Δενδρολίβανο: ένα μαγικό βότανο για τα μαλλιά
© Babette Landmesser / Unsplash
Beauty

Δενδρολίβανο: ένα μαγικό βότανο για τα μαλλιά

Αφιέρωσε πέντε λεπτάκια και λίγο λάδι δενδρολίβανου στα μαλλιά σου και θα δεις αποτελέσματα

Συμβουλές ομορφιάς: Το δενδρολίβανο είναι ένα υπέροχο βότανο για τα μαλλιά - Πώς δρα, ποια τα οφέλη του, τρεις τρόποι να το χρησιμοποιήσεις.

Δεν θα σου πούμε πως, με πέντε λεπτά ενασχόλησης με τα μαλλιά σου, θα σταματήσουν να πέφτουν ή να σπάνε ή να κάνουν ψαλίδα. Ούτε θα σου πούμε πως, με πέντε λεπτά φροντίδας, τα μαλλιά σου θα αρχίσουν να λάμπουν και να φωτοβολούν σαν της Σίσσυς Χρηστίδου στις διαφημίσεις. Θα σου πούμε όμως πως αφιερώνοντας πέντε έξτρα λεπτά στη ρουτίνα ομορφιάς των μαλλιών σου, θα βελτιώσεις σημαντικά την υγεία τους.

Θα χρειαστείς μόνο λίγα φυλλαράκια από δενδρολίβανο. Τι νόμιζες; Ότι λάδι από δενδρολίβανο χρησιμοποιούν μόνο στο MasterChef; Ότι τα αιχμηρά φύλλα του μπαίνουν μόνο στις μπριζόλες και τις σαλάτες; Λάθος. Μεγάλο λάθος. Τα βοτάνια της φύσης δεν είναι μόνο για φάγωμα, προσφέρονται και για εξωτερική χρήση. Αυτά χρησιμοποιούσαν οι «παλιοί» πριν εξελιχτεί η χημεία. 

Πάμε στο θέμα μας τώρα. Το δενδρολίβανο είναι ένα υπέροχο φυτό που μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής. Και η καλή κυκλοφορία συμβάλλει στην ανάπτυξη της τρίχας. Μια επιστημονική δοκιμή του 2015 κατέληξε στο συμπέρασμα πως το αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου ήταν εξίσου αποτελεσματικό με τη μινοξιδίλη, ένα συστατικό που περιέχεται σε πολλά προϊόντα και περιορίζει την τριχόπτωση.

Επίσης το δενδρολίβανο έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες, οπότε βοηθά και στον περιορισμό της πυτιρίδας ή της φαγούρας.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το δενδρολίβανο στα μαλλιά σου λοιπόν. Ας δούμε τρεις πανεύκολους τρόπους του πεντάλεπτου.

- Αναμειγνύεις λάδι δενδρολίβανου με λάδι τζοτζόμπας ή τζελ αλόε βέρα και φτιάχνεις μια άκρως ενυδατική μάσκα μαλλιών.

- Φτιάχνεις το δικό σου νερό δενδρολίβανου, με το οποίο ξεπλένεις τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο.

- Ρίχνεις 3 με 5 σταγόνες λάδι δενδρολίβανου στο σαμπουάν σου. Εφαρμόζεις στο κεφάλι και κάνεις μασαζάκι στο σκαλπ για πέντε λεπτά. Ξεπλένεις κανονικά και βάζεις το μαλακτικό όπως συνήθως.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice