέψημα» σε μπουκάλι που κλείνει καλά. Αν θέλουμε, μπορούμε να συμπληρώσουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι. Η λοσιόν μας είναι έτοιμη. Τη χρησιμοποιούμε μετά τον καθαρισμό του δέρματος, απλώνοντάς την στο πρόσωπο με βαμβάκι.

Αντιγηραντική μάσκα προσώπου
Πρόκειται για μια ελαφριά απολεπιστική μάσκα που αποτελείται από μάραθο και βρώμη. Ανακατεύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο, δύο κουταλάκια βρώμης και 1/4 του φλιτζανιού βραστό νερό. Μόλις μαλακώσουν οι σπόροι και η βρώμη, χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ και προκύπτει μια πηχτή μάσκα. Απλώνουμε στο πρόσωπο για πέντε λεπτά και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice