beauty
© Pexels / Ali Pazani
Beauty

10 tips ομορφιάς παντός καιρού

Συμβουλές που κάνουν ομορφότερη την κάθε μέρα.

Δέκα συμβουλές παντός καιρού για την καθημερινή σας ομορφιά.

1. Το πρωινό ξύπνημα μπορεί να κρύβει έναν εφιάλτη: πρησμένα μάτια και σακαούλες. Για να αποφύγετε να βγείτε με μία τέτοια εικόνα στο πρόσωπό σας, κρατήστε ενυδατωμένη την περιοχή κάτω από τα μάτια με μία κρέμα ματιών.

2. Ο καιρός ανοίγει και ένας ωραίος ήλιος πάντα μας προκαλεί να καθίσουμε λίγο με το πρόσωπο στραμμένο στη ζεστασιά του. Αν έχετε λεπτά, ανοιχτόχρωμα μαλλιά, θυμηθείτε να απλώνετε μία λοσιόν στην περιοχή πάνω από τα φρύδια και σε όλη τη γραμμή των μαλλιών μέχρι κάτω στο λαιμό πριν κάνετε ηλιοθεραπεία στο πρόσωπο – και μάλιστα να την απλώνετε με κυκλικές κινήσεις.

3. Μερικές φορές μπορεί να νοιώθετε πολύ κουρασμένη για να πλύνετε το πρόσωπό σας πριν τον βραδινό ύπνο. Για αυτές τις περιπτώσεις, να κρατάτε πάντα δίπλα σας στο κομοδίνο υγρά μαντηλάκια για να μη ξυπνάτε το πρωί με λιωμένο μακιγιάζ σαν πρωταγωνίστρια ταινίας τρόμου.

4. Ετοιμάζεστε για χαλάουα με κερί; Πριν πάτε, πάρτε ένα με δύο παυσίπονα που θα σας βοηθήσουν να αντέξετε τον πόνο.

5. Ο καλύτερος τρόπο για να αποφεύγετε τα σπυράκια από γυρισμένες τρίχες, είναι να κάνετε απολέπιση συχνά, η οποία σας καθαρίζει την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα και αφήνει ελεύθερες τις τρίχες να βγουν στην επιφάνεια.

beauty
© Pexels / Nataliya Vaitkevich

6. Τα καρότα, εκτός από πεντανόστιμο σαλατικό και βοηθητικό στο ωραίο, χρυσαφί χρώμα από τον ήλιο, κάνουν και πολύ καλό στα μαλλιά. Δίαιτα, νοστιμιά και ομορφιά, τρία σε ένα.

7. Η καλύτερη στιγμή για να βάζετε κρέμες στο σώμα σας είναι μετά το ντους γιατί τότε το δέρμα έχει απολιπανθεί. Θα το νοιώσετε αμέσως πιο ελαστικό και φρέσκο.

8. Πόσο καιρό κρατάτε τη μάσκαρα και το υγρό eyeliner; Οι εταιρείες καλλυντικών συμβουλεύουν να τα αλλάζετε κάθε 3-4 μήνες, αρκεί βέβαια να κρατήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη σχέση τιμής προϊόντος και συχνότητα χρήσης. Και να σκεφθείτε ότι ένα “ληγμένο” προϊόν μπορεί να είναι επικίδυνο για να το βάλετε στα μάτια σας.

9. Για να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών ζωντανό περισσότερο, χρησιμοποιήστε σαμπουάν και μαλακτικά που έχουν σχεδιαστεί για βαμμένα μαλλιά.

10. Για να πλύνετε το πρόσωπό σας χρησιμοποιείτε σαπούνι κρέμα ή γαλάκτωμα. Τα σαπούνια κρέμας είναι λιγότερο αποξηραντικά για το δέρμα από το σαπούνι τζελ.

beauty
© Pexels / Ali Pazani

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice