Σήκωσε ψηλά τα μαλλιά σου να φανεί η αρχοντιά σου

Δεν είναι νέο αλλά αναγκαίο

Αν έχεις μακριά μαλλιά και ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο υπάρχει τρόπος σε λίγα λεπτά να είσαι και καλοχτενισμένη και δροσερή. 

Φέτος η ζέστη είναι ανυπόφορη. Όπως και πέρυσι θα μου πεις. Απλά κάθε χρόνο αντέχετε όλο και λιγότερο. Άσε που χρόνο με το χρόνο τα κοντά κουρέματα γίνονται όλο και πιο δελεαστικά.

Είναι γεγονός, όσες έχουμε ακόμα μακριά μαλλιά είμαστε ακριβώς ένα τσακ από το να κάνουμε το μεγάλο βήμα. Να τα κόψουμε. Ζηλεύουμε το υπέροχο κοντό wet look της φίλης. Σε ένα λεπτό έτοιμη, δροσερή και περιποιημένη. 

Η πραγματικότητα δεν είναι εικόνα του instagram. Αλλά τι να κάνουμε που κάποιες από εμάς λειτουργούμε σαν τον Σαμψών; Νομίζουμε ότι άμα κόψουμε τα μαλλιά μας θα χάσουμε τη δύναμή μας. Τη γοητεία μας. Και έτσι το αναβάλουμε λίγο ακόμα και ψάχνουμε τρόπους επιβίωσης κάτω από τον καυτό ήλιο.

Και χωρίς πιστολάκι ή ψαλίδι τι μπορείς να κάνεις;

Μια από τις πιο διάσημες κομμώτριες η Mara Roszak μας δείχνει έναν όχι ακριβώς νέο τρόπο αλλά διαχρονικό για ένα γρήγορο και κομψό χαμηλό σινιόν που θα μας κρατήσει όσο πιο δροσερές και καλοχτενισμένες γίνεται.
  • Βήμα 1. Προσθέστε ένα λάδι μαλλιών για να εξασφαλίσετε ένα γυαλιστερό φινίρισμα.
  • Βήμα 2. Πάρτε μια χτένα με αραιά και λεπτά δόντια για να δημιουργήσετε ένα ίσιο και στρωμένο κεντρικό τμήμα. Τραβήξτε τα μαλλιά πίσω σε μια χαμηλή αλογοουρά. Ασφαλίστε τα σφιχτά με ένα λαστιχάκι.
  • Βήμα 3. Τυλίξτε ή στρίψτε τα μαλλιά γύρω από το λαστιχάκι για να δημιουργήσετε ένα κουλούρι και χρησιμοποιήστε φρουκέτες ή τσιμπιδάκια για να το κρατήσετε στη θέση του. Για πιο ανάλαφρο λουκ αφήστε έξω μερικές τουφίτσες μπροστά στα αυτιά σας.

Και μερικές ακόμα εύκολες και πρακτικές αλογοουρές και χαμηλοί κότσοι να τη βγάλουμε και φέτος. Όσο για του χρόνου ίσως τελικά υποκύψουμε σε ένα εντυπωσιακό κοντό με άποψη κούρεμα.


Δεν ξεχνάμε: είτε κοντά μαλλιά είτε τραβηγμένα προς τα πίσω το δέρμα του προσώπου μας τώρα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη από φροντίδα και ενυδάτωση. Ποτέ χωρίς αντηλιακό, με  ή χωρίς χρώμα. Εξίσου σημαντικά τα μάτια μας, χρειάζονται και αυτά προστασία. Ο ήλιος είναι φίλος μας, ο καυτός ήλιος όχι.