Συμβουλές ομορφιάς: Πώς να φροντίσουμε το δέρμα μας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα αεροπορικό ταξίδι.
© Westwind Air Service / Unsplash
Beauty

Φροντίδα του δέρματος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πτήση

Πώς να περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα ταξίδι με αεροπλάνο

Συμβουλές ομορφιάς: Πώς να φροντίσουμε το δέρμα μας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα αεροπορικό ταξίδι.

Τώρα που κάπως χαλαρώσαμε σε σχέση με τον κορωνοϊό, μπορούμε να ονειρευόμαστε αποδράσεις και ταξίδια. Όταν μιλάμε για ταξίδι με αεροπλάνο, υπάρχουν πάντα δεκάδες πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε και να προετοιμάσουμε πριν την πτήση: από το να έχουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού και να πακετάρουμε μερικά σαντουιτσάκια για τη λιγούρα μέχρι το πώς να θωρακίσουμε το δέρμα μας στις αντίξοες συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει. Το μεγάλο υψόμετρο, η υψηλή έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, ο ανακυκλούμενος αέρας, τα χαμηλά ποσοστά υγρασίας εντός του αεροπλάνου είναι επιβαρυντικοί παράγοντες για την υγεία της επιδερμίδας μας.

Πώς να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επιβίβασή μας σε αεροπλάνο επομένως;

Πριν την πτήση
Πριν ανέβουμε στο αεροπλάνο καλό θα είναι να μη χρησιμοποιήσουμε καθόλου μακιγιάζ. Το δέρμα μας θα υποβληθεί έτσι κι αλλιώς σε δύσκολες συνθήκες, δεν χρειάζεται να το επιβαρύνουμε περισσότερο. Αν η πτήση είναι νυχτερινή, αρκεί ένας καλός καθαρισμός και μια καλή ενυδάτωση. Αν η πτήση γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, απαιτείται η χρήση ενός αντηλιακού υψηλού δείκτη προστασίας. Επίσης απαραίτητη είναι η επάλειψη των χεριών με μια σχετική κρέμα και balm στα χείλη. Πολύ σημαντική είναι και η επιλογή της θέσης. Μπορεί να μας αρέσει το παράθυρο, αλλά μια θέση στον διάδρομο μας επιτρέπει να σηκωνόμαστε και να κινούμαστε, πράγμα που κάνει καλό στην κυκλοφορία του αίματος.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης
Απλώνουμε πού και πού, όταν νιώθουμε να «τραβάει» το δέρμα μας, έναν ορό ή μια ενυδατική κρέμα για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την ξηρότητα του αέρα. Επίσης, κατά την πτήση αποφεύγουμε τα αλμυρά σνακς που προκαλούν κατακράτηση υγρών, άρα πρήξιμο, και το αλκοόλ για τον ίδιο λόγο.

Μετά την πτήση
Πρώτο βήμα είναι ένας καλός καθαρισμός του προσώπου. Αν υπάρχει η δυνατότητα, κάνουμε ντουζάκι και πλένουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, χρησιμοποιούμε μαντιλάκια καθαρισμού. Συνεχίζουμε με την ενυδατική μας κρέμα. Καλά μας αεροπορικά ταξίδια!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice