Φυσικά νύχια δεν σημαίνει απεριποίητα νύχια

Μήπως διανύουμε τον μήνα που όλα χρειάζεται να γίνουν πιο απλά και χαλαρά;

Μανικιούρ ημιμόνιμο σε πολλές συνέχειες δεν κάνει καλό στα νύχια. Χρειάζεται να τα αφήνουμε στη φυσική τους κατάσταση πού και πού.

- Σας το είχα πει. Δεν γίνεται να τα ξανακάνετε ημιμόνιμο. Πρέπει να τα αφήσετε να ξεκουραστούν.
- Ναι, μου το είχατε πει αλλά έχω γαμο-βάφτιση.
- Και την προηγούμενη φορά που κάναμε το γοργονέ τα ίδια μου είπατε.
- Όχι, σκέτο βάπτιση σας είπα. Τώρα έχω διπλό. Γάμο και βάπτιση. Και δεν κάναμε το γαλλικό αλλιώς που λέγαμε...
- Το είχαμε κάνει μετά τα φωσφοριζέ, και πριν τα πράσινα. Το θυμάμαι. Εξάλλου τα βγάζω φωτογραφίες για το instagram.
- Α, μάλιστα, και τώρα τι θα κάνω; Θα πάω με τα νύχια έτσι;
- Όχι, θα τα φτιάξουμε, αλλά με απλό μανό, όχι ημιμόνιμο, αλλά θα μου υποσχεθείτε ότι θα τα αφήσετε να ξεκουραστούν.

Τελικά δεν έγινε και καμιά μεγάλη καταστροφή. Τα νέα μανό είναι εξίσου εντυπωσιακά και κρατάνε. Βγαίνουν πιο εύκολα, και στο σπίτι, αλλάζεις πιο συχνά το χρώμα. Μια χαρά θα περάσουμε και φέτος!

Πολλές φορές βλέπουμε γύρω μας μονόχρωμα νύχια nude ή τελείως φυσικά και τα θεωρούμε άχαρα και άτονα. Οι ειδικοί όμως θα διαφωνίσουν μαζί μας. Σύμφωνα με τους nail experts, τα μονόχρωμα nude νύχια ή τα τελείως άβαφα φυσικά θεωρούνται κομψά και θηλυκά λόγω της καθαρότητας που βγάζουν. Ας κάνουμε λοιπόν μια μικρή αποχή από το ημιμόνιμο μανικιούρ, αφήνοντας τα άβαφα για λίγες μέρες. Μια «ανάσα» πριν το επόμενο χρώμα, σχέδιο ή nail art!

Οι περισσότερες γυναίκες κάνουμε μανικιούρ – πεντικιούρ για αισθητικούς λόγους όμως το βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι η υγεία των νυχιών μας. Ας βάλουμε λοιπόν σε προτεραιότητα την περιποίηση των άκρων μας.

Το ημιμόνιμο μανικιούρ δεν είναι απλά μια νέα τάση. Είναι η επιλογή μας τα τελευταία χρόνια καθώς διαρκεί περίπου 3 εβδομάδες και όλο και περισσότερες το προτιμούμε σε σχέση με το απλό μανικιούρ.
Αλλά ως γνωστόν όπου υπάρχουν θετικά υπάρχουν και τα αντίστοιχα αρνητικά για το κάθε πράγμα, καλό θα ήταν να μην τα αγνοούμε.

  • Πριν το ξεκινήσεις πρέπει να κάνεις ένα καλό μανικιούρ. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να το διατηρήσεις σαν την πρώτη ημέρα.
  • Χρησιμοποιούμε λαδάκι για τις παρανυχίδες το οποίο ταυτόχρονα ενυδατώνει και το δέρμα, καθώς επίσης και κρέμα χεριών 1-2 φορές την ημέρα.
  • Από πιθανές ρωγμές μπορεί εύκολα να εισέλθει υγρασία, με τη βοήθεια της οποίας θα αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες. Μην ξεπεράσεις τις 3 εβδομάδες γιατί καραδοκεί μόλυνση.
  • Λόγω των ακτίνων UV που εκπέμπονται στο χέρι από το φουρνάκι υπάρχει μικρή βέβαια επικινδυνότητα για τον καρκίνο του δέρματος. Γι’αυτό πριν πας βάλε αντηλιακή κρέμα στα χέρια.
  • Tο μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ημιμόνιμου μανικιούρ είναι η διάρκεια του. Προστατεύει τα νύχια από το ξεφλούδισμα και δεν σπάνε. Tα βοηθάει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Αν δεις στο όνειρό σου νύχια, σύμφωνα με τον Ονειροκρίτη, η ερμηνεία είναι η εξής:
Αν δεις πως μακρύνανε πολύ είναι πολύ καλό σημάδι. Προμηνύει πλούτη και ευτυχία στην αγάπη, καλό και προκομμένο άντρα ή γυναίκα, καλά παιδιά κι ακόμα πως θα πάρεις ξαφνικά χρηματικό ποσόν. Αν δεις ότι κόβεις τα νύχια σου, θα απαλλαγείς από προβλήματα, ενώ αν σου τα κόβει κάποιος άλλος, θα τσακωθείς μαζί του. Αν δεις νύχια κομμένα και πεταμένα μέσα στο σπίτι σου, κάποιος θέλει να σε βλάψει. Αν δεις ότι γρατζουνάς κάποιον με τα νύχια σου, θα προκαλέσεις κακό, ενώ αν σε γρατζουνάνε, θα προσπαθήσουν να σε βλάψουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice