13 σταρ και τα μυστικά ομορφιάς τους
Η Μέριλιν Μονρόε / © AFP PHOTO/FILES
Beauty

13 σταρ και τα μυστικά ομορφιάς τους

Η πριγκίπισσα Σίσι κοιμόταν με κρέας στο πρόσωπο και η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ δεν κόβει τα νύχια της

13 μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος που έμειναν στην ιστορία για την ομορφιά τους - Αυτά ήταν τα μυστικά τους.

Τα χρόνια περνάνε, το κυνήγι της ομορφιάς μένει. Τα παλιά τα χρόνια, οι άνθρωποι είχαν πολύ περιορισμένα μέσα και υλικά για να τα χρησιμοποιήσουν στη ρουτίνα της ομορφιάς τους. Σήμερα η ποικιλία καλλυντικών και προϊόντων φροντίδας είναι τεράστια, ωστόσο, έχουμε να διδαχτούμε πολλά από το παρελθόν και από τις πρακτικές σε θέματα καλαισθησίας. Ας δούμε τα μυστικά ομορφιάς που χρησιμοποιούσαν μερικές διαχρονικές ιστορικές προσωπικότητες.

Η Κλεοπάτρα, αφού έβγαινε από το μπάνιο, με τα γάλατα και τα μέλια, φορούσε σκιά ματιών από θρυμματισμένο lapis lazuli. Σιγά μην το κοπανούσε η ίδια στο γουδί βεβαίως βεβαίως. Οι μισοί Αιγύπτιοι ίδρωναν χτίζοντας πυραμίδες και οι άλλοι μισοί ίδρωναν κοπανώντας lapis lazuli για την καλλονή τους.

Η Μαρία Αντουανέτα, καθώς δεν υπήρχε κονσίλερ εκείνα τα χρόνια, κάλυπτε τα σημάδια και τις ατέλειές της στο πρόσωπο ζωγραφίζοντας πάνω τους αστεράκια, καρδούλες και φεγγάρια. Σαν σε παιδικό πάρτι.

Η πριγκίπισσα της Αυστρίας Σίσι κοιμόταν φορώντας μια μάσκα φτιαγμένη από ωμό κρέας και δέρμα. Κιμάς ή μπριζολίδια σαν του Κωνσταντάρα άραγε;

Η Νταϊάν Βρίλαντ και η Μαντάμ Βιρτζινί Γκοτρό, το μοντέλο που ποζάρει στον εμβληματικό πίνακα Madame X του John Singer Sargent, έβαζαν ρουζ και στα αυτιά τους. (Το ρουζ) δεν κουφαίνει, ομορφαίνει.

320px-madame_x_madame_pierre_gautreau_john_singer_sargent_1884_unfree_frame_crop.jpg
«Το πορτρέτο της Madame X» του by John Singer Sargent / Wikipedia

Η Μπέτι Γκραμπλ, από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς, pin-up girl, sex symbol, χορεύτρια, μοντέλο και τραγουδίστρια που μεγαλούργησε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα στην Αμερική, ξεχώριζε για τα καλλίγραμμα πόδια της, τα οποία είχε ασφαλίσει το 1943 έναντι ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Τα περιποιούνταν και τα ενυδάτωνε με cold cream. Όπου cold cream, είναι ενυδατικές κρέμες που απορροφούνται αμέσως και αφήνουν μια αίσθηση δροσιάς. Κρυάδες (not)!

Η χαρακτηριστική λάμψη της Μέριλιν Μονρόε οφειλόταν σε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης που χρησιμοποιούσε ως βάση του μακιγιάζ της. Θα μπορούσε να είναι μαζορέτα του Παναθηναϊκού.

Η Λάιζα Μινέλι βάσισε και βασίζει την ομορφιά της στις μακριές της βλεφαρίδες. Όπως λέμε, βλεφαρίδα κάγκελο.

Η Ντόλι Πάρτον έχει στην κατοχή της 365 περούκες, μία για κάθε μέρα του χρόνου. Όλες φουσκωτές, για να της δίνουν μπόι. 

Σε αντίθεση με τον άνδρα της διαφήμισης που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ, ο Ναπολέων Βοναπάρτης κατανάλωνε 50 μπουκάλια κολόνιας κάθε μήνα. Καλύτερα να τον τάιζες παρά να τον αρωμάτιζες τον Ναπολέοντα.

Οι σουφραζέτες της Νέας Υόρκης φορούσαν κόκκινο κραγιόν, δωρεά της Elizabeth Arden, ως σύμβολο δύναμης και επανάστασης. Κανονικός κόκκινος στρατός!

Η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ έχει πάντα μακριά νύχια. Τα έκοψε μόνο μία φορά για τις ανάγκες ενός ρόλου το 1983. Όπως λέει και το άσμα, είχε ένα φεγγάρι σαν κομμένο νύχι, άλλο να το λες, άλλο να σου τύχει.

Η Τζόαν Κρόφορντ έριχνε κάθε πρωί στο πρόσωπό της παγωμένο νερό. Επαναλάμβανε τη διαδικασία 40 φορές. Γιατί δεν καθόταν κάτω από κάνα καταρράκτη;

Το μυστικό ομορφιάς της Σοφίας Λόρεν ήταν το ελαιόλαδο. Βάλε λάδι και λάμπε όλο το βράδυ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice