Bella Hadid, Evanie Frausto, Nicole Kidman
Bella Hadid, Evanie Frausto, Nicole Kidman © Streeters
Beauty

Evanie Frausto: Ο κομμωτής πίσω από το viral κούρεμα της Nicole Kidman

Η ιστορία του hairstylist που εμπιστεύονται Νικόλ Κίντμαν, Μπέλα Χαντίντ, δημοφιλή περιοδικά και όλο το Χόλιγουντ

Η ιστορία του Evanie Frausto, του hairstylist πίσω από τους περισσότερους celebrities και εξώφυλλα περιοδικών.

Μεγάλωσε στις Η.Π.Α, σε ένα σπίτι με τη μητέρα του, τη γιαγιά του και τις τέσσερις αδελφές της μητέρας του που πρόσεχαν όλες πολύ την εμφάνισή τους. Περιτριγυρισμένος από τόσο δυναμική γυναικεία ενέργεια αντιλήφθηκε την αξία του μακιγιάζ και των μαλλιών. Ωστόσο, ως μέρος της συντηρητικής μεξικανής κοινότητας μεταναστών, ο Evanie Frausto δεν μπορούσε να εκφραστεί ελεύθερα ως queer άτομο και βρήκε αποδοχή στην ρευστότητα της MySpace emo σκηνής. Εκεί μπορούσε να είναι ο εαυτός του χωρίς να απολογείται, να δημιουργεί υπερβολικά και επαναστατικά look ενάντια στις νόρμες. Ακολουθώντας το πανκ ύφος της εποχής με τα χρωματιστά μαλλιά και τα σκουλαρίκια, άλλαζε διαρκώς χρώμα στα μαλλιά του και έβαζε νέα piercing στο πρόσωπό του ανοίγοντας το δρόμο για την αυτοέκφραση.

Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και έπιασε δουλειά ως ρεσεψιονίστ σε ένα από τα κομμωτήριο. Θέλοντας να αλλάξει την κατάστασή του, γράφτηκε σε μαθήματα κομμωτικής –τα μόνα που μπορούσε να πληρώσει. Σύντομα βρέθηκε να μαθητεύει δίπλα στον γνωστό Jimmy Paul, ο οποίος τον πίεσε να μάθει τεχνικές που δεν χρησιμοποιούνται σήμερα. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής του, ο Frausto ήταν παρών σε κάποιες από τις πιο υποσχόμενες φωτογραφίσεις μόδας και ομορφιάς. Έκτοτε καθιερώθηκε, με το δίκιο του, και κέρδισε αναγνώριση για τον τρόπο που επανεξέταζε πιθανότητες για αυτοέκφραση και ομορφιά. Αυτό τον οδήγησε σε τακτικές συνεργασίες με δεκάδες περιοδικά όπως τα Vogue US, The Travel Almanac, Dazed, Document Journal, Garage Magazine, V Magazine, Vogue Italia και WSJ, για να αναφέρω κάποια.

Έχει επιμεληθεί τις φωτογραφίσεις εξωφύλλων με τη Dua Lipa, τη Grimes, την Kendall Jenner, τη Bella Hadid, την Karlie Kloss, την Petra Collins, τη Joan Smalls, τη Nicole Kidman, αλλά και τις καμπάνιες μεγάλων οίκων όπως Heavn by Marc Jacobs, Barragan, Fenty Beauty, MAC, Estee Lauder, NIKE, Glossier και Miss Sixty. Κυρίαρχος του σουρεαλιστικού,ο Frausto μετέτρεψε τη Μπέλα Χαντίντ σε Poison Ivy (χαρακτήρας από το Μπάτμαν), έκανε την καλλιτέχνη και φωτογράφο Πέτρα Κόλινς καστανή, χάρισε στην Κένταλ Τζένερ τόσο μακριά extensions που «σκούπιζαν» το έδαφος πίσω της. Ο ίδιος ελπίζει ότι μέσα από τη δουλειά του, τα μαλλιά θα αρχίσουν να αναγνωρίζονται ως αυτούσια μορφή τέχνης. «Ωθώ τη δουλειά μου να είναι λίγο υπερβολική. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα εμπνευστούν από αυτό», θα πει στην αμερικανική Vogue.

Ο Frausto έχει εξομολογηθεί ότι κάποτε έβρισκε έμπνευση στο Instagram, τώρα την αναζητά περισσότερο στα βιβλία, σε παλιά περιοδικά, σε vintage και thrift καταστήματα. «Το Instagram έχει επαναπρογραμματίσει τα μυαλά μας να σκέφτονται τόσο γρήγορα που δεν υπάρχει χρόνος για δημιουργική στασιμότητα. Όλοι είναι τόσο απορροφημένοι με το τι θα γίνει μετά που σχεδόν χάνουν επαφή με το τι συμβαίνει τώρα», θα πει στο infringe.com. Έμπνευση όμως αντλεί και από τις ρίζες του, κάθε φορά που επισκέπτεται το Orange County και την Αμερικανο-Μεξικάνικη κοινότητα. Πιστεύει ότι η ομορφιά μπορεί να βρεθεί παντού και έχει να κάνει περισσότερο με συναίσθημα ή αίσθηση παρά με το οπτικό αποτέλεσμα. Για εκείνον «ομορφιά είναι να αγκαλιάζεις την ατομικότητα και τη μοναδικότητα και να μην φοβάσαι πράγματα που κάνουν έναν άνθρωπο λίγο διαφορετικό».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice