Συμβουλές ομορφιάς: Τι είναι το αντίστροφο λούσιμο και γιατί ενδείκνυται για όσους έχουν λεπτά και αραιά μαλλιά.
© Element5 Digital / Pexels
Beauty

Έχεις λεπτά και αραιά μαλλιά; Άλλαξε τον τρόπο που λούζεσαι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αντίστροφο λούσιμο

Συμβουλές ομορφιάς: Τι είναι το αντίστροφο λούσιμο και γιατί ενδείκνυται για όσους έχουν λεπτά και αραιά μαλλιά.

Σας φαίνονται τα μαλλιά σας λεπτά και αραιά χωρίς όγκο; Μήπως «λαδώνουν» πολύ σύντομα μετά από το λούσιμο; Αν αντιμετωπίζετε ένα από τα δύο προβλήματα, ίσως ευθύνεται η σειρά με την οποία εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών κατά το λούσιμο. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκε μία λύση, την οποία ας την ονομάσουμε αντίστροφο λούσιμο.

Το όνομα ίσως είναι παραπλανητικό, καθώς δεν μιλάμε για τη φορά με την οποία απλώνουμε το σαμπουάν, από τη ρίζα προς τις άκρες ή ανάποδα. Το αντίστροφο λούσιμο αφορά την αλλαγή σειράς στην εφαρμογή των προϊόντων. Τι κάνουμε κατά κανόνα όταν λουζόμαστε; Πρώτα πλενόμαστε με το σαμπουάν, στη συνέχεια εφαρμόζουμε το κοντίσιονερ και τέλος ξεβγάζουμε. Η τάση θέλει να κάνουμε ακριβώς το ανάποδο, δηλαδή πρώτα το κοντίσιονερ και μετά το σαμπουάν.

Συγκεκριμένα, βρέχουμε τα μαλλιά μας, απλώνουμε το κοντίσιονερ από τη ρίζα μέχρι τις άκρες και κάνουμε χαλαρό μασαζάκι ή χτενιζόμαστε. Μόλις περάσουν τα πέντε λεπτά, ξεπλένουμε με νερό και λουζόμαστε με σαμπουάν. Απλούστατο!

Η λογική του αντίστροφου λουσίματος βασίζεται στη θεωρία ότι το μαλακτικό θα εμποτίσει με θρεπτικά συστατικά την τρίχα, θα ενυδατώσει τα μαλλιά και θα κλειδώσει την υγρασία τους, ώστε να είναι υγιή, λαμπερά και ελαστικά. Με δεδομένο ότι στη συνέχεια θα λουστούμε με σαμπουάν, το κοντίσιονερ, το οποίο βαραίνει την κόμη, θα απομακρυνθεί.

Ο νέος τρόπος λουσίματος αφορά όσους έχουν λεπτά ή λιπαρά μαλλιά που έχουν την τάση να «πατικώνονται» γρήγορα. Όσοι εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία γνωρίζουν πως, ακόμα και στο ορθόδοξο λούσιμο, δεν πρέπει να βάζουν μαλακτικό στη ρίζα, αλλά μόνο στο υπόλοιπο μαλλί. Σημειωτέον, ότι το αντίστροφο λούσιμο είναι ένα καθαρά αισθητικό μέτρο. Δεν θα χοντρύνει η τρίχα με το αναποδογύρισμα της διαδικασίας, απλώς θα δείχνει πιο ογκώδης.

Το τρικ βοηθά και όσους έχουν αραιά μαλλιά. Δεν θα πυκνώσουν μεν, αλλά το λούσιμο σε δεύτερο χρόνο θα εξαφανίσει τα υπολείμματα από ένα «βαρύ» προϊόν και θα κάνει το κεφάλι τους να φαίνεται πιο «γεμάτο». Ως γνωστόν, τα βαριά προϊόντα αναδεικνύουν τα κενά.

Τέλος, μοιάζει άσχετο, αλλά με το αντίστροφο λούσιμο επωφελούνται και τα δέρματα με ακμή. Το κοντίσιονερ λόγω των λιπαρών συστατικών του τη φουντώνει. Εφόσον πλέον ξεπλένεται πλήρως με σαπούνισμα και όχι με ένα απλό ξέπλυμα, η επιβάρυνση της επιδερμίδας είναι μηδαμινή.

Ακόμα και αν με το αντίστροφο λούσιμο δεν θα πετύχουμε τον όγκο των μαλλιών της Ελένης Μενεγάκη, τουλάχιστον θα έχουμε καταφέρετε να φαινόμαστε φρεσκολουσμένες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γιατί; Γιατί αν το κοντίσιονερ δεν ξεπλυθεί καλά, λαδώνει τα μαλλιά μάνι μάνι. Είναι λίγο; Καθόλου!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice