Ένα κορίτσι.
© Unsplash
Beauty

5 tips για να σπρώξουμε την εμφάνιση των ρυτίδων στο μακρινό μέλλον

For ever young!

Συμβουλές ομορφιάς: 5 tips για να καθυστερήσουμε την εμφάνιση των ρυτίδων και των σημαδιών του χρόνου στο πρόσωπο και το σώμα μας.

Παρόλο που η γήρανση παύει όλο και περισσότερο να θεωρείται «αμάρτημα», είναι απολύτως ανθρώπινο και φυσικό το να θέλουμε να επιβραδύνουμε την έλευσή της. Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα κακό στις ρυτίδες, αλλά αν μπορούμε να σπρώξουμε την εμφάνισή τους στο μέλλον, έστω και για μερικά χρόνια, ας το προσπαθήσουμε.

Πέρα από το να αγοράσουμε καλές ενυδατικές και ορούς ή να κάνουμε τις ενεσούλες μας, μπορούμε να αλλάξουμε απλώς συμπεριφορά και να υιοθετήσουμε μερικές συνήθειες που προλαμβάνουν τα ίχνη που αφήνει πάνω μας ο χρόνος στο πέρασμά του κι επιμηκύνουν τα νιάτα μας. Τι κάνουμε λοιπόν;

Κοιμόμαστε ανάσκελα
Η συμβουλή εξηγείται επιστημονικά. Γιατί κρεμάει το δέρμα μας; Λόγω της άτιμης βαρύτητας. Αν δε φοράμε σουτιέν, πέφτει το στήθος μας. Αν κοιμόμαστε μπρούμυτα, πέφτει το δέρμα του προσώπου. Ο ανάσκελος ύπνος τραβάει τα χαρακτηριστικά μας προς τα πίσω· κάτι σαν λίφτινγκ αλλά τελείως ανώδυνο και ανέξοδο. Επίσης επιτρέπει στις κρέμες που έχουμε απλώσει πριν τον ύπνο να απορροφηθούν σωστά από την επιδερμίδα κι όχι από το μαξιλάρι.

Τέλος με τις δίαιτες
Οι εξαντλητικές δίαιτες δεν είναι μια υγιεινή διαδικασία. Δεν είναι ρεαλιστικές, μας καταδικάζουν σε μόνιμη πείνα και, κυρίως, έχουν πρόσκαιρα αποτελέσματα. Το κυμαινόμενο βάρος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ελαστικότητας στην επιδερμίδα. Διατηρώντας ένα σταθερό βάρος μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας τακτικής κίνησης, διατηρούμε ένα σταθερά σφριγηλό και απαλό δέρμα.

Φοράμε γυαλιά ηλίου
Ο ήλιος είναι ο πιο επιβαρυντικός παράγοντας στη γήρανση του δέρματος. Εκτός από την καθημερινή χρήση αντηλιακού, προστατεύουμε και τα μάτια μας φορώντας γυαλιά ηλίου. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ μπορεί να σώσει το πρόσωπό μας από τα «πόδια της χήνας».

Βελτιώνουμε τη στάση του σώματος
Όσο μεγαλώνουμε, καμπουριάζουμε. Και παρόλο που, όταν ποζάρουμε για σέλφι, ξέρουμε ακριβώς πώς να σταθούμε και πώς να ισιώσουμε τους ώμους και την πλάτη μας, γίνεται το κλικ και τα ξεχνάμε όλα και γέρνουμε. Η σωστή στάση του σώματος είναι σημαντική και πρέπει να την υιοθετήσουμε έστω και αργά. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά! Ασκήσεις γιόγκα και πιλάτες, μια ειδική καρέκλα γραφείου και μια συνεχής αυτο-υπενθύμιση «μην καμπουριάζεις» και «στάσου σαν να κατάπιες μπαστούνι» θα διορθώσουν τις ατέλειες και θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή μας.

Άσκηση και πάλι άσκηση
Αν θέλουμε να νιώθουμε και να φαινόμαστε νέοι, πρέπει να κινούμαστε. Διαλέγουμε και παίρνουμε: πάμε γυμναστήριο, κάνουμε μαθήματα χορού, πηγαίνουμε για πεζοπορίες στη φύση, κάνουμε ποδήλατο ή απλώς βγαίνουμε για περπάτημα στην πόλη. Όλα αυτά δε θα σβήσουν τις ρυτίδες μας, αλλά θα μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Η φυσική άσκηση είναι παράγοντας ευεξίας και υγείας. Και από υγεία και ευεξία σφύζουν οι νέοι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice