Κοπέλα με σγουρά μαλλιά καθισμένη δίπλα σε παράθυρο φορώντας μαύρα ρούχα βάζει κρέμα στα πόδια της
© Pexels/ Cottonbro
Beauty

5 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με την ενυδατική σώματος

Μήπως ενυδατώνεις την επιδερμίδα του σώματός σου με λάθος τρόπο;

Εφαρμογή κρέμας σώματος: Αυτά είναι τα πιο κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγεις.

Όταν μιλάμε για θέματα skincare και αντιγήρανσης, συνήθως επικεντρωνόμαστε στο πρόσωπο, αφήνοντας στην άκρη το υπόλοιπο σώμα. Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι εξίσου σημαντική για κάθε εκατοστό του σώματός μας, και φυσικά, για κάθε τύπο επιδερμίδας. Είτε έχουμε ένα δέρμα ξηρό, λιπαρό ή ευαίσθητο, η σωστή ενυδάτωσή του είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για να παραμείνει λείο, ελαστικό και υγιές. Ωστόσο, ενώ η διαδικασία είναι θεωρητικά απλή και εύκολη (εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα σώματος καθημερινά), υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουμε όλοι. Οι αστοχίες αυτές λοιπόν όχι μόνο μπλοκάρουν τα αποτελέσματα που θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά είναι ικανές να δημιουργήσουν ακόμα και ερεθισμούς.

Από τη διαδικασία εφαρμογής μέχρι τη χρήση μιας λανθασμένης φόρμουλας, μάθε ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που ίσως κάνεις με την ενυδατική κρέμα σώματος. Υπάρχουν λύσεις για να τα διορθώσεις, κερδίζοντας μια όμορφη επιδερμίδα, μακροπρόθεσμα.

Γυναίκα καθισμένη σε κρεβάτι απλώνει ενυδατική κρέμα στα πόδια της
© Pexels/ Sora Shimazaki

1. Δεν απλώνεις την κατάλληλη ποσότητα, παραλείποντας κάποια σημεία

Μην τσιγκουνεύεσαι ποτέ με την ενυδατική σου. Δεν εννοούμε να αδειάσεις ένα ολόκληρο μπουκάλι στο σώμα σου, αλλά να απλώνεις κάθε φορά μια γενναιόδωρη ποσότητα στο δέρμα σου, όσο πιο ομοιόμορφα μπορείς. Επίσης, μην ξεχνάς κάποια σημεία όπως τα πόδια ή την πλάτη επειδή «είναι χειμώνας ακόμα και δε φαίνονται». Το δέρμα του σώματος όπως και του προσώπου χρειάζεται τακτική ενυδάτωση για να διατηρείται λαμπερό.

Γυναικεία χέρια κρατούν σωληνάριο ενυδατικής κρέμας
© Pexels/ Yan Krukov

2. Επιλέγεις κρέμες σώματος με λάθος κριτήρια

Ανεξάρτητα από το πόσο δημοφιλές είναι ένα προϊόν, αν είναι οργανικό, φυτικό, ακόμα και αν μυρίζει μαγικά, αν δεν ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου, δεν πρόκειται να καλύψει τον σκοπό του. Δώσε λοιπόν πολύ μεγάλη προσοχή στις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Είναι κανονική, ξηρή, λιπαρή, ευαίσθητη; Αντιμετωπίζει ιδιαιτερότητες όπως ερυθρότητα ή μελάγχωση; Ένα καλό tip είναι να προτιμάς απλές φόρμουλες με εδραιωμένα ενυδατικά συστατικά όπως τα ceramides, τα έλαια ψυχρής έκθλιψης ή το βούτυρο καριτέ.

Γυναίκα καθισμένη σε κόκκινο χαλί απλώνει ενυδατική κρέμα στα πόδια της
© Pexels/ Sora Shimazaki

3. Δεν την εφαρμόζεις την κατάλληλη στιγμή

Το πόσο καλά θα λειτουργήσει μια κρέμα σώματος εξαρτάται κυρίως από το πότε θα εφαρμοσθεί. Και τι σημαίνει αυτό; Οι περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν από το ντουζ, στεγνώνουν καλά το σώμα τους με μια πετσέτα και ύστερα καταφεύγουν στην ενυδάτωση. Αυτό δεν συνιστάται. Οι κρέμες και οι λοσιόν σώματος διεισδύουν πολύ καλύτερα στην επιδερμίδα όταν είναι είναι ελαφρώς βρεγμένη. Έτσι, την επόμενη φορά μετά το ντουζ, άφησε το δέρμα σου λίγο νωπό (δοκίμασε να σκουπιστείς ταμποναριστά) και άπλωσε άμεσα την ενυδατική σου.

Γυναίκα καθισμένη στο πάτωμα βάζει ενυδατική κρέμα στα χέρια της
© Pexels/ Yaroslav Shuraev

4. Αλλάζεις πολύ συχνά το προϊόν

Υπάρχουν άπειρες κρέμες σώματος στην αγορά και σίγουρα θα θέλαμε να δοκιμάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες. Στην πραγματικότητα, όμως, το δέρμα μας αγαπάει τη συνήθεια. Έτσι, αν αλλάζεις συνεχώς τη μια κρέμα μετά την άλλη, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις την ισορροπία του, έχοντας ως αποτέλεσμα περαιτέρω ξηρότητα και ερεθισμούς. Επομένως, είναι προτιμότερο το να μείνεις σε ένα προϊόν αν δεις ότι λειτουργεί σωστά και, αν χρειάζεσαι ανά διαστήματα μια έξτρα ενυδάτωση, απλά πρόσθεσε παραπάνω ποσότητα.

Γυναικεία χέρια απλώνουν το ένα στο άλλο απολεπιστική κρέμα
© Pexels/ Pavel Danilyuk

5. Ξεχνάς την απολέπιση

Όταν η επιδερμίδα σου είναι θαμπή και εμφανίζει πολύ έντονη ξηρότητα, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να απλώσεις μια ενυδατική σωστά; Με αυτόν τον τρόπο δύσκολα βλέπεις αποτελέσματα και να γιατί: Το ξηρό δέρμα, στην πραγματικότητα, καλύπτεται από μια στρώση νεκρών κυττάρων στην επιφάνειά του. Έτσι, όση ενυδατική και να απλώνεις, τα συστατικά δεν καταφέρνουν να εισχωρήσουν εσωτερικά. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις πρωτίστως είναι μια απλή απολέπιση με κάποιο scrub σώματος. Η διαφορά θα είναι θεαματική.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice