Τα 5 καλύτερα tips για το concealer που είδαμε στο TikTok
© Elisa Ph. / Unsplash

Τα 5 καλύτερα tips για το κονσίλερ που είδαμε στο TikTok

Ξέχνα τον «κανόνα του τριγώνου», μια σταγόνα φτάνει και περισσεύει
  • A-
  • A+
Συμβουλές ομορφιάς: Το TikTok και το hashtag #Concealerhack δίνουν μερικά χρήσιμα tips για να χρησιμοποιήσεις το κονσίλερ (concealer).

Μέσα στο χάος του TikTok, όπου κάθε μέρα ξεπηδάει και μια νέα τάση, υπάρχουν κάποια βιντεάκια χρήσιμα. Είναι αυτά που αφορούν κυρίως tips και συμβουλές ομορφιάς. Βλέποντας τα βίντεο καταλαβαίνεις πως μερικοί tiktokers παίζουν το μέικ απ στα δάχτυλα, γνωρίζουν τα μυστικά του, τα οποία δεν τα κρατούν για τον εαυτό τους, αλλά τα μοιράζονται με τον κόσμο.

Υπό το hashtag #Concealerhack, συναντούμε μερικούς «επαγγελματίες» κονσιλερίστας, που έχουν μελετήσει το προϊόν concealer απέξω κι ανακατωτά και δίνουν μερικές εξαιρετικές συμβουλές και τρικάκια. Ο «κανόνας του τριγώνου» είναι πολύ πασέ, απαιτεί πολύ προϊόν και σε κάνει να δείχνει στοκαρισμένη. Οι νέοι κανόνες του TikTok για ένα ανάλαφρο μακιγιάζ είναι εδώ.

Η σταγόνα

Αν δεν έχεις να σκεπάσεις μεγάλους μαύρους κύκλους, τότε χρειάζεσαι μόνο μια στάλα κονσίλερ. Τη βάζουμε στην εσωτερική κάτω πλευρά του ματιού, εκεί που είναι το πιο σκοτεινό του σημείο. Με ένα πινέλο απλώνουμε τη σταγόνα προς την εξωτερική πλευρά.

 

 

Οι δύο γραμμές

Τοποθετούμε μια γραμμή κονσίλερ στην εξωτερική και μία εσωτερική πλευρά του ματιού. Ενώνουμε τη μια γραμμή με την άλλη με το δάχτυλό μας και σβήνουμε σταδιακά το προϊόν.

 

 

Οι βούλες

Βάζουμε τρεις βούλες κονσίλερ κάτω από κάθε μάτι. Βάζουμε μια βούλα δίπλα σε κάθε πτερύγιο της μύτης και κάτω από το κέντρο της. Ενώνουμε τις βούλες με πινέλο σβήνοντας.

 

 

Το εφέ του λίφτινγκ

Στην περίπτωση αυτή το κονσίλερ χρησιμοποιείται ως εφέ για να «σηκώσει» το πρόσωπο. Και πάλι η τοποθέτηση του προϊόντος είναι στρατηγικής σημασίας. Βάζουμε μία γενναία γραμμή στην εξωτερική πλευρά του ματιού (σαν τραβηγμένο αϊλάινερ) και μία στην εσωτερική, από μία γραμμή στα πτερύγια της μύτης και από μία στις άκρες του στόματος (σαν τον Τζόκερ). Βουτάμε το πινέλο μας στην πούδρα και πουδράρουμε σβήνοντας τις αντιθέσεις με το καθαρό πρόσωπο.

 

 

Τα γυαλιά

Με το κονσίλερ ζωγραφίζουμε κυριολεκτικά έναν σκελετό γυαλιών στα μάτια μας. Σχηματίζουμε τον κύκλο, τα πτερύγια και το κομματάκι που ακουμπάει στη μύτη. Σβήνουμε με πινέλο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρεις μουσικοί που κυκλοφορούν σειρές με βερνίκια νυχιών
Τρεις μουσικοί που κυκλοφορούν σειρές με βερνίκια νυχιών
Chen Man photo
Η Dior και το «σωστό πρόσωπο» της Ασιάτισσας γυναίκας
Back to top