Ομορφιά: the next big thing για το 2022

Τα νέα trends στην ομορφιά για τη χρονιά που ξεκινάει

Προϊόντα, τεχνικές καινοτομίες, τάσεις και ιδέες που προκύπτουν στον χώρο της ομορφιάς για το 2022.

Πώς να μιλήσεις για trends όταν, τα τελευταία δύο χρόνια, όλα όσα συμβαίνουν είναι αναπάντεχα; Προσπαθώντας ακόμα να ξεδιαλύνουν τι συνέβη το 2021, οι ειδικοί και επαγγελματίες της ομορφιάς μπόρεσαν να βρουν τις πολυαναμενόμενες καινοτομίες σε έναν χώρο όπου τα συνεχώς νέα προϊόντα συμβαδίζουν με τις ολοένα και πιο ανατρεπτικές ιδέες και στιλ.

Online shopping
© Online shopping / Pixabay

Πανεύκολο shopping με παράδοση αυθημερόν.

Αν θεωρείτε το online shopping εύκολο, τότε ετοιμαστείτε για το ακόμα μεγαλύτερο ατού που όλο και περισσότερα μεγάλα καταστήματα (όπως τα Sephora του εξωτερικού) προσφέρουν: παράδοση αυθημερόν. Ακόμα και για τα πιο δημοφιλή προϊόντα, καταστήματα του εξωτερικού προσφέρουν “παράδοση κατ’οίκον μέσα στην ίδια μέρα”. Οι κυρίως κατηγορίες προϊόντων στις οποίες εφαρμόζεται αυτό είναι είδη ομορφιάς και σωματικής περιποίησης.

Hromata
© Pixabay

Έκρηξη χρωμάτων, σε φρέσκο δέρμα.

Τόσα πολλά συνέβησαν στο πρόσωπό μας τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε με το να πειραματιζόμαστε και να ανεβάζουμε σέλφις. Ήταν δίκαιο και διασκεδαστικό. Έτσι, κυριάρχησε το layering στα χρώματα, το δραματικό conturing και τα φλούο/γκλίτερ/μεταλλικά χρώματα σε σκιές και κραγιόν. Από την άλλη δημιουργήθηκε η ανάγκη για καθαρό, δροσερό πρόσωπο, απαλλαγμένο από την αίσθηση “μάσκας”. Η λύση για το 2022 είναι κάπου στο ενδιάμεσο: σημεία στο πρόσωπο με έντονο χρώμα (π.χ. μία φουτουριστική φλούο σκιά) επάνω σε ένα λείο, καθαρό δέρμα που δηλώνει υγεία. Σκεφθείτε το ως πολύ αρτίστικη τάση.

Wind Ira / Unsplash
© Wind Ira / Unsplash

Μπότοξ διαρκείας και νέοι τρόποι για σφιχτό δέρμα.

Μία από τις πιο συζητημένες κυκλοφορίες της χρονιάς είναι το DAXI, ένας νευροτροποποιητής που μποτοξάρει το δέρμα για έξι με οκτώ μήνες – αυτό σημαίνει μία ή δύο φορές επίσκεψη στον αισθητικό/δερματολόγο το χρόνο, σε αντίθεση με τις 3 και 4 φορές που συμβαίνει μέχρι σήμερα. Το προϊόν περιμένει την επίσημη έγκριση για να βγει στην αγορά, ενώ η Νέα Υόρκη πανηγυρίζει ήδη. Οι δερματολόγοι λένε ότι το 2022 θα κυριαρχήσει το micro-coring, η διαδικασία σφιξίματος του δέρματος και εκτόπισης των ρυτίδων, χωρίς να χρειάζεται face lifting.

Wind Ira / Unsplash
© Wind Ira / Unsplash

Μαλλιά με δυνατά φλούο χρώματα.

Μέρες ολόκληρες αναμονή για ραντεβού με τον κομμωτή, ή πειράματα στο σπίτι με, συνήθως, τραγικά αποτελέσματα. Ή εντελώς καινούργιες προτάσεις. Δύσκολο να φανεί ένα trend για τα μαλλιά με αυτό το μπέρδεμα. Ο κόσμος φαίνεται πια να ζητάει κάτι εύκολο και μακράς διαρκείας για τα μαλλιά. Για το ‘22 παίζουν όλα τα χρώματα και με κυρίαρχη τάση για ανάποδο balayage (σκούρες ρίζες και blending με ανταύγειες). Είναι ιδανικό στιλ για ξανθές που φλερτάρουν με το καστανό, και για καστανές που θέλουν να φωτίσουν το δικό τους χρώμα, συν του ότι δίνει τρισδιάστατη εμφάνιση στο μαλλί. Δεύτερη τάση τα δυνατά, έντονα χρώματα (το σκούρο leather, το ζεστό καστανό, το χρώμα της φράουλας, της καραμέλας, της σαμπάνιας, το χρυσαφί) που “φτιάχνουν τη διάθεση”- και αυτό φαίνεται θα είναι το μάντρα μας και για το 2022.

Pexels / Wellington Cunha
© Pexels / Wellington Cunha

Νοσταλγικό στιλ στο μαλλί.

Αφήσαμε τόσο ατημέλητα τα μαλλιά μας μέσα στις απανωτές καραντίνες ώστε τώρα ο κόσμος θέλει περισσότερη λεπτομέρεια, σχήμα, φόρμα – δηλαδή κάτι που να έχει αναφορές σε κλασικά στιλ. Σκεφθείτε επιστροφή στα φαζαρισμένα ‘70ς με το σινιόν, στο γαλλικό μπομπέ, στο μακρύ μαλλί με τις αφέλειες α λα Τζέιν Μπίρκιν, στα κεφαλομάντηλα (μπαντάνες) και στις κοτσίδες. Και ένα αναπάντεχο comeback: τα τσιμπιδάκια σε κάθε χρώμα που μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα στο κλίμα της νοσταλγίας ενισχύεται και το ασημί γκρι ή λευκό χρώμα, σαν αποδοχή της χαράς για ζωή σε κάθε ηλικία.

Andriyko Podilnyk / Unsplash
© Andriyko Podilnyk / Unsplash

Η “καθαρή” ομορφιά, μέσα και έξω.

Πολλές συζητήσεις σε όλο το διαδίκτυο για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Αλλά, ξέρετε, δεν υπάρχουν οδηγίες. Κάποιοι λένε ότι η “φυσική ομορφιά”, βλέποντάς την, σου δημιουργεί μία αίσθηση ντέζα-βυ που σημαίνει υπάρχει στο μυαλό σου καταχωρημένη σαν αξία. Τον Οκτώβριο του 2021 κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ το Safer Beauty Bill το οποίο απαγόρευε την κυκλοφορία 11 τοξικών χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα στην κατασκευή προϊόντων ομορφιάς και απαιτούσε διαφάνεια στη λίστα όλων των ουσιών που χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία και την αρωματοποιία. Η ανταγωνιστική αγορά λέει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε τέτοιες συμφωνίες αν υπάρξει γενική συμμετοχή από όλους τους κατασκευαστές. Ο κυριότερος μοχλός για αυτή την κίνηση, βέβαια, είναι το ίδιο το κοινό που που εκδηλώσει την προτίμησή του σε προϊόντα “φιλικά προς τον πλανήτη”.

Anthony Tran / Unsplash
Anthony Tran / Unsplash

Προωθημένες λύσεις για “βιώσιμη”ομορφιά.

Μείωση της κατανάλωσης προϊόντων ομορφιάς. Είναι το νέο κίνημα που κυκλοφορεί στα εργαστήρια. Πρωτοπόρος σε αυτό η L'Oréal η οποία δημιούργησε για τα κομμωτήρια μία τεχνολογία που την ονομάζει Water Saver. Πρόκειται για, ένα σύστημα που χρησιμοποιείται από τους στυλίστες στους νεροχύτες στην πίσω μπάρα της αίθουσας, το οποίο προσαρμόζει το σαμπουάν, το conditioner και τη θεραπεία και τα διανέμει απευθείας στο ρεύμα του νερού. Το Water Saver δημιουργεί σταγονίδια νερού που συγκρούονται σύμφωνα με μια καθορισμένη κατεύθυνση και ομοιόμορφη κατανομή. Αυτό μειώνει το μέγεθος των σταγονιδίων νερού κατά 10 φορές και επιταχύνει την ταχύτητά τους, διασφαλίζοντας ότι κάθε σταγόνα νερού που χρησιμοποιείται στο λούσιμο και το ξέβγαλμα των μαλλιών αλλά και του σαμπουάν, του κοντίσιονερ και άλλων θεραπειών, ξεπλένονται ευκολότερα. Συνολικά χρησιμοποιείται 80% λιγότερο νερό, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει και οικιακή παρόμοια συσκευή, το 2023.

Οι ορμόνες, τα φυτά και το δέρμα.

Αν τα τελευταία χρόνια συζητήθηκαν όσο δεν παίρνει οι ρυτίδες, το 2022 θα είναι η χρονιά για τις Ορμόνες. Ή, πιο συγκεκριμένα, οι επιπτώσεις που έχουν τα οιστρογόνα στο δέρμα. Πολλές μάρκες αρχίζουν να εξετάζουν πιο προσεκτικά πώς η απώλεια οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να εκδηλωθεί ως γήρανση του δέρματος. Οι ερευνητές λένε ότι η απώλεια οιστρογόνων επηρεάζει τη σφριγηλότητα, το πάχος, την ενυδάτωση και την ικανότητα του δέρματος να επιδιορθώνει τις βλάβες από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες. Για να καταπολεμηθεί αυτό, πολλές μάρκες διερευνούν τη χρήση φυτο-οιστρογόνων, δηλαδή ενώσεων που προέρχονται από φυτά όπως η σόγια, το λινάρι και τα σταφύλια που έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τα φυτο-οιστρογόνα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την πρόληψη ή την επιβράδυνση των σημαδιών γήρανσης που εμφανίζονται λόγω της απώλειας οιστρογόνων.

Engin Akyurt / Unsplash
© Engin Akyurt / Unsplash

Stress Care: το νέο Beauty Care.

Το στρες, όλοι το λέμε, επηρεάζει απόλυτα τις ζωές μας. Λίγοι όμως σκεφτόμαστε και τι κάνουμε για να το καταπολεμήσουμε – και τι επιπτώσεις έχει αυτό στην εμφάνισή μας. Από την περιποίηση του δέρματος μέχρι τα συμπληρώματα, μια νέα κατηγορία προϊόντων στοχεύει στις επιπτώσεις που έχει το στρες στο σώμα και σας βοηθά να διαχειρίζεστε καλύτερα τα καθημερινά σας επίπεδα στρες. Οι ψυχο-δερματολόγοι λένε ότι αν και το χρόνιο στρες υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, μόλις τις τελευταίες δεκαετίες καταλάβαμε τα θεμέλιά του. Η επιβλαβής συνέπεια του χρόνιου στρες επηρεάζει κάθε όργανο του σώματος και το επίμονο στρες έχει ως αποτέλεσμα την κυτταρική γήρανση, αφυδάτωση του δέρματος, αυξημένες ρυτίδες και λέπτυνση του δέρματος. Περιμένουμε προϊόντα που θα προκύψουν με κύριο στόχο την προσωπική καταπολέμηση του στρες σε συνδυασμό με θεραπείες. Αν ελέγξουμε το φυσικό, το πνευματικό και το συναισθηματικό στρες, τότε μία νέα εικόνα της ομορφιάς μας θα αποκαλυφθεί στη ζωή μας. Και μόνο η σκέψη σε κάνει να λες “Ναι, ίσως το 2022 να είναι, επιτέλους, μία καλύτερη χρονιά”.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice