Περμανάντ: Τα σγουρά μαλλιά είναι και πάλι της μόδας
© Noémie Roussel / Unsplash
Beauty

Επιστρέφει η περμανάντ, ξεθάψτε τις φυσούνες

Η μόδα των 80s είναι και πάλι εδώ

Περμανάντ: Τα σγουρά μαλλιά είναι και πάλι της μόδας, με τη μέθοδο και τις χημικές ουσίες να έχει εξελιχτεί σημαντικά.

Η λέξη «περμανάντ» ξυπνάει άσχημες μνήμες. Θυμίζει τις εποχές των 80s που τσιγαρίζαμε τα μαλλάκια μας για να γίνουν σγουρά, όμως αυτά καίγονταν. Τότε που θέλαμε να μοιάσουμε στη Cher ή τη Μεγκ Ράιαν, και καταλήγαμε να μοιάζουμε με σγουρόμαλλα λιοντάρια. Για αρκετές δεκαετίες η περμανάντ ξεχάστηκε, και ευτυχώς, όμως επιστρέφει με την υπόσχεση ότι θα είναι καλύτερη από ποτέ.

Η τεχνολογία και οι χημικές ουσίες για την αλλαγή της δομής της τρίχας έχουν εξελιχτεί, οπότε όσοι εξειδικεύονται στην περμανάντ των 20s ισχυρίζονται ότι αφήνει τα μαλλιά απαλά και λαμπερά, μοντέρνα κυματιστά κι όχι κουρδισμένα κατσαρά. Επίσης είναι genderless, άνευ φύλου.

Για την επιστροφή στη μόδα του μονίμως σγουρού μαλλιού λέγεται ότι ευθύνεται η τεράστια επιτυχία της σειράς Stranger Things. Πίσω από την κόμη της Νάνσι Γουίλερ κρύβεται η Zotos Professional, εφευρέτης της περμανάντ που λάνσαρε το 1929 τη μέθοδο.

Σε αντίθεση με τα 80s που οι επιλογές ήταν περιορισμένες, στα 20s υπάρχουν πολλά είδη σγουρού μαλλιού. Υπάρχει το σπιράλ που το μπούκλωμα είναι τμηματικό, δεν ξεκινάει από τη ρίζα αλλά από τη μέση του μήκους, το body wave και το ελαφρύ κυματιστό beach wave. Όλα εξαρτώνται από το γούστο μας, τον τύπο, την πυκνότητα, το πάχος και την αντοχή του μαλλιού μας.

Το σπιράλ είναι κατάλληλο για αρκετά μακριά μαλλιά, γιατί η τρίχα ανεβαίνει προς τα πάνω και χάνουμε φαινομενικά μήκος. Το body wave είναι σγουρό μαλλί από τη ρίζα μέχρι την άκρη της τρίχας και είναι ιδανικό για βάση, για να διατηρείται το οποιοδήποτε χτένισμα για περισσότερο χρόνο. Το beach wave είναι αυτό που λέει και ο τίτλος του, το σπάσιμο που κάνει το βρεγμένο από τη θάλασσα μαλλί, και σφραγίζει ένα πιο νεανικό και χαλαρό στιλ.

Η περμανάντ είναι κατάλληλη για άτομα με ίσιο πατικωμένο μαλλί που θέλουν να προσθέσουν υφή και όγκο. Ή για τις κουλοχέρες που δεν τα καταφέρνουν με το σεσουάρ και τα μπικουτί. Ή για τους τσιγκούνηδες που αποφεύγουν τις συχνές επισκέψεις στα κομμωτήρια για οικονομικούς λόγους. Όλοι εσείς ξεθάψτε τις φυσούνες του σεσουάρ και ξαναθυμηθείτε το ανάποδο στέγνωμα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice